I mam jedna zasadnicza uwage do wszystkich tych testow: dlaczego nie kupia 20l oleju opalowe niech bedzie EkoTerm z Orlenu, kupiony droga oficjalna i wlany do baku, jestem bardzo ciekaw rezultatu.
Bo wyszlo by, ze na opale silnik ma najlepsze osiagi.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Generalnie sam jeżdżę na "lepszych" paliwach - ale tylko ze względu na ich czystość, jakość, itd. Może to naiwne z mojej strony, ale mam nadzięję że przynajmniej to jest prawdą.
I o to im wszystkim chodzi, specjaliści od marketingu tymi swoimi sprytnymi zdaniami wywołuja w nas poczucie, że jak nie nalejesz droszego to silnik ci sie rozkraczy. A test dowiódł, że tak nie jest !!! Jedyne co mi brakuje w tym teście to liczby cetanowej jaką mają paliwa na poszczególnych stacjach....byc może to byłoby wskazówką.
:|
I o to im wszystkim chodzi, specjaliści od marketingu tymi swoimi sprytnymi zdaniami wywołuja w nas poczucie, że jak nie nalejesz droszego to silnik ci sie rozkraczy.
Raczej chodzi o względy ekologiczne ... Chyba lepiej lać mniej siarki niż więcej, szczególnie jeżeli kogoś na to stać ?
Co do silnika, to wątpię aby się "rozkraczył", no chyba że ktoś naleje ewidentny syf od "pana zdzisia". Ale jak rozumiem rozmawiamy tu o normalnych stacjach, a nie o "krzak & Company Inc. "
Maicroft, Ostatnio sprzedawany u mnie olej opałowy lekki mial parametry oleju napedowego. :szeroki_usmiech lacznie z blokada zimnego filtra na poziomie -28 stopni. Tylko siareczka za wysoka, reszta parametrow w srednim zakresie normy(ani wysoko ani nisko) dla ON. Normalnie miodzik. :wink: Tylko ten kolor. :?
Dig Dug, Tak, dlatego chce zeby ktos w koncu odwazyl sie i udowodnil ze ON oraz OO to jest to samo lub nie to samo, z taka a taka roznica, a nie jak ma to miejsce w tej chwili ze cisnie sie bajeczki ze to nie pojedzie i takie tam.
Ostatnio gdzies widzialem, jak to pepiki mowia BIO NAFTE i to badziewie jest o 30gr tansze niz zwykle paliwo na tej stacji, a czemu ma sluzyc to nikt nie potrafi powiedziec.
Komentarz