Zamieszczone przez Martinez
Tylnia szyba...
Zwiń
X
-
danielpoz
-
Da rade wyciac tylnia szybe i wkleic ja ponownie? Zastanawiam sie nad przyciemieniem szyb metoda piecowa ,a w tedy trzeba wymontowac wszystkie szyby.Leon Top Sport 1.8T ale next bedzie Octavia II TDI
Komentarz
-
-
Mialem stluczkie (najechala na mnie kobieta) do wymiany byla kalpa i ASO zmienilo ja i stara szybe(byla cala) na nowa. Poniewasz cyt "wedlug technologi skody tylnia klape trzaba wymienic wraz z szyba ,bo stara szyba nie nadaje sie do ponownego wklejenia itp". A PZU mi za ta szybe nie chce kasy zwrucic ,bo w swoich programach maja ze ja sie da zmienic. I z tad moje watpliwosci.
Komentarz
-
-
Kwestia ubezpieczen jest brutalna, ale jak naprawiales auto to powstal kosztorys w ktorym bylo wyszczegolnione co trzeba naprawic wymienic. Obie strony go widze zaakceptowaly bo ASO wykonalo naprawa a PZU wydalo zgode (przynajmniej ostatnia naprawe zderzaka w ten sposob zalatwialismy). Druga sprawa widze ze poszedles chyba na wariant PZU wyplaca kase a Ty naprawiasz, inaczej to Ty oddajesz auto do ASO oni wystawiaja fakture po tej wstepnej wycenie i w zaleznosci od wariantu jaka umowe ma ASO czy oni naprawiaja bezgotowkowo czy nie to albo oni "pokrywaja" koszt naprawy i PZU im zwraca, albo Ty placisz wysylasz fakture do PZU i oni Tobie zwracaja.
Mamy zderzak z czujnikami cofania. Okazalo sie ze jeden czujnik byl uszkodzony, ale jak sie okazalo je nie wymienia sie na czesci po jednym tylko jako calosc i ubezpieczyciel wyplacil calosc (dokladnie to byla chyba Samopomoc - ubezpieczyciel sprawcy). Jeszcze zwrocili za koszt wypozyczenia na 3 dni auta zastepczego bo ASO nie spieszylo sie z naprawa.
Komentarz
-
-
Druga sprawa widze ze poszedles chyba na wariant PZU wyplaca kase a Ty naprawiasz, inaczej to Ty oddajesz auto do ASO oni wystawiaja fakture po tej wstepnej wycenie i w zaleznosci od wariantu jaka umowe ma ASO czy oni naprawiaja bezgotowkowo czy nie to albo oni "pokrywaja" koszt naprawy i PZU im zwraca, albo Ty placisz wysylasz fakture do PZU i oni Tobie zwracaja.
Komentarz
-
-
Hmm jesli kase juz odebrales to juz chyba za pozno. Mogles nie zgodzic sie z wycena PZU powolac bieglego ktory za drobna oplata napisalby ze szyba jest do wymiany a koszt jego uslugi rowniez podlegal by wtedy rozliczeniu.
Samej wersji warsztatowej nie poruszam bo nie wiem jak wyglada proces technologiczny naprawy.
Komentarz
-
-
Mialem stluczkie (najechala na mnie kobieta) do wymiany byla kalpa i ASO zmienilo ja i stara szybe(byla cala) na nowa. Poniewasz cyt "wedlug technologi skody tylnia klape trzaba wymienic wraz z szyba ,bo stara szyba nie nadaje sie do ponownego wklejenia itp". A PZU mi za ta szybe nie chce kasy zwrucic ,bo w swoich programach maja ze ja sie da zmienic. I z tad moje watpliwosci.Leon Top Sport 1.8T ale next bedzie Octavia II TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftHmm jesli kase juz odebrales to juz chyba za pozno. Mogles nie zgodzic sie z wycena PZU powolac bieglego ktory za drobna oplata napisalby ze szyba jest do wymiany a koszt jego uslugi rowniez podlegal by wtedy rozliczeniu.
[ Dodano: Pon 01 Lis, 04 16:06 ]
Zamieszczone przez SkotniolIMHO to ASO chyba coś kreci , miałem podobną sytuację z Superbą mamuski :wink: jakis sk%^$^$n podczas wyłamywania szyby w celu kradieży radia :evil: uszkodził boczny słupek i ASO na to ze trzeba wymienić całe drzwi :shock: :shock: dobrze ze byłem przy tym i zabiłem ich śmiechem :twisted: ponieważ wystarczyło wymienic tylko ten słupek koszt cos koło 200zł i zero sladu . Myśle ze gdyby mnie przy tym niebyło to ładnie by sobie zarobili z 2000 zł jak nic , czasami chyba liczą na naiwnośc klienta :? !!! Nie mowie ze w twoim przypadku może byc podobnie ale hmm.... kto wie ??? Na twoim miejscu zadzwonił bym do innego ASO i dokładnie sie popytał co i jak ??!!
Chyba na dniach zadzwonie do paru ASO. Na moje to PZU jesli nawet zawinilo ASO to powino wypalcic kase za szybe i sie powinni sami domagac roszczen od ASO.
Komentarz
-
-
A jak auto masz w miare mlode a naprawa z tego co piszesz kosztowala 5 tys zl to napisz im jeszcze ze oprocz tego bedziesz domagal sie odszkodowania za utrate wartosci auta (bo bylo bite - przeciez otarcie czy wgniecenie to tez uszkodzenie) moze im pomoc to w mysleniu. 5 tys to jest jakies 6-10% wartosci auta a wiec troche to jest.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA jak auto masz w miare mlode a naprawa z tego co piszesz kosztowala 5 tys zl to napisz im jeszcze ze oprocz tego bedziesz domagal sie odszkodowania za utrate wartosci auta (bo bylo bite - przeciez otarcie czy wgniecenie to tez uszkodzenie) moze im pomoc to w mysleniu. 5 tys to jest jakies 6-10% wartosci auta a wiec troche to jest.
Komentarz
-
Komentarz