OPONY ZIMOWE NA SEZON 2009/10

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Salvatore769
    Drive
    • 2009
    • 95

Re: OPONY ZIMOWE NA SEZON 2009/10

Zamieszczone przez Maru 123
    Postanowiłem założyć nowy temat bo zima się powolutku zbliża i trzeba się rozejrzeć za oponkami... :roll:
    interesują mnie opony 16''

moje typy to
    BFGoodrich 205/55 R16 94V XL WINTER
    Conti .205/55 R16 94H XL CWC TS 830
    Dunlop 205/55 R16 94H XL SPORT M3

jakieś inne propozycje? zapraszam do dyskusji :wink:
    Maru 123, ale dlaczego indeks nosnosci az 94 ?!?!
    To 670 kg na opone, ponoc sa za "ciezkie" do naszych czeszek. Wiem, ze masz kombi, moze wozisz jakies towary, ale 91 (615kg) na opone,to
    chyba optymalny indeks ?? Poprawcie, jezeli sie myle.
    Franek

Komentarz

• Starik_53
      Drive
      • 2008
      • 88

Zamieszczone przez Lelon
      Słyszałem, że Nokiany WR G2 są b.dobre, ale też bardzo szybko bieżnik znika, prawda to?
      Nie miałem WR G2, ale nie sądzę, aby zasadniczo różniły się od pozostałych Nokianów.
      A pozostałe wspomniane przeze mnie W i WR uważam, za bardzo przyzwoite i na pewno warte wydanych na nie pieniędzy! :!:
      Na WRach jeżdżę juz trzeci rok, co oznacza, że z powodu zmian w strukturze gumy i tak za rok trzeba będzie z nich zrezygnować :!:
      Starik, ale jeszcze lata ... SCOUTem

Komentarz

• KriSSo
        Rider
        • 2008
        • 285

Latam już na drugim komplecie WRG2 i jestem bardzo zadowolony. Założyłem sobie, ojcu, żonie i wszyscy jesteśmy zadowoleni. Można polecić spokojnie.

Komentarz

• rafalis222
          Ambiente
          • 2009
          • 160

Ja od zawsze śmigam na Pirelli jestem zadowolony teraz kiedy mniej bedę jeżdzil czyli za rok zalożę jakieś Chińskie typu Sava kolega jeżdzi i mówi że są oki.

Komentarz

• aniam111
            Rider
            • 2009
            • 436

Sava nie jest chuńskiem produktem. Na początku był to produkt Goodyear&Continental produkcja słowenia ( chyba ). Teraz produkcja polska.
            AniaM
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
            O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• rkb
              RS
              • 2008
              • 2152
              • Rapid Spaceback (NH1)
              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Dzis wpadłem na opony nokiana zimowe z powbijanymi ćwiekami miedzy bieznikiem :shock: jezdzil ktos na czyms takim? jak to sie sprawuje?

Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Lelon
                Ambiente
                • 2008
                • 130

To są kolce, w PL jazda na "kolcach" jest zabroniona, trzeba by usunąć kolce. Opony są na pewno sprowadzone z jednego z krajów skandynawskich, tam ze względu na ostre zimy i nie używanie soli dozwolona jest jazda na oponach z kolcami.

Co do opon Sava to bardzo polecam. Miałem na 2 autach: 185/65/14 i 195/65/15 Savy Eskimo S3 i to naprawdę dobra opona. Nie wiem jedynie jak to wygląda w rozmiarze 205/55/16, a aktualnie muszę zakładać conajmniej taki rozmiar.

Komentarz

Pracuję...