Więc w O2 jest montowana elektryczna grzałka w nawiewie do kabiny taka farelka w dokumentacji jest nazwana element grzejny PTC oczywiście tylko z silnikiem o zapłonie samoczynnym , z doświadczenia wiem że ta grzałka uruchomia się poniżej 5 stopni około . W O2 jest montowane webasto gdy taką opcje zamówimy , sterowanie odbywa się przez wyświetlacz Maxi- Dot . Numer webasta zamontowany w mojej O2 to 1KO 010 375 R Typ TT-V o mocy 5 kW . Faktycznie gdy samochód dostałem ogrzewanie działało tak że po zaprogramowaniu kiedy ma się uruchomić ciepło było tylko w kabinie , ale ja chciałem aby silnik też był nagrzewany , zwracałem się z tym problemem do serwisu ale oni tylko obiecywali że się tym problemem zajmom . Więc sam poszukiwałem rozwiązania , i znalazłem że przyczyną braku ogrzewania sinika jest elektryczny zawór w układzie chłodzenia silnika który blokował gorącej cieczy do silnika , wydrukowałem materiały pojechałem do serwisu oni przestawili jeden wskazany bit i teraz silnik też ma ciepło .
Dodatkowo gdy temp. jest poniżej 5 stopni gdy uruchomię sinik webasto załącza się i pracuje
dogrzewając silnik , ustrojstwo znajduje się przed przednim prawym kołem .
Dodatkowo gdy temp. jest poniżej 5 stopni gdy uruchomię sinik webasto załącza się i pracuje
dogrzewając silnik , ustrojstwo znajduje się przed przednim prawym kołem .
Komentarz