Jestem na forum po raz pierwszy, wiec prosze o wyrozumialosc... Zamierzam kupic Octavke 1,9 (lub 2,0) TDI, tylko gdzie mozna znalezc czy jest to silnik AGR czy jakis inny :?: Mozna to znalezc naobudowie silnika? Prosze tez o jakas podpowiedz, gdzie moge sobie poczytac o roznicach miedzy silnikami TDI, bo z tego co juz poczytalam, to dluzej wytrzymuje silnik z turbina bez zmiennej geometrii...
z gory dziekuje
seal
autko: jeszcze Opel Vectra 1,8 wersja pościgowa (180KM)
Tak jak opisał oolsztyniak pod tapicerką w bagażniku jest taka naklejka
Trzy literowe skróty oznaczają wyposażenie naszej skodziny jak również kraj pochodzenia.
Jeśli jest sprowadzona raczej unikaj kod B09 - Wielka Brytania
Tutaj możesz sprawdzić te oznaczenia: http://igorweb.org/equidec/Default.aspx
taką samą wklejka powinna być w książce serwisowej...ale wiadomo że te mogą być "szmuglowane". jeśli auto będzie miało taką książkę przyjżyj się dokładnie czy te numery zgadzają się z nadwoziowymi udanego zakupu
Rocznik 2007 dalej to mialo. Naprawde jesli to ma byc argument za lub przeciw temu auto to glupota. Jednym glowice polecialy po 30kkm inni maja od nowosci i jest OK, auta wlasnie 2006/2007 no i wczesniejsze.
Byla cala partia padnieta i tyle, przeciez BMN od poczatku ma ta sama glowice co BKD, a tam nie lecialy
podobno w późniejszych modelach wymieniali również turbinę. Ale nie wiem od kiedy.
Nie wiem kto takie bajki Ci opowiedział, ale pytałem w 6 serwisach Skody i przedstawicielstwie Garret w DE i niczego nie wiedzą o jakimś przełomowym usprawnieniu dmuchawki w silnikach BKD :shock: . Moja już delikatnie pogwizduje i kupiłem nową sztukę prod II/2008. Zobaczymy jak się będzie spisywała :roll: ale jeśli zrobie na niej kolejne >100 000 km i wytrzyma to ok. Nie widzę w tym jakiegoś powodu, aby zaraz skreślać 2,0 TDI
Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI
Witam wszystkich
nie chce zakladac nowego tematu wiec pytam w tym. Zamierzam kupic skode octavie z roku 2005 z silnikem disla 1,9 110 km. W czasie rozmowy telefonicznej, własciiciel poinformował mnie, że jest to silnik na pompie, a nie na pompowtryskach.
No i tu moje pytanie do użytkowników który z silników bedzie trwalszy?
Autem mam zamiar jezdzic 5-6 lat.
Komentarz