Jeden Combi, drugi nie i ten drugi do delikatnej kosmetyki - tak przynajmnie wyglada na zdjeciach. te ogloszenia wisza juz dosc dlugo na allegro. Od czasu do czasu pojawiaja sie jeszcze inne RS-y - nawet takie jeden czerwony z polskiego salonu.
Skoda Octavia 1.8T RS
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Re: Skoda Octavia 1.8T RS
Zamieszczone przez PabiZamieszczone przez perfex[trzeba dodac ze wiekszosci 1.8T 180 nie trzyma seryjnej mocy, np. Leon ktorym kiedys jezdzilem na hamowni pokazal 162 :cry: ..)k Ale po czipowaniu wyplul 192 i jezdzil przyjemnie, ciekawe czemu sie krzaczy.. Moja Octa 1.8T z seryjnym motorem, dolotem Unitronica i luzniejszym tlumikiem koncowym pokazala 155KM i w ciagu kilku dni bedzie program u Mastersa :twisted:
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Radkowhttp://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C452638
Jeden Combi, drugi nie i ten drugi do delikatnej kosmetyki - tak przynajmnie wyglada na zdjeciach. .
[ Dodano: Czw 03 Lis, 05 11:10 ]
Zamieszczone przez perfexZamieszczone przez PabiZamieszczone przez perfex[trzeba dodac ze wiekszosci 1.8T 180 nie trzyma seryjnej mocy, np. Leon ktorym kiedys jezdzilem na hamowni pokazal 162 :cry: ..)k Ale po czipowaniu wyplul 192 i jezdzil przyjemnie, ciekawe czemu sie krzaczy.. Moja Octa 1.8T z seryjnym motorem, dolotem Unitronica i luzniejszym tlumikiem koncowym pokazala 155KM i w ciagu kilku dni bedzie program u Mastersa :twisted:
Komentarz
-
-
Kolega RSKris chcial ostatnio sprzedac swoja RSke.
Link do ogloszenia: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62629997
Mozesz zapytac czy ogloszenie jeszcze aktualne."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁa moja Octa z zawalonym katem, seryjnym układem wydechowym , lambda na wykońzceniu, pekniętą sprezarka i peknietym w 3 miejscach kolektorem wydechowym pokazała 150 KM...i gdzie tu logika..... :lol: :diabelski_usmiechk Chodzi tylko o to ze 180 zwykle nie pokazuja tych 180 na hamowni. Wiec jak to z proszkami do prania "skoro nie widac roznicy to po co przeplacac" :szeroki_usmiech
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
bemus
Zamieszczone przez Radkowbemus czy przypadkiem nie jezdzisz teraz Oplem??
Z tego co pisales o kolektorze, czujnikach to ich przypadlosc.
Kiedys jak mialem Vectre i udzielalem sie na forum, byl tam czlowiek o iudentycznym nicku jak TyMoze to tylko zbierznosc.
Na allegro sa teraz 2 lub 3 RS-y combi po leciutkim dzwonie sprowadzone (bardziej poobijane). Poszukaj. Ja gdybym mial kase na paliwo to nie zastanawialbym sie nawet sekundy i bral RS-a w Combi a ze sporo mam do pracy i to po miescie to smigam kleokotem, ale tez jestem zadowolony.
te dwa ogłoszenia już widziałem ale powiem szczeże, że jak już dojdzie co do czego to raczej poszukam tego autka za granicą na stronce www.mobile.de jest ich troszkę a może gdybym jeszcze uruchomił rodzinę było by łatwiej. mają tam leprze opcje wyposarzenia i jest ich więcej
Komentarz
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez wasylA ja bym poradził kupić 1,9 TDi 130 KM !!! :szeroki_usmiech zrobić programik i żadnym spalaniem się nie przejmujesz, a na trasie również nikt ci nie podskoczy 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wasylkupić 1,9 TDi 130 KM !!! :szeroki_usmiech zrobić programik ... na trasie również nikt ci nie podskoczy 8)
nie mam oczywiscie nic przeciwko tdi.....sam zaczynam szukać jakiejś 530d Touring...ale chyba oddam ją zonie...bo takiemu zczipowanemu 1.9tdi na trasie nie podskocze....ops: :szeroki_usmiech
a wracajac do tematu to ceny RS-ek na mobile.de z sensownym przebiegiem zaczynają sie od ok 12 tys euro......... :? po doliczeniu wszystkich kosztów chyba troszke bez sensu
Komentarz
-
-
bemus
powiem tak narazie z tego co się zorientowałem i pojezdziłem to Skoda Octawia vas Seat Leon u mnie wygrywa Skoda, ma zaje..... kufer czego nie powiem o seacie a poza tym jakoś w środku też bardziej mi leży. Poza tym zawiecha RS spodobała mi się pod względem stylistyki a w sumie jest prosta, seat ma z tyłu już jakieś wachacze, tulejki a o owych nie chcę już słyszeć
nie wiem jak to jest z wersją Cupra ale taki seryjny 1,8t nic specjalnego
co do mobile de to ceny pewnie są około 12tyś euro a za tyle można już kupić zajeniste audi a6 z dobrego rocznika, ale kupić a utrzymać to są dwie sprawy
co do Tdi to też nie mam nic przeciwko ale jest sprawa o której nie mąwiłem oczywiście będę gazował tą RS wiec przy TDi odpada
Wiem gaz do turbo są tacy którzy popukają się teraz w głowę, ale ja mam przynajmniej 3 gości którzy zagazowali turbo z czego 2-ch zrobiło tymio autami już na lpg po 200tyś i bajka( jedno auto to subaru forester a drugie audi A3 1.8t) więc i ja bym zaryzykował
Jest w Krakowie taki ktoś co się zwie Godula i on również zapewnia mnie, że turbo to nie przeszkoda
więc teraz zostaje mi zacząć działać, uruchomić wszelkie znajomości najlepiej te z D i przeszukiwać wszystko i negocjować po znajomości cenę bo myślę że za 8500/9000euro też kupię i wcale nie powiedziane, że złoma czy rozbitka
Komentarz
-
bemus, U mnie sasiad ma zagazowanego Passata 1,8T, chyba z 5-6 lat conajmniej. To napewno nie jest sekwencja, a jakiego typu instalka to nie chce wiedziec, bo porazka :szeroki_usmiech auto ma juz 240k (mialo w sierpniu) i jezdzi tym syn tego goscia. Gosciu kupil sobie 607 :roll:Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
RS na gazie.....k ...no nie wiem czy jest tak różowo w porównaniu 1.8T na LPG vs. 1.9TDi nawet na programie.......znajomy ostatnio liczył i wyszło mu ze lepiej kupić tdi( 130 KM) i zawirusować niż 1.8 T i zagazować.......koszty paliwa podobne a tdi bedzie w takim przypadku żwawszy i chyba mniej awaryjny.....( :shock: ....sam nie wierze ze to napisałem :lol: )....a LPG + czip to takie małe babum może być...heheheh :wink:
Komentarz
-
-
bemus
no ja mówię o sekwencji tylko i wyłącznie, i tu czy będzie jezdziłolepiej czy gorzej od tdi to jest już tylko sprawa dobrych monterów
Komentarz
-
Zamieszczone przez Dig Dugbemus, U mnie sasiad ma zagazowanego Passata 1,8T, chyba z 5-6 lat conajmniej. To napewno nie jest sekwencja, a jakiego typu instalka to nie chce wiedziec, bo porazka :szeroki_usmiech auto ma juz 240k (mialo w sierpniu) i jezdzi tym syn tego goscia. Gosciu kupil sobie 607 :roll:O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
bemus
teraz są i np. za 5000 jest już taka właśnie tylko pod turbo
no dobra a tak z beczki tdi, nigdy nie jezdziłem Octavią z takim silnikiem co tam jej w najleprzym przypadku morzna zrobić i jak to wtedy jezdzi no i ile pali bo może żeczywiście i tak wyjdzie taniej niż rs+lpg niech mnie ktoś oświeci bo się zupełnie nie orientuje
widziałem na wyścigach na autostradzie koło Zgierza jedną taką jak się ścigała ale jakoś dziwnie szła przy starcie jakby miała wielką turbo dziurę a potem no całkiem całkiem
Komentarz
-
bemus
no oki w takim razie mamy RS na gazie i przypuśćmy pali nam 14l gazu + 1l Bp w mieście czyli 100 km walimy za 34,80zł
a jak tu sprawa wygląda z tdi z programem co mu można zrobić, jakie zyskać osiągi i jak to wygląda ze spalaniem
Komentarz
-
W ASZ (130KM) samym programem osiaga sie ~165KM i ~390Nm, przy tym po miescie pali 7-7,5l co daje 100km za mniej niz 30zl.
Pozostaje kwestia roznic w wyposarzeniu, no i oczywiscie zawieszenia RS i big hamulcow."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
bemus
Zamieszczone przez PurchawaW ASZ (130KM) samym programem osiaga sie ~165KM i ~390Nm, przy tym po miescie pali 7-7,5l co daje 100km za mniej niz 30zl.
Pozostaje kwestia roznic w wyposarzeniu, no i oczywiscie zawieszenia RS i big hamulcow.
a jak osiągi takiej tdi z programem bo studjuje forum i nie znalazłem
jestem nowy na tym forum i jeszcze nie znam go na tyle, u siebie na forum się orientuje bo siedzę na nim już długo, ale tu jest troszkę inaczej
Komentarz
-
Nasz system forum jest podobny jak kazde inne, tak wiec przycisk szukaj i wszystko jasne.
Hamulce przeszczepic to nie problem. Poszukaj postu Bonda, bo pisal co i jak. Jest gosc w Lublinie co to robi bez problemu. Koszta przeszczepu nie sa duze. Drogie sa za to tarcze 312mm. W O1 z silnikiem ASZ seryjnie masz tarcze 288mm, czyli nie jest zle.
Zawieszenie tez mozna zalozyc jakiegos Bilsteina lub Koni i bedzie dobrze.
O osiagach to niech sie wypowiedza uzytkownicy ASZtow. Ale mysle, ze na Gtechu mozna sie zblizyc do ~7,5s do 100km/h."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz