Zamieszczone przez MiKruS
Skoda Octavia 1.8T RS
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
:wink: :wink: :wink: spoko, spoko. jakbym jechał serią, to byś sobie humor poprawił na wiele lat :wink: :lol:Zamieszczone przez arci9Ja swego czasu sprawdzałem się z Bartkiem.... :P ale nie przypominam żebym sobie humor poprawił :szeroki_usmiech
Pozdrawiam!
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
[quote="MiKruS"]podejrzewam, że głównym powodem może być proporcja seryjnych 1.8T do jakichkolwiek TDIZamieszczone przez Nexus6Tylko chetnych z drugiej strony cos nie widac.
W sumie sie nie dziwie - maja duzo do stracenia. 8)
no i druga sprawa, że warunki pogodowe niestety wkrótce się pogorszą - więc to byłby test opon i umiejętności kierowcy, a nie możliwości silników :wink: :wink:
Pozdr,
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
wiadomo, Only Fun...Zamieszczone przez MiKruSTo zalezy jakie miales oczekiwania... :lol:Zamieszczone przez arci9Ja swego czasu sprawdzałem się z Bartkiem.... :P ale nie przypominam żebym sobie humor poprawił :szeroki_usmiechZamieszczone przez MiKruSProponuje zorganizowac sparing ktoregos wieczora Octavie 1.8T vs. Octavie TDI - bedzie wszystko jasne. :wink:
a BaPit chciał się rozgrzać bo to późna jesień była :szeroki_usmiech
[ Dodano: Czw Lis 10, 2005 11:04 am ]
:wink:spoko, spoko. jakbym jechał serią, to byś sobie humor poprawił na wiele lat
Pozdrawiam!
Bartek
Komentarz
-
-
Ja mam jeszcze serieZamieszczone przez MiKruSTylko chetnych z drugiej strony cos nie widac.Zamieszczone przez Nexus6też chętnie się sprawdzę :szeroki_usmiech
W sumie sie nie dziwie - maja duzo do stracenia. 8)
k Choc juz baardzo niedlugo raczej :P I nie mam nic do stracenia :szeroki_usmiech
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Taaa... zawsze coś.Zamieszczone przez BaPitwięc to byłby test opon i umiejętności kierowcy, a nie możliwości silników :wink: :wink:
[ Dodano: Czw Lis 10, 2005 12:06 pm ]
No dobra, to jeden chetny jest.Zamieszczone przez perfexJa mam jeszcze serie
k Choc juz baardzo niedlugo raczej :P I nie mam nic do stracenia :szeroki_usmiech
k
Ktos jeszcze?
Kiedy sie umawiamy?TDI 205PS
Komentarz
-
-
"o czym do mnie rozmawiasz ??" (cyt.) :wink: ja zawsze byłem i jestem chętny :wink: jak tylko odbiorę furę, to chętnie stanę na kresce - na dworze zimno, więc za kółkiem można się rozgrzać :wink:Zamieszczone przez MiKruSTaaa... zawsze coś.
Pozdr,
BP
PS co nie zmienia faktu, że będzie to tylko test opon i kierownika :wink:była mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Dobra, dobra - juz sie gadka zmienia widze jak przyszlo do konkretow.Zamieszczone przez EŁczyli co bedzie bicie zczipowanymi i wykręconymi dizlami biednego seryjnego 1.8T........fajnie :szeroki_usmiech
Ja mam 130PS tylko, wiec 1.8T seryjne powinno mnie zjesc na sniadanie, ale zobaczymy... 8)TDI 205PS
Komentarz
-
-
spoko spoko bardziej mi chodziło o ta wymiane turbiny przez Purchawę :wink: i stawanie z seryjnymi 1.8T..........tak wiec Perfex..skoro żes sie uchowal jako jedyny seryjny to za karę stajesz z dizlami :szeroki_usmiech ...nie ma lekko....i musisz bronić honoru benzyny :wink: :lol:Zamieszczone przez MiKruSDobra, dobra - juz sie gadka zmienia widze jak przyszlo do konkretow.Zamieszczone przez EŁczyli co bedzie bicie zczipowanymi i wykręconymi dizlami biednego seryjnego 1.8T........fajnie :szeroki_usmiech
Ja mam 130PS tylko, wiec 1.8T seryjne powinno mnie zjesc na sniadanie, ale zobaczymy... 8)
Komentarz
-
-
jakoś konkretów to ja się nie doszukałem - więc może zaproponuję od razu, że jeśli pogoda będzie sprzyjająca, to termin ustawiamy na 15.XI.2005 w miejscu wiadomym. ja się pojawię na 100% jeśli tylko odbiorę furę. A dałem do zrozumienia, że termin i tak aż nadto się przeciągnął...Także pownienem ją wreszcie odebrać...Zamieszczone przez MiKruSDobra, dobra - juz sie gadka zmienia widze jak przyszlo do konkretow.
teoria teorią, a tak naprawdę dowiemy się na miejscu. jak trafi się taka seria, jak leffa, to będzie tylko różnica w Nm na korzyść TDIka, bo na różnicę w KM to bym nie liczył :wink: a jak seria 1.8T będzie mocna, to sam jestem ciekaw wyniku...Zamieszczone przez MiKruSJa mam 130PS tylko, wiec 1.8T seryjne powinno mnie zjesc na sniadanie, ale zobaczymy... 8)
Pozdr!
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁno Perfex ma chyba mocną serię.......
to będzie ciekawie :diabelski_usmiech ja pamiętam, że zaraz po odbiorze auta ustawiałem się z dwiema 110-kami po chipie - jeden koleś nawet coś tam marudził o 143KM. Obie dostały, ale nie jakoś drastycznie. Ja miałem dość słabą serię, ale wtedy auto było nowe. No i nie wiadomo tak naprawdę, ile tch kuni miały TDIki. Obecne programy są też innej jakości, niż 5-6 lat temu...
Pozdr,
BP
[ Dodano: Czw 10 Lis, 05 15:52 ]
wiesz, jak to jest z 1.8T - czasem można się z niektórych ponabijać :wink: a ja po prostu podqrviony chodzę, bo nalegałem na to, by mieć auto do piątku, a tu się qrva przed chwilą dowiedziałem, że nie mam nawet co na to liczyć. I mam spory problem logistyczny. Ja rozumiem qrva, że tydzień roboczy może się wydłużyć. Częściowo wydłużył się z powodu moich przeróbek. Ale ja pier..lę, dlaczego to już trwa prawie 1.5 miesiąca ?? :evil: :roll: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :|Zamieszczone przez MiKruSOj BaPit, przeciez ja sobie zarty od samego poczatku robie...
Jeszcze mnie nie pogielo, zeby sobie jaja z 1.8T robic. :twisted:
no wypadałoby wreszcie rozgrzać oponkiZamieszczone przez MiKruSA spocik z atrakcjami jak najbardziej powinien sie odbyc.
Niech bedzie 15.11 - ja sie pisze.
k
Do zobaczenia!
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
OKZamieszczone przez EŁ
spoko spoko bardziej mi chodziło o ta wymiane turbiny przez Purchawę :wink: i stawanie z seryjnymi 1.8T..........tak wiec Perfex..skoro żes sie uchowal jako jedyny seryjny to za karę stajesz z dizlami :szeroki_usmiech ...nie ma lekko....i musisz bronić honoru benzyny :wink: :lol:
k Jak nie beda zaczipowany do tego czasu
Masters juz raz podchodzil do programu, dzis mialo byc drugie podejscie ale ja nie moglem. Zobaczymy czy do 15.11 auto wytrzyma jako seria :P
[ Dodano: Czw 10 Lis, 05 16:36 ]
Ja nie mam wyscigowych doswiadczen. Ze 2 razy scigalem sie z Octami TDI ale nie wiem co mialy pod maska, sadze ze obie byly to 110+ cos tamZamieszczone przez BaPit
to będzie ciekawie :diabelski_usmiech ja pamiętam, że zaraz po odbiorze auta ustawiałem się z dwiema 110-kami po chipie - jeden koleś nawet coś tam marudził o 143KM. Obie dostały, ale nie jakoś drastycznie. Ja miałem dość słabą serię, ale wtedy auto było nowe. No i nie wiadomo tak naprawdę, ile tch kuni miały TDIki. Obecne programy są też innej jakości, niż 5-6 lat temu...
Generalnie- zadnych problemow nie mialem z nimi.
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Niezli są... :evil:Zamieszczone przez BaPitAle ja pier..lę, dlaczego to już trwa prawie 1.5 miesiąca ?? :evil: :roll: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :|
[ Dodano: Czw Lis 10, 2005 6:24 pm ]
Ughhh... W niedziele dam na tace w intencji dobrej pogody na wtorek.Zamieszczone przez perfexJa nie mam wyscigowych doswiadczen. Ze 2 razy scigalem sie z Octami TDI ale nie wiem co mialy pod maska, sadze ze obie byly to 110+ cos tam
Generalnie- zadnych problemow nie mialem z nimi.TDI 205PS
Komentarz
-
-
to ja tez daje na tace
zapewniam srodki uspokajajace :diabelski_usmiech
a jak sie pojawi jakis autobus na trasie to i ja sie pobawie (niestety bernardo nie lapie juz notlaufa wiec nie mam co z nim stawac)
k
SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
-
powiem tak. mnie jest trudno zdenerwować, ale jak już się wqrvię, to jestem niesympatyczny. I jeśli do jutra do południa nie otrzymam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi, to właśnie niesympatyczny być zacznę. Nastawiłem się już na jutrzejszy wieczór, także jeśli auta nie będzie na czas, mogą posypać się niewłaściwe sformułowania... I tak nie mam pojęcia, czy firma ma szansę wybrnąć z tej sytuacji tak, bym cały deal wspominał dobrze (a przynajmniej obojętnie :roll: ). A dziwię się, że doszło do takiej sytuacji. Do tej pory słyszałem same pozytywne opinie o firmie i sam właściciel - mogę powiedzieć bez oporów - wydaje mi się b. sympatyczny...Zamieszczone przez MiKruSNiezli są... :evil:
Pozdrawiam,
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Dzisiaj 15... Czekam na info kto kogo objechal
Ja obstawiam 1,8T jednak
A diesle...
Moze rzeczywiscie powinienem sie przejechac jakims dobrym TDI zeby docenic.
Jak do tej pory tylko podroz "katowicka" Fabia 1,2HTP classic z noga w podlodze i 160-170 licznikowe przez 99% czasu :twisted: a w porywach dochodzila do 180, ale tylko z gorki.
(Duzy plus za stabilnosc, ktora trzymala caly czas)
Ale to ojciec prowadzil, a on tak lubi
Niestety nie moja, ale czasem jezdze...
Komentarz
-
-
silnik to NOMINALNIE ma 150 koni, bo tyle to z fabryki nie wyjezdza a miescie w 10 to sie niegdy nie zamknalem.Zamieszczone przez borutSilnik standardowo ma 150 KM reszta to chip-tematy. Rdzy nigdzie nie widzialem a mam rocznik 2000 a co do spalania. Bardzo bardzo spokojna jazda w proporcji 20/80% miasto/trasa do 100km/h to spali 7 litrow, mniej nigdy mi sie nie udalo. W samym miescie moim zdaniem pewne 10 l, trasa 120 km/h to okolo 8,5 litra - takze cudow nie ma - on malo nie pali tzn. inaczej - pali tyle ile powinien palic 150 KM silnik 1.8. O sprawac awaryjnych - ten typ tak ma - nic nie slyszalem - raczej nikt nie narzekal
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
Komentarz