Cena O1

Zwiń
X
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Camel-
    Drive
    • 2008
    • 89

Marx, przy takim nagromadzeniu importowanych aut, kusić na parkingu może tylko jakiegoś wandala, a temu to nie robi różnicy czy to O1, O2 czy Honda Civic, także imho nie trafiony przykład.

Jestem za nową O2.

PS> Też jestem ciekaw co to za Honda. A japończyków za specjalnie nie lubię.

A6 '98 Avant 2,8QT + C200 '95 Sport
    Elementy z włókna węglowego (carbon fiber)

Komentarz

• Marx
      Elegance
      • 2009
      • 865

piotrek_os, Civic z 1998. Material na tablicy rozdzielczej, na boczkach, na siedzeniach to niestety niebo a ziemia.

Komentarz

• _tm_
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 2333
        • Superb III (3V3)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez satoot
        Miałem w O1 pakiet MORE, z kilmatyzacją półatomatyczną:
        klawisz AC do włączenia kompresora/sprężarki, oraz pokrętło analogowe niebieskie-przechodzi-w-czerwone.
        I osobiście brakowało mi możliwości nastawy wyrażonej cyframi, np. wyświetlacza lub skali na pokrętle, gdzie mógłbym zadać temperaturę, np.: 18°C albo 22°C.
        To co opisujesz to klimatyzacja manualna (taką mam w O1). Klimatyzacja półautomatyczna (climatic) posiada skalę "18-22-26" na pokrętle (tak miałem w Roomsterze i teraz tak mam w O2).
        S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
        Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
        -------------------------------------------------------------------------
        O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
        O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
        O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• rkb
          RS
          • 2008
          • 2152
          • Rapid Spaceback (NH1)
          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Ja mam dłuższy temat do przemyśleń... O2 MINT 1.4 TSI czy Fabia 1.6 kombi comfort.... na szczescie mam duzo czasu jeszcze
          Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• dudek_t
            L&K
            • 2008
            • 1421

Marx, odezwij się do mnie na priva

Komentarz

• _tm_
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 2333
              • Superb III (3V3)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez rkb
              Ja mam dłuższy temat do przemyśleń... O2 MINT 1.4 TSI czy Fabia 1.6 kombi comfort.... na szczescie mam duzo czasu jeszcze
              Nie ma co myśleć:
              - octavia ładniejsza od fabii (1:0 dla octavii)
              - 1.4TSI jest lepszy niż 1.6 (2:0 dla octavii)
              - podejrzewam, ze fabia comfort jest lepiej wyposazona niz octavia mint (2:1 dla octavii)
              Czyli wygrywa octavia
              S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
              Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
              -------------------------------------------------------------------------
              O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
              O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
              O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• rkb
                RS
                • 2008
                • 2152
                • Rapid Spaceback (NH1)
                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Kupiłbym nawet nowa O1 1.8T tylko że ze sport i ICE+, ale niestety ze wzgl na swoje gabaryty musze patrzeć na komfort moj i ludzi siedzacych za mna W O1 jest sporo miejsca ale jednak mimo krzesło max w dół, kiera max do góry i w pulpit, obcieram kolanami o kiere, nie przeszkadzalo mi to zbytnio zanim nie mialem przykrego zdarzenia gdy mokra noga przy gwałtownym nanewrowaniu uciekla mi ze sprzegla bo jak sie siedzi lekko okrakiem to sie pod ukosem wciska sprzegło.

O2 jest miejsca full i to jest ++ jednak F2 o dziwo ma wiecej miejsca i jest wygodniej niz w O1... rowniez dla ludzi z tylu. Po regulacji mieszcze spokojnie 2 nogi pod kiera, nad glowa mam wiecej miejsca niz w O1. Gdyby Fabia nie była tak paskudna wybór byłby łatwiejszy

taki mój wywód

Komentarz

• krzycho*
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 201

Ja z małżonką też myśleliśmy o O2 TDI używanej coś około 4-5-cio latki, lecz to już wszystko ma ponad 100 tyś. przebiegu (układ „jezdny” i jeszcze wiele innych elementów jest już pewnie trochę zjechane) a jaki faktyczny stan licznika to nikt nie ma pewności :wink: , O1 Tour z LPG odebraliśmy w sobotę wszystko funkiel nówka w porównywalnej cenie, na pewno trochę mniej w „tym” techniki (czytaj: możliwości usterek) myślę że pewnie i mniej problemów (oby tak było). Prawda „leży” pewnie gdzieś po środku zresztą też niema pewności i dlatego jest tak fajnie, że każdy może mieć swoje zdanie :wink: .

………………………………………………………….
                  Prawd jest podobno wiele między innymi: ŚWIĘTA PRAWDA i GÓWNO PRAWDA :?:

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez rkb
                    jednak F2 o dziwo ma wiecej miejsca i jest wygodniej niz w O1... rowniez dla ludzi z tylu. Po regulacji mieszcze spokojnie 2 nogi pod kiera, nad glowa mam wiecej miejsca niz w O1.
                    calkowicie zgadzam sie z przedmowca... nie wiem jak oni to zrobili, ale i kierowca ma wiecej miejsca na nogi i pasazerowi z tylu. Poza tym jest bardzo duzo miejsca nad glowa. Natomiast chyba jest wężej niz w O1, ale z drugiej strony jak ktos nie jest zbyt masywny lub nie jezdzi z pasazerem w watowym waciaku ;-) to nie ma problemu :-)
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• rkb
                      RS
                      • 2008
                      • 2152
                      • Rapid Spaceback (NH1)
                      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Jak ktoś jest wysoki i szczupły to lepiej niż F2 nie trafi kolejny argument że 1.6 z F2 rozpędza to auto do 100 w tyle samo co 1.4 TSI w O2 :idea:

Komentarz

• Marx
                        Elegance
                        • 2009
                        • 865

dudek_t, ale co bym mial ci pisac na prv? pytaj, odpowiem.

rkb, tez sie zgadzam ze nowa Fabia jest paskudna, taki woz drabiniasty. Nie wiem co sie w Skodzie stalo, ale projektanci nadwozia daja ciala na calej linii Byc moze taka polityka calej grupy, zeby Skody nie byly za ladne bo nikt golfow kupowac nie chce

Komentarz

• tomil
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 1179

Zamieszczone przez Marx
                          tez sie zgadzam ze nowa Fabia jest paskudna
                          W hatchbacku, na szerokich oponkach daje radę. Kombi rzeczywiście jest mocno nieciekawe.
                          Zamieszczone przez marlej108
                          Natomiast chyba jest wężej niz w O1, ale z drugiej strony jak ktos nie jest zbyt masywny lub nie jezdzi z pasazerem w watowym waciaku
                          Pogadamy w zimie- dwie osoby mocno ciepło ubrane i... za szeroki to ten samochód nie jest.

Poza tym to mam wrażenie w FII jakbym siedział w czołgu- przednia szybka jest taka wąziuteńka.
                          It doesn't matter what we're losing
                          It only matters what we're going to find!

Komentarz

Pracuję...