Test droższego paliwa do diesli ?? !!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Purchawa
    Admin
    S_OCP Member
    • 2004
    • 8007

Zamieszczone przez Maicroft
    I mam jedna zasadnicza uwage do wszystkich tych testow: dlaczego nie kupia 20l oleju opalowe niech bedzie EkoTerm z Orlenu, kupiony droga oficjalna i wlany do baku, jestem bardzo ciekaw rezultatu.
    Bo wyszlo by, ze na opale silnik ma najlepsze osiagi.
    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• wasyl
      L&K
      • 2005
      • 1084

Generalnie sam jeżdżę na "lepszych" paliwach - ale tylko ze względu na ich czystość, jakość, itd. Może to naiwne z mojej strony, ale mam nadzięję że przynajmniej to jest prawdą.
      I o to im wszystkim chodzi, specjaliści od marketingu tymi swoimi sprytnymi zdaniami wywołuja w nas poczucie, że jak nie nalejesz droszego to silnik ci sie rozkraczy. A test dowiódł, że tak nie jest !!! Jedyne co mi brakuje w tym teście to liczby cetanowej jaką mają paliwa na poszczególnych stacjach....byc może to byłoby wskazówką.
      :|
      ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
      www.wasilewski-foto.pl
      KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• jarek_wt
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 154

Zamieszczone przez wasyl
        I o to im wszystkim chodzi, specjaliści od marketingu tymi swoimi sprytnymi zdaniami wywołuja w nas poczucie, że jak nie nalejesz droszego to silnik ci sie rozkraczy.
        Raczej chodzi o względy ekologiczne ... Chyba lepiej lać mniej siarki niż więcej, szczególnie jeżeli kogoś na to stać ?
        Co do silnika, to wątpię aby się "rozkraczył", no chyba że ktoś naleje ewidentny syf od "pana zdzisia". Ale jak rozumiem rozmawiamy tu o normalnych stacjach, a nie o "krzak & Company Inc. "

pozdrawiam
        Jarecki
        Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

• Dig Dug
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1306
          • Seat

Maicroft, Ostatnio sprzedawany u mnie olej opałowy lekki mial parametry oleju napedowego. :szeroki_usmiech lacznie z blokada zimnego filtra na poziomie -28 stopni. Tylko siareczka za wysoka, reszta parametrow w srednim zakresie normy(ani wysoko ani nisko) dla ON. Normalnie miodzik. :wink: Tylko ten kolor. :?
          Była O1 jest F2.

Komentarz

• lawnik
            Classic
            S_OCP Member
            • 2005
            • 16

Witam Wszystkich!!!
            Oto test SUPER PALIW.
            Polecam!!!!
            Pozdrawiam !

LAWNIK

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Dig Dug, Tak, dlatego chce zeby ktos w koncu odwazyl sie i udowodnil ze ON oraz OO to jest to samo lub nie to samo, z taka a taka roznica, a nie jak ma to miejsce w tej chwili ze cisnie sie bajeczki ze to nie pojedzie i takie tam.

Ostatnio gdzies widzialem, jak to pepiki mowia BIO NAFTE i to badziewie jest o 30gr tansze niz zwykle paliwo na tej stacji, a czemu ma sluzyc to nikt nie potrafi powiedziec.
              Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...