Czy można w OII wersja mint założyć halogeny i co trzeba zrobić? Myślę że instalacja jest wyprowadzona . Czy dobrze rozumuję ?Trzeba kupić halogeny ,podpiąć je i zmienić przełącznik świateł w kabinie . Ile takie coś będzie kosztowało. Halogeny 100zł , przełącznik 100zł ? Dzięki za podpowiedzi. Pozdr.
Myślę że instalacja jest wyprowadzona . Czy dobrze rozumuję ?
Niestety źle rozumujesz, trzeba poprowadzić kilka kabelków.
Zamieszczone przez wkowal10
Trzeba kupić halogeny ,podpiąć je i zmienić przełącznik świateł w kabinie . Ile takie coś będzie kosztowało. Halogeny 100zł , przełącznik 100zł ?
1. Halogeny - komplet nowych do O2 przed FL do kupienia na allegro za 120zl (+ przesyłka)
2. Włącznik świateł - do upolowania za ok. 100zł na allegro - ostatnio ktoś na forum sprzedawał (poniżej 50zł z tego co pamiętam).
3. Wtyczki do halogenów, piny do kabli - ~100 (w ASO)
4. Sterownik elektryki obsługujący halogeny - używka na allegro ~250zł
5. Kilka metrów kabla o przekroju 2,5mm2, pół metra kabla o przekroju 0,35mm2, kilka metrów peszla, oczka do masy, śruby do przykręcenia lamp - do 100zł
6. Zakodowanie sterownika - od browara (na spocie ) do 120 zł (w ASO).
7. Montaż - w ASO (350 wliczając kodowanie), lub samodzielny (bezcenny) :szeroki_usmiech
Prawda jest taka, ze jakbym na halogeny z ktore mam i z nich nie korzystam praktycznie wcale mial zaplacic 600-700zl, to kupilbym xenony za 1000, sprzedal stare lampy i mial w koncu swiatla a nie jakies bzdety w zderzaku
Prawda jest taka, ze jakbym na halogeny z ktore mam i z nich nie korzystam praktycznie wcale mial zaplacic 600-700zl, to kupilbym xenony za 1000, sprzedal stare lampy i mial w koncu swiatla a nie jakies bzdety w zderzaku
to też mój punkt widzenia
przez 2 lata posiadania okty może już ze 3 razy włączyłem halogeny :roll:
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
jezeli chodzi o mnie to przy ksenonie halogeny to juz tylko po to żeby przód auta w dzień lepiej wygldał jezdze 0II juz 10 miesiecy i moze 1 raz używałem halogeny jak nie miałem jeszcze ksenonów.
Ja się podłącze czy w octavii I tour też niema instalacji podciągniętej do halogenów i też będę musiał oprócz lamp i włącznika bawić się w dodatkowe kable i sterowniki??
W miętówce to chyba najprościej kupić przycisk, wsadzić w puste miejsce nad popielniczką, do tego jakiś przekaźnik i voila. Co tu kombinować, jak tego się używa może raz w roku.
Komentarz