[O1] Co dolegało twojej Ocatvii po roku?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • talerz
    Drive
    • 2010
    • 50

kontrolka powinna świecić się przy przekreceniu silnika, po włączeniu silnika powinna zgasnąć. Jeśli się świeci cały czas lub się nie świeci to trzeba sprawdzic na komputerze lub w ASO. Dziwne, że nie było tam żarówki - może poprzedni właściciel coś zakombinował?!
  • satoot
    Rider
    • 2008
    • 525

10 października minie rok, czas umawiać się na 'pierwszy' przegląd.
    Przebieg 10280 kilometrów.
    Czy na coś mam zwrócić w serwisie szczególną uwagę, coś polecić do zrobienia albo sprawdzenia przez serwis po roku użytkowania O1?
    Co u was dolegało?
    Czy to możliwe, że mam tylko jedną usterkę? opisuję na końcu

Pytanie do wszystkich:
    Mechanika - zawieszenie, nadwozie, karoseria, drzwi zawiasy, duperele.
    Coś reklamowaliście? Coś naprawiano? Coś zdążyło się popsuć przez rok?

Pytanie do węższego grona osób posiadających tą samą jednostkę 1.6 BFQ z instalacją gazową:
    Coś się psuło? Coś chcieliście mieć poprawione, regulowane?

Jedyna awaria zauważona przeze mnie to drobiazg: głośnik.
    Dealer zamontował mi dodatkowe 4 głośniki z tyłu auta, i jeden z nich, umieszony w tylnej półce po prawej stronie śmiesznie gra, charczy, "popierduje", i musiałem go odłączyć. Czy to mogę reklamować i czy w ogóle jest szansa na naprawienie lub wymianę tego głośnika?

[Piszę 'pierwszy' w cudzysłowiu, bo pierwszy był przegląd/regulacja instalacji gazowej wymagana po 1000~1500km]

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez satoot
      jeden z nich, umieszony w tylnej półce po prawej stronie śmiesznie gra, charczy, "popierduje", i musiałem go odłączyć. Czy to mogę reklamować i czy w ogóle jest szansa na naprawienie lub wymianę tego głośnika?
      reklamować i wymieniać...łaski nie robią :P ja na przeglad jadę w styczniu...ale mam 1,9 tdi....do chwili obecnej technicznie bez uwag... przejechane 17 tys km :P i oby tak dalej
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Deco
        Rider
        • 2008
        • 612

Re: Co dolegało twojej Ocatvii po roku?

Zamieszczone przez satoot

Jedyna awaria zauważona przeze mnie to drobiazg: głośnik.
        Dealer zamontował mi dodatkowe 4 głośniki z tyłu auta, i jeden z nich, umieszony w tylnej półce po prawej stronie śmiesznie gra, charczy, "popierduje", i musiałem go odłączyć. [/size]
        U mnie było podobnie odkręciłem głośnik i wypadła zasuszona biedronka :diabelski_usmiech ale ja nie miałem gwarancji :P

Komentarz

• Woytas
          Rider
          • 2008
          • 279

Dzis 22.09.09 moja przeszła 1-szy przegląd.
          Rok jej minął 3 wrzesnia, wiec nieco pojeździła do tej wizyty
          Stan licznika na przeglądzie - 27020 km.
          Wymiana oleju, uzupełnienie w skrzyni bo troche ubyło, filtry, sprawdzone i nasmarowane bębny z tyłu. Przód tarcze i klocki bardzo ok. Inne płyny tez w normie, gestość chłodziwa na -25 wyszła.
          Komputer błedów nie wykrył.
          Zawieszenie ok, choc w tylnym prawym kole coś lekutko słychac, jakby piasta czy łozysko, ale na razie bez dotykania. Na wiosne sprawdze czy sie pogorszyło. Wydawalo mi sie ze lewy przód ćwierka i popiskuje, ale nic nie znaleziono.

Klimatronic zostawiam do kontroli na wiosne. Uzywana prawie cały czas w trybie auto wiec nie ma duzego ryzyka zadnych "odlezyn"
          Koło zapasowe ok.
          Swiatła swieciły troszke za nisko, zostały wyregulowane.

Osobiscie sam usterek nie zgłaszałem. Jak na rok - poza wymianą zmasakrowanego lewego boku - nic złego sie nie stało.

Koszt- 800 pln :klnie: ze znizką dla OCP 10% w warszawskim Sinclanie na Grochowskiej.
          Coz, ceny ASO......

Ale wszystko jest nagrane :szeroki_usmiech i juz niedługo na Tubie bedzie poglądowy film przeglądowy.

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...