Agamek12, ja Ci polecam Gigawatt, to Bosch z inna naklejką, a myślę że sporo tańszy. miałem w octavii (wprawdzie diesel i miał 74 ah) i sprawował się bez problemu, a i cena dobra. myśle że coś takiego spokojnie da radę:
Zmiana oleju.
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zmiana oleju.
Witam.
Sprawa dotyczy Octavki nr1 [patrz podpis].
Zbliza sie termin wymiany oleju. Do dnia dzisiejszego, od momentu kupna auta w 2001r. jeździlem na Shelu Helix Ultra 5w40 bez problemow i zarzutow. Bylem dzisiaj ustawić sie na wymiane filtrow i oleju i pan zaproponowal Castrola Edge TD 5w40. Moje pytanie: czy warto zmieniac producenta po 8 latach, czy marka jest istotna i czy taka zamiana nie bedzie powodowac jakichs nieprzyjemnosc a moze wrecz przeciwnie?
Pozdrawiam.[1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
[2] Octavia 1.9TDI, 2004, 81kW [110KM], ASV,
-
-
usuń szybko ten posty bo zaraz będziesz miał urlop od ADMINISTRACJI jak już z 5 w ostatnim tygodniu
najpierw użyj szukaj a dopiero pisz posty dopiero sie zalogowałeś i od razu temat o olejach
tu masz to co szukasz http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23288 a swój usuń
Komentarz
-
-
a dlaczego nie ma podobnego tematu podwieszonego;
Jaki olej do benzyny? ?????
Powinny byc tylko te dwa tematy a resztę usunąć anie blowkować, a nie w szukajce jest duzo tematow odnośnie benzyny i po 3 wypowiedzi :roll:
Fajnie byłoby z tym zrobić porządek :wink:ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
zgucio - nie popelnilem chyba grzechu lenistwa bo staralem sie przeczytac podwieszony temat o olejach do TDI. Zadalem konkretne pytanie odnosnie wyboru miedzy dwoma olejami a nie pytanie w stylu "co oznacza cyferka 5 kolo literki "w" w oznaczeniu oleju". Jezeli mam byc ukarany za konkretne pytanie, to przyjme z pokorą.[1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
Komentarz
-
-
Moje niedopatrzenie. Przepraszam. Na wiekszosci forow po ktorych sie poruszam, tematy "przyklejone" sa zazwyczaj zamkniete do edycji i tworzenia nowych wątków.
Skoro zgucio jestes wyrozumialy, to podpowiedz jeszcze jak usuwac swoje wątki na forum. Zdaje sie ze jako zwykly user nie moge tego zrobic [tak mowi faq][1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
Komentarz
-
-
JamesMarshall, teraz już z tego co wiem to ty nie dasz rady usunąć tematu
Zamieszczone przez JamesMarshallSkoro zgucio jestes wyrozumialy, to podpowiedz jeszcze jak usuwac swoje wątki na forum. Zdaje sie ze jako zwykly user nie moge tego zrobic [tak mowi faq]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zgucioJamesMarshall, teraz już z tego co wiem to ty nie dasz rady usunąć tematu
Zamieszczone przez JamesMarshallSkoro zgucio jestes wyrozumialy, to podpowiedz jeszcze jak usuwac swoje wątki na forum. Zdaje sie ze jako zwykly user nie moge tego zrobic [tak mowi faq]
Choć patrząc to na forum administracja nie działa za szybko :P
p.s a kto teraz kryje się pod nazwą Administracja ???W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina
Komentarz
-
Komentarz