[O2] wrażenia, hmm.. mieszane uczucia

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8033
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Benzyna: 1.8 16v 117km, 1.4 16v 90km
    Diesel: 1.9 JTD 115 czasem 1.5dCi 105km
    No nie mów że 2.0TDI 140KM wypada blado na tle tych silników :wink:

No chyba że one były zamontowane w budzie typu fiat stilo czy megan II HTB ale to i tak nie ma co porównywać.
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• aldam
      L&K
      • 2006
      • 1036

Zamieszczone przez perfex
      Teraz:
      Benzyna: 1.8 16v 117km, 1.4 16v 90km
      Diesel: 1.9 JTD 115 czasem 1.5dCi 105km
      nie znam tego 1.9 jtd 115.
      Ale imo w odniesieniu do tych jednostek co podałeś to akurat bkd wypada bardzo dobrze.
      Mam porównianie ahf i bkd i różnice są znaczne.
      Akurat tutaj przesadziłeś.
      Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• rss
        L&K
        • 2009
        • 1098

a ja bym rzekl:
        Ok, perfex, dzieki za opinie ... jak bede rozwazal zakup takiej O2 to wezme to pod uwage

i zamknal temat.

skoro cos sie nie podoba to sie nie podoba i sila sie tego 'podobania' nie wymusi....

jeden woli wysokie, inny niskie - blondynki, brunetki ...

i tyle.
        kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• marlej108
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 4976
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Big
          Jak jej powiedziałem, że to nie żadno BMW tylko Czeska Skoda to stwierdziła, że to niemożliwe żeby Skoda produkowała tak ładne auta :diabelski_usmiech

Niedawno zaś jechała ze mną moja kolejna koleżanka i po wejściu do mojej OII stwierdziła, że myslała, że Skoda to takie tanie auto, a tu czuje się jak w Audi .
          MOCNE teksty :szeroki_usmiech Naprawdę MOCNE 1 Sorki, nie mogłem się powstrzymać..
          Nikt nie mówi, że Octa to złe auto :!: Ale hmm... Mercedes, BMW, Audi... no no - w wysokiej lidze gra twój egzemplarz :hmm Pogratulować.
          widac wciaz nie rozumiesz...

bmw serii 3 za ok. 138.000 zl w porownaniu z O2 ambiente za ok. 60.000 zl nie przebija jej ani pod wzgledem wygladu (a wrecz wyglada gorzej - po prostu bezplciowo, niczym anonimowy chinski samochod - zdejmijcie z 3-tki magiczny dla wielu znaczek - i na ulicy nikt nie powie ze to bmw... moze daewoo? lanos II... bo na nubire za male), ani specjalnie wyposazenia, ani techniki. a kosztuje o 120 % wiecej. O2 to bardzo udany pojazd. Technicznie i materialowo bez zarzutu.

Pamietac nalezy tez ze jesli juz chcesz porownywac O2 z bmw czy mercedesem to wez sobie konfigurator - doposaz bmw 3 lub merca c nieco i zobacz co dokladnie za te pieniadze mozesz miec w skodzie... tak tak - Superba II z najmocniejszym dieslem i max wyposazeniem albo benzyne 3.6 FSI z DSG i z napedem na 4 kola... I teraz pokaz te trzy samochody zwyklemu kierowcy (a nie pasjonatowi bialoniebieskiej szachownicy w spodniach od dresu i skorzanej kurtce) - daje sobie obciąć (tak - wszystko ;-) ze wybierze Superba jako auto niemal luksusowe w porownaniu z de facto kompaktowych wymiarow bmw 3 i merc c.

a jak mowisz nieco po angielsku to polecam od razu porownanie superba z mercem c wykonane przez 5th gear

Co do Octavii to ona wychodzi od tych obu pojazdow podobnie wyposazona duuuuuzzzzooo taniej.

Jesli jednak ktos jest snob, albo milosnik marki - nikt mu nie broni przeplacac.

ps. cos mi sie wydaje, ze znawca motoryzacji to jestes przede wszystkim z internetu, co?
          nawet nie chcesz powiedziec czym to tak jezdzisz, ze O2 Ci nie pasuje.... co tam teraz za gry sa modne? co tam masz ferrari? hahaha ;-)
          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• satoot
            Rider
            • 2008
            • 525

Zamieszczone przez Marx
            Nie wiem kto projektuje auta dla Skody ale ostatnio daja dupy na calej linii...
            Zgadzam się, jakbym czytał własne myśli.
            Linia grila w O2, S2 i F2, oraz światła w F2 i S2 są okropne, szpecą te zupełnie ładne samochody.

Dużo ładniejsza była klasyczna, nieco prostokątna linia przodów O1 i (zwłaszcza!) S1.

[ Dodano: Pią 23 Paź, 09 11:59 ]
            Zamieszczone przez Maicroft
            A ja obiektywnie patrze i stwierdzam, ze wiele wad tego auta albo ja nie widze, albo mi nie przeszkadzaja, albo nie dotyczy to mojej sztuki. Do tego obserwuje ze model poliftowy jest duzo gorzej wykonany :roll:
            Poważnie są niedoróby?

Komentarz

• genio
              Ambiente
              • 2008
              • 198
              • Octavia II (1Z3)
              • CDAB 1.8 TSI 152 KM

kocham takie wątki :diabelski_usmiech :hammer :hammer :hammer

Komentarz

• tomil
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1179

Panowie, rozgorzała wielka awantura a w tym wątku chodziło przecież:
                [O2] wrażenia
                ,
                Zaznaczam, że to chłodne obiektywne spojrzenie osoby nie mającej żadnych "urazów" do Skody (sam miałem i bardzo ją lubiłem).
                W wielu miejscach można się z kolegą perfex zgodzić, w wielu być może nie. Ale na tym polega właśnie chyba forum miłośników (nie fanatyków)

[ Dodano: Pią 23 Paź, 09 12:57 ]
                Zamieszczone przez AdamB
                No chyba że one były zamontowane w budzie typu fiat stilo czy megan II HTB ale to i tak nie ma co porównywać.
                Proszę bardzo:
                Stilo masa pojazdu gotowego do drogi: 1265/1320 kg w zależności od wersji htch/kombi,
                Octavia II 2,0 tdi- 1335 kg.

Co do cen i wyposażenia. Pewnie będę zlinczowany, ale Fiat Bravo w wyposażeniu Sport- 78 490 (cennik- jakie upusty?, nie wiem). Silnik 2.0 CR 165 KM 360 NM. Wykonanie- cóż Skoda moim zdaniem troszkę odstaje, bo za te pieniądze można mieć co najwyżej Ambiente i to w 1,6 CR lub 1,9 tdi a to troszeczkę odstaje od 2.0 MJ
                It doesn't matter what we're losing
                It only matters what we're going to find!

Komentarz

• pstryczek
                  RS
                  • 2009
                  • 10778
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Big
                  Zamieszczone przez pstrykacz
                  Ło ale sie narobiło, ale niestety jeszcze naszym Octawką brakuje do takich BMW, Audi, czy tez Mecedesa. Do tego krótki rozstaw osi i te niepropocjonalne zwisy z przodu i z tyłu. Ale każdy swoje chwali :P
                  Mam dla ciebie taka propozycję. Skoro tak nie cierpisz Octavii, choć nią jeździsz , to mam do sprzedania Renault Megane II sedan - auto lepsze , lepiej wykonane, bardziej prestizowe, bardziej komfortowe, z lepszym układem jezdnym, nie posiadające paskudnych i nieproporcjonalnych zwisów nadwozia i wogóle lepsze od tego skundlonego VW wykonanego ze tektury jakim jest Octavia
                  Zaprawszam więc do zakupu !! Będziesz na pewno bardziej zadowolony niz ze swojej Octavii, tym bardziej, ze auto jest 3 letnie od 1-go własciciela i kupione w polskim salonie z małym przebiegiem (43 tys km) więc nie trać czasu - samochód czeka na ciebie !! Uwolnij sie od swojego złoma którym jeździsz !! Podnieś swój prestiż, sprzedaj czeski badziew skundlony ze szmelcwagenem.
                  Mówię poważnie.
                  Jakbyś miał beemke, albo merolka do sprzedania to porozmawiamy, ale proponować mi megankę :P
                  Marek

Komentarz

• piotrek_gdy
                    RS
                    • 2008
                    • 7723
                    • Volkswagen
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Ale hmm... Mercedes, BMW, Audi... no no
                    a już takimi jeździłeś?
                    bo najpierw trzeba pojeździć żeby później porównywać
                    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

ale proponować mi megankę
                      Jakie odpowiedzi, taka propozycja
                      Czarny Elegance

Komentarz

• pstryczek
                        RS
                        • 2009
                        • 10778
                        • Superb III (3V3)

Proste odpowiedzi na dziwne posty :P
                        Marek

Komentarz

• perfex
                          L&K
                          • 2005
                          • 1117

Zamieszczone przez marlej108
                          ps. cos mi sie wydaje, ze znawca motoryzacji to jestes przede wszystkim z internetu, co?
                          nawet nie chcesz powiedziec czym to tak jezdzisz, ze O2 Ci nie pasuje.... co tam teraz za gry sa modne? co tam masz ferrari? hahaha ;-)
                          Po tej niezwykle merytorycznej wypowiedzi kończę polemikę. Bez pozdrowień dla ciebie.
                          Pozdrawiam
                          perfex

Octavia HTP

Komentarz

• baca10
                            RS
                            • 2009
                            • 6225

panowie dzisiaj mija miesiac od odebrania mojej O2 FL(silnik 1.6+ gaz) przejechane 1100km z tego 80% po miescie joc nie jestem ekspertem to podpinam sie pod temat i dorzuce swoje trzy grosze. A wiec moje wrazenia choc auto jest krotko eksploatowane sa jak najbardziej pozytywne,autko zaskoczylo mnie swoja kultura jazdy,prowadzeniem i srednim spalaniem na poziomie 8,2 l/100km, nie jest to moze szczyt techniki ale jakosc jest zadowalajaca, jest pare niedorobek,troche by sie chcialo zaporzyczyc z innego auta(maz mial Honde Accord z 2009 niestety pijak mu wjechal i auto nadaje sie tylko do kasacji) dlatego moge sobie pozwolic na porownanie dwoch nowych odmiennych aut,ale to powinnam chyba zalozyc osobny temat,bo troche by sie tego zebralo wszystkich za i przeciw. Jesli chodzi o kwestie finansowe to kazdy ma swoje kryteria i nic na to panowie nie poradzimy.

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Proste odpowiedzi na dziwne posty
                              Posty kochany wcale nie są dziwne. Nic na to nie poradze ze mam dobre auto które w niczym nie odstaje od konkurencji i jest świetnie wykonczone. Ale u ciebie wyczuwam pewne kompleksy na punkcie znaczka na masce Pytanie tylko po co kupiłeś Skode skoro jej nie cierpisz ?? Chyba że twoja flustracja bierze sie z tad że masz O I która faktycznie w dzisiejszych czasach nie jest juz autem zbyt konkurencyjnym bo po prostu czas płynie i są lepsi. Ale O II to zupełnie inna bajka
                              Natmoast ja nie wyczuwam aby O II była w czymś gorsza od Insygni, Mondeo III czy Mazdy 6. Według mnie jest nawet lepsza od ww. modeli. Dodatkowo jest to bardzo dobrze dopracowny samochód mogący spokojnie konkurować z autami klasy sredniej.
                              Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

perfex, przeczytałem twojego posta i jeszcze kilka pobierznie w tym temacie i doszedłem do wnisku, ze moze i byś chciał miec Octavie II ale tylko dali Ci sie nia przejechac na jeździe próbnej z 5 km. I tak ci sie spodobała, ze ze złości chcesz ją sobie teraz obrzydzic
                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

nieeeeeeeee, no plizzzzzzzz :szeroki_usmiech
                                  kolejna humoreska
                                  to może już wystarczy, nie dojdziemy do konstruktywnych wniosków, a wrażenia jak to wrażenia... można mieć.
                                  saport techniczny baj DGW
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm
                                  no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...