AMORTYZATORY do OCTAVki I 2001 1.9 TDI 110KM liftback

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bodzio1806
    Classic
    • 2010
    • 8

Zamieszczone przez Esdes
    Eeee tam się odrazu zapieniam. Jesli ktoś tak uważa to przepraszam. W końcu wszyscy jesteśmy w społeczności SKODY OCTAVI. Sądzę tylko że SDI mimo tego silnika i tak jest komfortowym samochodem w porównaniu z innymi tej klasy. Większy od wspomnianego przeze mnie Polo, lepszym od Seatów, jeśli chodzi o rodzinne auto itp,itd. Macie rację że sobie chwale SKODĘ i może stąd odczuliście to zacietrzewienie względem tego auta. A kasa którą dałem za swoją OCTAVKĘ też mnie zadowala. Czyli wszystko git. Mi się to auto poprostu podoba i nie oddałbym nikomu Dla mnie SKODA jest suuuuuper. Naprawdę teraz czytając swoje wypowiedzi mozna odniesc wrażenie że być może napisałem trochę przyostro ale myslę że się nie obrazicie. W końcu gdy na ulicy widzi się Skode to moje oczy przyklejają się do tych aut, nawet gdy nie widac nalepki z tył na klapie. Tak więc pozdrawiam wszystkich Skodniaków jeszcze raz i jeszcze raz SORKA ops:
    :kciukgora
  • filipus
    Classic
    • 2009
    • 26

Witam!
    Mam pytanie, jaki amorki kupic do mojej octavii??
    Czy we wszystkich wersjach octavii I liftback sa takie same amortyzatory, niezaleznie od silnika?? bo jeden ze sprzedawcow tak mi powiedzial.

Zastanawiam sie nad BILSTEIN lub SACHS.
    Prosze o rade.

Pozdrawiam
    Filipus

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Te pierwsze moga byc model B4, albo KYB Excel-G te Sachsa mozesz odpusic.

Numery potrzebnych Ci czesci mozesz odszukac na forum, mozesz rowniez uzyc katalogu internetowego firmy Bilstein albo KYB i tam masz kawa na lawe, czy w zaleznosci od silnika jest inny amortyzator.

Mozesz np skorzystac z jakiegos sklepu internetowego jak allegro, ja np kupowalem na www.zmax.pl
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Kh2GzYH@neostra
        Drive
        • 2008
        • 93

filipus,
        Witam
        ja u ojca w OI na tył wsadziłem Bilstein B4 i są ok okta z tego samego roku co twoja.
        Jordi

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Ale nie kombinujcie z wymiana sam przod, albo sam tyl, bo jeden wylal. 100kkm i zmienic komplet, w koncu to jest roznica calych 300zl, a wiec 1,5 baku paliwa
          Spritmonitor.de

Komentarz

• filipus
            Classic
            • 2009
            • 26

Witam!
            Dzieki za odpowiedzii, na 99% jestem zdecydowany na komplet bilsteina b4 komplet za 600zl.

Pozdrawiam

Komentarz

• mizerd
              Ambiente
              • 2007
              • 151

Witam!
              podłącze się do tematu i zapytam jak z trwałością B4 oraz exel-G. Może użytkownicy wypowiedzą się jakie przebiegi osiągnęli na tych amortyzatorach.
              Pozdrawiam
              P.s Mak toś sprawdzone miejsce żeby kupić kayaby?
              Perfect Service by DobryGrześWawa
              Octavia 1,9 BXE 105 KM
              Uniden PC68XL+SIRIO AS-100

Komentarz

• Viniu
                Rider
                • 2008
                • 517

Mam zamontowane B4 od jakiegoś roku czyi od ok. 15 tys.km Początkowo uważalem, że są twardsze od ori i pewnie były zwłaszcza, że w ori miałem poniżej 50% skuteczności. To co również zauwazylem, to, że auto stoi chyba minimalnie wyżej, ale to IMHO na plus. Generalnie Bilsteiny oceniam bardzo dobrze i zdecydowanie polecam
                Pozdrawiam

Komentarz

• filipus
                  Classic
                  • 2009
                  • 26

No wiec mam juz zalozone Bilstein B4 na i musze powiedziec, ze roznica jest kosmiczna, nareszczie auto jak wpadam w zakret to mi nie przechyla sie jak by auto mialo zaraz na dachu wyladaowac, i na nierownosciach jest o wiele fajniejsze tlumienie, poprzednie amorki to bylu jakies MONROE i przejechaly 120000, mechanik jak je wyciagnal i sprawdzil jak sie zachowuja juz na stole, to powiedzial, ze sa w tragicznym stanie.
                  Zobaczymy jak bedzie, ale na razie jest super.
                  Pozdrawiam
                  Filipus

Komentarz

• dray
                    Classic
                    • 2009
                    • 19

Bilstein robi naprawdę świetne amorki, ale powyżej serii B4 czyli B6, B8. B4 są zamiennikami seryjnych amorków, ale zawsze są od nich twardsze i często samochód stoi wyżej. Nie twierdzę że są złe, wręcz przeciwnie, niestety odbiegają trochę charakterystyką od serii.

Najlepszym ale i najdroższym zamiennikiem seryjnych amorków jest Sachs Super Touring.
                    e39 530i + e46 320d

Komentarz

• adamo64
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 177

A jakie macie zdanie na temat KAYABY Excel-G :?: Przymierzam się do zakupu takowych i waham się pomiędzy nimi a B4 :wink:

Komentarz

• sakus
                        Drive
                        • 2006
                        • 55

Jutro jadę na wymiane ori na Excel G - za kilka dni postaram się zdać relację.

Komentarz

Pracuję...