A czy orientujesz się może jaki jest koszt takiej cewki oraz na ile średnio wystarcza?
Co do kosztów to sie nie oruentuję bo nie musiałem wymieniać i z tego co wiem to ludzie też nie maja z cewkami w O II kłopotów (przynajmniej nikt na forum sie do tego nie przyznawał).
Mam 1.6 fsi i mogę troszkę ponarzekać na cewki, choć to nie wielki kłopot. W 2008r. zmieniłem 2 szt i miesiąc temu zmieniłem następną. Co do kosztów to pewnie ci dużo nie podpowiem bo mieszkam w Sztokholmie ale dla porównania powiem, że wymiana jednej cewki to koszt 1600 koron czyli około 640 zł. A czy ktoś się orientuje ile kosztuje taka przyjemność w Polsce ?
Mam 1.6 fsi i mogę troszkę ponarzekać na cewki, choć to nie wielki kłopot. W 2008r. zmieniłem 2 szt i miesiąc temu zmieniłem następną. Co do kosztów to pewnie ci dużo nie podpowiem bo mieszkam w Sztokholmie ale dla porównania powiem, że wymiana jednej cewki to koszt 1600 koron czyli około 640 zł. A czy ktoś się orientuje ile kosztuje taka przyjemność w Polsce ?
A czy orientujesz się może jaki jest koszt takiej cewki oraz na ile średnio wystarcza?
Do 1.8T oryginał to koszt 140 zł
Przy jeździe na LPG fabryczne cewki przed montażem wytrzymują jakieś 10-20kkm.Po wymianie na nowe i pracujące od początku na LPG jakieś 50-80 kkm
Do 1.8T oryginał to koszt 140 zł
Przy jeździe na LPG fabryczne cewki przed montażem wytrzymują jakieś 10-20kkm.Po wymianie na nowe i pracujące od początku na LPG jakieś 50-80 kkm
Hmm to mi już powinny paść, słyszałem ze w VW starczają na 200 kkm, al emoze to plotki.
[ Dodano: Sro 18 Lis, 09 08:12 ]
Zamieszczone przez Big
w 1.6 BSE są cewki.
Witam
Wczoraj zdjąłem plastikową pokrywę silnika. Do świec dochodzą przewody wys nap, które wchodzą w coś w rodzaju aparatu zapłonowego. Czy to jest ta cewka o której piszesz?
Przeody jednak są, co prawda bardzo krótkie ale są, więc jak to jest ?
Komentarz