Octavia 1 Combi 99r - k_can commander problem z pinem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kontra
    Classic
    • 2009
    • 18

Wg. mnie przyczyną jest puchnięcie tarczy sprzęgła powodowane wilgocią.
    Mówię z doświadczenia na innych pojazdach.
    Nie wiem jak jest w Skodach i w twoim modelu silnika, czy tarcza z dociskiem jest szczelnie zabudowana, czy też są jakieś otwory technologiczne które umożliwiają się dostawanie wody. I czy powinny być zaślepione czy nie.

To co opisujesz, to klasyczny objaw w takich momentach kiedy ktoś umyje sobie silnik.
    Tarcza dostaje wody, spuchnie o kilka dziesiątych mm i jest problem Przestraszeni jadą do mechanika i wydają kasę na regulacje a bardziej naiwni na całe sprzęgło. A wystarczy je nieco kilka razy "przypalić" przy ruszaniu i objaw ustąpi.

Każdy kto jeździł motorowerem marki simson doświadczył tego zjawiska na własnej skórze dosłownie. Po myciu takiego pojazdu, ktoś nieobeznany z tematem lub zapominalski ruszał po czym kiedy naciskał hamulec, najczęściej przedni albo leciał na kierownicę albo kładł się z pojazdem na bok, bo hamulce nagle zaczynały mu brac dużo mocniej i "wcześniej" niż to miało miejsce przed myciem))
    Okłądziny hamulcowe i okładziny tarczy sprzęgła mają podobne własciwości

Jeśli pomogłem, to wciśnij taki mały przycisk "POMÓGŁ" , po lewo tuż pod postem))))
  • mysterx
    Classic
    • 2008
    • 10

Witam
    Już od jakiegoś czasu mam kabelek K+Can Commander v3.0 i do tej pory robił wszystkie furki. Teraz mam Octavie 1 z roku 99 (silnik 1,9 TDI) i nie mogę się tym fejsem połączyć z żadną grupą! Oczywiście zależy mi na pinie do immo, bo mam 1 kluczyk i chciałem się zabezpieczyć!
    Co może być problemem, że nie mogę się połączyć z niczym? Kabelek sprawny – sprawdzałem na innej furce.
    Podłączyłem Vag-a i komunikacja jest z 01, 17, 25!

Kabel ma w opcjach dopisywanie kluczy dla Octavi 1 a nie chce gadać z furką.
    Mam już grot i transponder Crypto i teraz złapałem zawiochę (brak pinu)! :shock:

Może znajdzie się jakaś dobra dusza z podpowiedzią (oczywiście sensowną, nie typu jedź do ASO …….).

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...