Zamieszczone przez Esdes
AMORTYZATORY do OCTAVki I 2001 1.9 TDI 110KM liftback
Zwiń
X
-
AMORTYZATORY do OCTAVki I 2001 1.9 TDI 110KM liftback
Witam!
Mam pytanie, jaki amorki kupic do mojej octavii??
Czy we wszystkich wersjach octavii I liftback sa takie same amortyzatory, niezaleznie od silnika?? bo jeden ze sprzedawcow tak mi powiedzial.
Zastanawiam sie nad BILSTEIN lub SACHS.
Prosze o rade.
Pozdrawiam
Filipus
-
-
Te pierwsze moga byc model B4, albo KYB Excel-G te Sachsa mozesz odpusic.
Numery potrzebnych Ci czesci mozesz odszukac na forum, mozesz rowniez uzyc katalogu internetowego firmy Bilstein albo KYB i tam masz kawa na lawe, czy w zaleznosci od silnika jest inny amortyzator.
Mozesz np skorzystac z jakiegos sklepu internetowego jak allegro, ja np kupowalem na www.zmax.pl
Komentarz
-
-
Witam!
podłącze się do tematu i zapytam jak z trwałością B4 oraz exel-G. Może użytkownicy wypowiedzą się jakie przebiegi osiągnęli na tych amortyzatorach.
Pozdrawiam
P.s Mak toś sprawdzone miejsce żeby kupić kayaby?Perfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
Komentarz
-
-
Mam zamontowane B4 od jakiegoś roku czyi od ok. 15 tys.km Początkowo uważalem, że są twardsze od ori i pewnie były zwłaszcza, że w ori miałem poniżej 50% skuteczności. To co również zauwazylem, to, że auto stoi chyba minimalnie wyżej, ale to IMHO na plus. Generalnie Bilsteiny oceniam bardzo dobrze i zdecydowanie polecam
Komentarz
-
-
No wiec mam juz zalozone Bilstein B4 na i musze powiedziec, ze roznica jest kosmiczna, nareszczie auto jak wpadam w zakret to mi nie przechyla sie jak by auto mialo zaraz na dachu wyladaowac, i na nierownosciach jest o wiele fajniejsze tlumienie, poprzednie amorki to bylu jakies MONROE i przejechaly 120000, mechanik jak je wyciagnal i sprawdzil jak sie zachowuja juz na stole, to powiedzial, ze sa w tragicznym stanie.
Zobaczymy jak bedzie, ale na razie jest super.
Pozdrawiam
Filipus
Komentarz
-
-
Bilstein robi naprawdę świetne amorki, ale powyżej serii B4 czyli B6, B8. B4 są zamiennikami seryjnych amorków, ale zawsze są od nich twardsze i często samochód stoi wyżej. Nie twierdzę że są złe, wręcz przeciwnie, niestety odbiegają trochę charakterystyką od serii.
Najlepszym ale i najdroższym zamiennikiem seryjnych amorków jest Sachs Super Touring.e39 530i + e46 320d
Komentarz
-
Komentarz