kontrolka powinna świecić się przy przekreceniu silnika, po włączeniu silnika powinna zgasnąć. Jeśli się świeci cały czas lub się nie świeci to trzeba sprawdzic na komputerze lub w ASO. Dziwne, że nie było tam żarówki - może poprzedni właściciel coś zakombinował?!
[O1] Co dolegało twojej Ocatvii po roku?
Zwiń
X
-
[O1] Co dolegało twojej Ocatvii po roku?
10 października minie rok, czas umawiać się na 'pierwszy' przegląd.
Przebieg 10280 kilometrów.
Czy na coś mam zwrócić w serwisie szczególną uwagę, coś polecić do zrobienia albo sprawdzenia przez serwis po roku użytkowania O1?
Co u was dolegało?
Czy to możliwe, że mam tylko jedną usterkę? opisuję na końcu
Pytanie do wszystkich:
Mechanika - zawieszenie, nadwozie, karoseria, drzwi zawiasy, duperele.
Coś reklamowaliście? Coś naprawiano? Coś zdążyło się popsuć przez rok?
Pytanie do węższego grona osób posiadających tą samą jednostkę 1.6 BFQ z instalacją gazową:
Coś się psuło? Coś chcieliście mieć poprawione, regulowane?
Jedyna awaria zauważona przeze mnie to drobiazg: głośnik.
Dealer zamontował mi dodatkowe 4 głośniki z tyłu auta, i jeden z nich, umieszony w tylnej półce po prawej stronie śmiesznie gra, charczy, "popierduje", i musiałem go odłączyć. Czy to mogę reklamować i czy w ogóle jest szansa na naprawienie lub wymianę tego głośnika?
[Piszę 'pierwszy' w cudzysłowiu, bo pierwszy był przegląd/regulacja instalacji gazowej wymagana po 1000~1500km]
-
-
Zamieszczone przez satootjeden z nich, umieszony w tylnej półce po prawej stronie śmiesznie gra, charczy, "popierduje", i musiałem go odłączyć. Czy to mogę reklamować i czy w ogóle jest szansa na naprawienie lub wymianę tego głośnika?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Re: Co dolegało twojej Ocatvii po roku?
Zamieszczone przez satoot
Jedyna awaria zauważona przeze mnie to drobiazg: głośnik.
Dealer zamontował mi dodatkowe 4 głośniki z tyłu auta, i jeden z nich, umieszony w tylnej półce po prawej stronie śmiesznie gra, charczy, "popierduje", i musiałem go odłączyć. [/size]
Komentarz
-
-
Dzis 22.09.09 moja przeszła 1-szy przegląd.
Rok jej minął 3 wrzesnia, wiec nieco pojeździła do tej wizyty
Stan licznika na przeglądzie - 27020 km.
Wymiana oleju, uzupełnienie w skrzyni bo troche ubyło, filtry, sprawdzone i nasmarowane bębny z tyłu. Przód tarcze i klocki bardzo ok. Inne płyny tez w normie, gestość chłodziwa na -25 wyszła.
Komputer błedów nie wykrył.
Zawieszenie ok, choc w tylnym prawym kole coś lekutko słychac, jakby piasta czy łozysko, ale na razie bez dotykania. Na wiosne sprawdze czy sie pogorszyło. Wydawalo mi sie ze lewy przód ćwierka i popiskuje, ale nic nie znaleziono.
Klimatronic zostawiam do kontroli na wiosne. Uzywana prawie cały czas w trybie auto wiec nie ma duzego ryzyka zadnych "odlezyn"
Koło zapasowe ok.
Swiatła swieciły troszke za nisko, zostały wyregulowane.
Osobiscie sam usterek nie zgłaszałem. Jak na rok - poza wymianą zmasakrowanego lewego boku - nic złego sie nie stało.
Koszt- 800 pln :klnie: ze znizką dla OCP 10% w warszawskim Sinclanie na Grochowskiej.
Coz, ceny ASO......
Ale wszystko jest nagrane :szeroki_usmiech i juz niedługo na Tubie bedzie poglądowy film przeglądowy.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz