Odpalanie AGR-a i Kontrolka ABS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KolinWawa
    Rider
    • 2009
    • 278
    • Octavia I (1U2)
    • APK 2.0 MPI 115 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Marx, :ups
  • bitels
    Classic
    • 2007
    • 22
    • Superb II (3T4)

Witam
    od jakiegoś czasu jak zrobiło się chłodniej tj poniżej 10 stopni mam problem z odpaleniem swojego AGR-a...
    Mianowicie podczas rozruchu zapala mi się kontrolka ABS-u po odpaleniu gaśnie(wtedy ciężko odpala i długo kręci). Przeszukując forum znalazłem rozwiązanie tj. akumulator - wymieniłem bo i tak przyszedł na niego czas. Przed wczoraj założyłem nowy aku i nie było problemu z odpaleniem. Niestety dziś mimo iż mam nowy aku, miałem taki sam problem z kontrolką ABS choć odpalił już bez długiego kręcenia( no może 2 obroty wałem)...

chciałbym prosić o jakieś rady

acha przy odaniu starego aku sprawdziłem ładowanie i mam 14,3 wiec jest ok

proszę o pomoc bo zaczyna mnie to coraz bardziej irytować....

Komentarz

• b-bar01
      Elegance
      • 2007
      • 985
      • Octavia I (1U2)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

bitels,
      spokojnie bez nerw ja mam tak samo, przy odpaleniu na moment zapala sie ABS i zaraz gaśnie.
      to wina spadku napiecia przy kreceniu rozrusznika.
      *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• bitels
        Classic
        • 2007
        • 22
        • Superb II (3T4)

to znaczy że to wina rozrusznika...
        ciekaw jestem czy wymiana na przykład szczotek nie poprawiła by tej sytuacji, chyba że po prostu rozrusznik pada

Komentarz

• b-bar01
          Elegance
          • 2007
          • 985
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez bitels
          to znaczy że to wina rozrusznika...
          rozrusznik w tdi ma chyba powyżej 1 kW mocy, więc spadek napiecia jest nieunikniony.
          to raczej nie wina szczotek ale prądu rozruchu w aku.

Komentarz

• mizerd
            Ambiente
            • 2007
            • 151

też tak mam . Strzel piwko i się nie przejmuj.
            Pozdrawiam
            Perfect Service by DobryGrześWawa
            Octavia 1,9 BXE 105 KM
            Uniden PC68XL+SIRIO AS-100

Komentarz

• b-bar01
              Elegance
              • 2007
              • 985
              • Octavia I (1U2)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

mizerd,
              dlatego napisałem :szeroki_usmiech
              bitels,
              spokojnie bez nerw .

Komentarz

• bitels
                Classic
                • 2007
                • 22
                • Superb II (3T4)

dzięki za pocieszenie
                ale i tak chciałbym to jakoś rozwiązać a piwko na pewno będzie

jeszcze raz dzięki

Komentarz

• thrak
                  Classic
                  • 2008
                  • 2

Pali się ABS po uruchomieniu i zdechł

Witam,
                  Ostatnio stała moja Octa 1.6 1999 101 KM troszkę pod blokiem (jakieś kilkadziesiąt min. jazdy co 2-3 dzień po mieście) i dziwne zachowanie zaobserwowałem, bo po odpaleniu trochę dłużej niż zazwyczaj świecił się ABS na desce, potem kontrolka gasła ale łapał wysokie obroty na zimnym ok 1500-1700, oczywiście na jałowym. Trochę tak pojeździliśmy po mieście, kilka parkingów, odpalanie, gaszenie, podjeżdżamy pod dom, wsteczny do parkowania i zdechł. Próba odpalenia to tylko cyk albo i nic, kontrolki świecą, nic nie przygasa podczas odpalania. Ostatnio miałem wymieniane tarcze (coś z ABSem?). Achaaa i jeszcze jedno, wychodzę w nocy z psem, a tu lewa strona się świeci sama z siebie, przód postojówki, tył normalne czerwień, tylko po lewej stronie, stacyjka, włączanie wyłączanie świateł, nic nie pomogło, wyjąłem aku i do domu zabrałem. Aku nowy roczny Futura, zielone oczko mu się świeci więc wygląda na to że jest ok. WTF? Miał ktoś może takie objawy? Bandix jakieś 2 lata temu wymieniałem... znowu zdechł?

[ Dodano: Sro 01 Gru, 10 18:20 ]
                  Pozwolę sobie jeszcze raz zapytać bo problem palący. Nie chcę otwierać nowego tematu więc przykleję się do najbardziej podobnego.

Ostatnio stała moja Octa 1.6 1999 101 KM troszkę pod blokiem (jakieś kilkadziesiąt min. jazdy co 2-3 dzień po mieście) i dziwne zachowanie zaobserwowałem, bo po odpaleniu trochę dłużej niż zazwyczaj świecił się ABS na desce, potem kontrolka gasła ale łapał wysokie obroty na zimnym ok 1500-1700, oczywiście na jałowym. Trochę tak pojeździliśmy po mieście, kilka parkingów, odpalanie, gaszenie, podjeżdżamy pod dom, wsteczny do parkowania i zdechł. Próba odpalenia to tylko cyk albo i nic, kontrolki świecą, nic nie przygasa podczas odpalania. Ostatnio miałem wymieniane tarcze (coś z ABSem?). Achaaa i jeszcze jedno, wychodzę w nocy z psem, a tu lewa strona się świeci sama z siebie, przód postojówki, tył normalne czerwień, tylko po lewej stronie, stacyjka, włączanie wyłączanie świateł, nic nie pomogło, wyjąłem aku i do domu zabrałem. Aku nowy roczny Futura, zielone oczko mu się świeci więc wygląda na to że jest ok. WTF? Miał ktoś może takie objawy? Bendix jakieś 2 lata temu wymieniałem... znowu zdechł?

Komentarz

Pracuję...