Mr.Cartoon, Witaj k
OPONY ZIMOWE NA SEZON 2009/10
Zwiń
X
-
OPONY ZIMOWE NA SEZON 2009/10
Postanowiłem założyć nowy temat bo zima się powolutku zbliża i trzeba się rozejrzeć za oponkami... :roll:
interesują mnie opony 16''
moje typy to
BFGoodrich 205/55 R16 94V XL WINTER
Conti .205/55 R16 94H XL CWC TS 830
Dunlop 205/55 R16 94H XL SPORT M3
jakieś inne propozycje? zapraszam do dyskusji :wink:
-
-
1. http://www.opony.pl/opona.aspx?oid=122152&rodzaj=1
2. http://www.opony.pl/opona.aspx?oid=149698&rodzaj=1
3. http://www.opony.pl/opona.aspx?oid=124377&rodzaj=1
Może Toyo S952 205/55R16 91 H
Komentarz
-
-
Dlaczego ? W Szwecji Bardzo dużo ludzi jezdzi na nokianach i sobie chwalą. A skandynawskie warunki zimowe i drogi są zupełnie inne, dużo bardziej kręte i pagórkowate. Ale to jest kwestia gustu. Może jak byś spróbował to zmienił byś zdanie.
Ja u siebie mam opony z kolcami < niestety takie były > ale jak będę zmieniał to raczej na pewno na Nokian.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Powoli mnie przekonujecie a jak z ich trwałością/ścieralnością?
Drugie auto, choć dużo lżejsze i wyższe, nie dało rady na dwuletnich fuldach :szeroki_usmiechElegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Powoli mnie przekonujecie a jak z ich trwałością/ścieralnością?Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Propozycja dla oszczędnych/mniej zasobnych
A w swojej 4x4 założyłem NOKIANy WR i bardzo je sobie chwalę oraz polecam każdemu, ale mam propozycję dla tych co nie lubią/mogą wydawać zbyt wiele na zimówki.
Rok temu zmuszony do wymiany opon w dostawczaku który miał iść na handel - Ford Transit - kupiłem opony TECHNIC Snowgrip 2 195/70R15.
Z mieszanymi uczuciami czekałem na przesyłkę z allegro, jako nie chcąc pakowac kasy w wóz który był na handel zdecydowałem się na tzw. nalewki czyli opony regenerowane. Przyjechały 4 sztuki, z fakturą, z podbitą gwarancją sprzedawcy z sieci premio-opony.
Znajomy założył, o dziwo do wyważenia było potrzebne mniej ciężarków niż w mojej OI 4x4 na alu
Trasit znany z tego, że do tej pory po prostu po śniegu nie jeździł za cholerę ani trochę, zaczął po zupełnie ośnieżonych drogach jeździć niemal bezczelnie pewnie. Po prostu jestem w szoku
Przeleciała zima, nadeszło lato, gumy nie wykazują oznak zużycia, czy jakichkolwiekm oznak, że to są nalewki a zrobione na nich jakieś 16-17kkm. Ogólne oceny: 1-5
Trakcja na śniegu - 5
Trakcja na mokrym - 5
Trakcja latem - 4 wiadomo, zimówka to nie letniak
Toczenie - 5
Trwałość - 5
Krótko mówiąc, jestem baaardzo zadowolony z tego zakupu, tym bardziej że za 4 sztuki opon dałem 4x75pln czyli 300pln+30 przesyłka za pobraniem Tak jak jeden nowy NOKIAN
Opony są dostępne na allegro u sprzedawcy topgum czy top-gum z Bielska Białej.
Jest sporo opon w różnych rozmiarach i cenach, tak więc jak ktoś nie chce wydawać za wiele to oplecam wersję ekonomiczną. Nie wiem jak się będą sprawować w prędkościach pow. 120km/h ale nie podejrzewam, żeby były problemy.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Wiesz Maru, ja też byłem niezbyt przekonany, ale też nie mówię, że założyłbym je zamiast tych Nokianów co mam. Ale sam przyznaj, że dla osób które nie za bardzo chcą/mogą wykładać grubo ponad tysiąc a czasami ponad dwa za nowe gumy na gwarancji to jest kusząca alternatywa.
330pln za 4 sztuki z przesyłką, płatne na miejscu z podbitą gwarancją)))
Komentarz
-
Komentarz