Agamek12, ja Ci polecam Gigawatt, to Bosch z inna naklejką, a myślę że sporo tańszy. miałem w octavii (wprawdzie diesel i miał 74 ah) i sprawował się bez problemu, a i cena dobra. myśle że coś takiego spokojnie da radę:
Zmiana oleju.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zmiana oleju.
Witam.
Sprawa dotyczy Octavki nr1 [patrz podpis].
Zbliza sie termin wymiany oleju. Do dnia dzisiejszego, od momentu kupna auta w 2001r. jeździlem na Shelu Helix Ultra 5w40 bez problemow i zarzutow. Bylem dzisiaj ustawić sie na wymiane filtrow i oleju i pan zaproponowal Castrola Edge TD 5w40. Moje pytanie: czy warto zmieniac producenta po 8 latach, czy marka jest istotna i czy taka zamiana nie bedzie powodowac jakichs nieprzyjemnosc a moze wrecz przeciwnie?
Pozdrawiam.[1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
[2] Octavia 1.9TDI, 2004, 81kW [110KM], ASV,
-
-
usuń szybko ten posty bo zaraz będziesz miał urlop od ADMINISTRACJI jak już z 5 w ostatnim tygodniu
najpierw użyj szukaj a dopiero pisz posty dopiero sie zalogowałeś i od razu temat o olejach
tu masz to co szukasz http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23288 a swój usuń
Komentarz
-
-
a dlaczego nie ma podobnego tematu podwieszonego;
Jaki olej do benzyny? ?????
Powinny byc tylko te dwa tematy a resztę usunąć anie blowkować, a nie w szukajce jest duzo tematow odnośnie benzyny i po 3 wypowiedzi :roll:
Fajnie byłoby z tym zrobić porządek :wink:ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
zgucio - nie popelnilem chyba grzechu lenistwa bo staralem sie przeczytac podwieszony temat o olejach do TDI. Zadalem konkretne pytanie odnosnie wyboru miedzy dwoma olejami a nie pytanie w stylu "co oznacza cyferka 5 kolo literki "w" w oznaczeniu oleju". Jezeli mam byc ukarany za konkretne pytanie, to przyjme z pokorą.[1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
Komentarz
-
-
Moje niedopatrzenie. Przepraszam. Na wiekszosci forow po ktorych sie poruszam, tematy "przyklejone" sa zazwyczaj zamkniete do edycji i tworzenia nowych wątków.
Skoro zgucio jestes wyrozumialy, to podpowiedz jeszcze jak usuwac swoje wątki na forum. Zdaje sie ze jako zwykly user nie moge tego zrobic [tak mowi faq][1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
Komentarz
-
-
JamesMarshall, teraz już z tego co wiem to ty nie dasz rady usunąć tematu
nie jestem administratorem więc nie moge ci dać bana ale widać zrozumiałeś o co chodzi i ADMINISTRACJA powinna potraktować cie łagodnieZamieszczone przez JamesMarshallSkoro zgucio jestes wyrozumialy, to podpowiedz jeszcze jak usuwac swoje wątki na forum. Zdaje sie ze jako zwykly user nie moge tego zrobic [tak mowi faq]
Komentarz
-
-
dostanie tylko dwa ostrzeżenia :diabelski_usmiechZamieszczone przez zgucioJamesMarshall, teraz już z tego co wiem to ty nie dasz rady usunąć tematu
nie jestem administratorem więc nie moge ci dać bana ale widać zrozumiałeś o co chodzi i ADMINISTRACJA powinna potraktować cie łagodnieZamieszczone przez JamesMarshallSkoro zgucio jestes wyrozumialy, to podpowiedz jeszcze jak usuwac swoje wątki na forum. Zdaje sie ze jako zwykly user nie moge tego zrobic [tak mowi faq]
Choć patrząc to na forum administracja nie działa za szybko :P
p.s a kto teraz kryje się pod nazwą Administracja ???W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz
-
Staram sie nie zasluzyc na latke troll, abuser i lamus ale jak widac nie zawsze wychodzi
Czekam wiec na wyrok.
Komentarz