[O1] osłona pod silnikiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturos
    Drive
    • 2007
    • 75

Zamieszczone przez loru
    nie koniecznie, jak auto z zachodu tam pakowali DPF'a, a jak z naszego ryku to nie ma.
    Wg ETKI w BKC nie było DPFów. Ja swoją Octavkę przywiozłem z zachodu z Rajchu i mimo EURO4 nie ma filtra cząstek stałych.
  • W1Michał
    Rider
    • 2006
    • 351

czy w OI 1,6 z 2003r były montowane osłony pod silnikiem ? dziś zajrzałem pod spód i nie ma zadnej osłony, i nie wiem już sam czy była i zgubiłem, czy nie było wogóle i pytanko nr 2 - czy warto załozyć osłone z blachy i jaki jest orientacyjny koszt ? nie raz jadąć po polnej drodze zdarza mi sie lekko "przyszorować"
    http://www.elcal.pl/

Komentarz

• S3 CHRIS
      Elegance
      • 2006
      • 979
      • Octavia I (1U2)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

w wersjach benzynowych sa te małe osłony nie zakrywające całego spodu silnika

osłona z blach to koszt samej osłony ok 600zł +robocizna czy warto sam ja ma wersje rs czyli niższą od twojej i odpukac jeszcze miski nie rozwaliłem
      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• W1Michał
        Rider
        • 2006
        • 351

o to mi chodziło dzięx klikam pomógl
        http://www.elcal.pl/

Komentarz

• rss
          L&K
          • 2009
          • 1098

w sklepie internetowym 'skodaczesci' oslona kosztuje ok 280 zl.
          kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• S3 CHRIS
            Elegance
            • 2006
            • 979
            • Octavia I (1U2)
            • AUQ 1.8 20VT 180 KM
            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez rss
            w sklepie internetowym 'skodaczesci' oslona kosztuje ok 280 zl.
            ja mówie o ori z ASO do tej ceny pewnie trzeba doliczyc wszystkie niezbedne uchwyty
            ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• rss
              L&K
              • 2009
              • 1098

nie trzeba. odkupilem takowa i miala wszystkie uchwyty w komplecie.

de facto chcialbym zobaczyc chociaz foto oslony z ASO, ciekawe jakie sa roznice.

Komentarz

• mozgi
                L&K
                • 2009
                • 1128
                • Octavia I (1U2)
                • AKL 1.6 MPI 101 KM

W1Michał ja u siebie mialem taką krótka osłonę z plastiku, teraz zamontowałem osłonę, która jest większa i zakrywa miskę olejową. Wykonana jest z dobrego tworzywa, kilka razy to udowodniła, od razu w osłonie są orginalnie rozmieszczone dziury, ja zamontowałem ja na blachowkręty( 15 min roboty) w warsztacie za 10-15zł powinni Ci ją zamontować. Koszt takiej pokrywy ok.80zł, metalowej bym nie założył z dwóch względów: waży ok.10kg i silnik szybko sie grzeje
                ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

Zamieszczone przez mozgi
                  metalowej bym nie założył z dwóch względów: waży ok.10kg i silnik szybko sie grzeje
                  I jak widać w tym poradniku, nie da się chyba zamontować w 15 minut na blachowkrętach .

Komentarz

• suchy
                    Rider
                    • 2009
                    • 682

Zamieszczone przez szkodzisław
                    Zamieszczone przez mozgi
                    metalowej bym nie założył z dwóch względów: waży ok.10kg i silnik szybko sie grzeje
                    I jak widać w tym poradniku, nie da się chyba zamontować w 15 minut na blachowkrętach .
                    Widać nie znasz zdolności manualnych mozgiego :szeroki_usmiech
                    Było, minęło:
                    RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• Olaff
                      Drive
                      • 2007
                      • 93

mozgi gdzie kupiłeś tą osłonę ile kosztowała ? Napisz coś więcej. Co to za trzworzywo i jakiej grubości ?
                      Octavia Tour 1,6 BFQ 102 KM Twinpowr Ice plus + 2007, LPG:
                      Czym jest Skoda Octavia ?

Komentarz

• mozgi
                        L&K
                        • 2009
                        • 1128
                        • Octavia I (1U2)
                        • AKL 1.6 MPI 101 KM

szkodzisław pierwszy raz widzę taką osłone do ktorej podaleś link,, co to za śruby na tych zdjeciach????

15 minut maksymalnie montujesz taką osłone samemu a warsztacie zrobią to w 5 minut, ja posiadam osłone z tworzywa a Ty piszesz całkiem o czym innym o osłonie metalowej
                        Ochrona miski olejowej przed uszkodzeniem - montaż osłony metalowej silnika do Skody Octavii - przecież nie piszę ze mam taka osłonę metalowa i że sie montuje ja w 15 minut :wink:

mozgi gdzie kupiłeś tą osłonę ile kosztowała ? Napisz coś więcej. Co to za trzworzywo i jakiej grubości ?
                        1. osłone kupiłem w Kraśniku
                        2. 75zł
                        3. nie wiem jakiej jest grubości ale cienka nie jest, nie wiem dokładnie jakie to tworzywo,

tu masz jeszcze linki, które mogą Ci pomóc

w dziale giełda jest cos podobnego do kupienia ale nie wiem czy z takiego samego tworzywa jest wykonana, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25207 ale nie widzę tam gotowych otworów

suchy na spocie zajmę sie Twoją Rs :P
                        ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                        Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• adaś
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 876
                          • Volkswagen

rss,

Jak długo masz już tą osłonę i jak się sprawuje? Zastanawiam się nad taką do mojej.
                          Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
                          a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
                          Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
                          O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• rss
                            L&K
                            • 2009
                            • 1098

mam ja niedlugo, bo kilka miesiecy
                            jest solidna (2mm blacha z przetloczeniami)
                            i montowana jest za pomoca srub i rozginanych nakretek (tzw. shank nuts)
                            (wiecej informacji jest na stronie 'skodaczesci').
                            jej mase szacuje na jakies 8 kg (nie mam wagi w domu, bo Zona jakos nie jest ich entuzjastka :szeroki_usmiech )

jesli potrzebowalbys jakies zdjecia bardziej szczegolowe to daj znac.

Komentarz

Pracuję...