O to w takim razie chyba szybciej wyzdrowieje :wink:
kontrolka temperatury miga i piszczy przy starcie...
Zwiń
X
-
kontrolka temperatury miga i piszczy przy starcie...
Po uruchomieniu zimnego silnika wyświetla się czerwona kontrolka od tempetratury - miga i piszczy. Po wyjęciu kluczyka i ponownym uruchomieniu jest już ok. C oto może być? Miał ktoś coś takiego?
O tyle jestem spokojny że rzecz się dzieje przy zimnym silniku - wiec nie ma mowy, że pokazuje przegrzanie.
Pomóżcie :!:
PozdrawiamOctavia Ambiente (ICE) 1.6 i Octavia II FL ELEGANCE 1.4 TSI
-
-
ok, bedę musaiał sprawdzić. Dziłeki przeogromniaste za odpowiedz. A czy to się często zdaza? Mial Pan takie obiawy w swoim aucie? Czemu caly zbiorniczek do wymiany moze byc? Sorry za taka ilosc pytan ale kto pyta to zazwyczaj nie bladzi po ASO :shock:Octavia Ambiente (ICE) 1.6 i Octavia II FL ELEGANCE 1.4 TSI
Komentarz
-
-
Shadoon, Na forum jestesmy na "ty", nie na "pan", bo to ulatwia komunikacje i zachecam do tej luzniejszej formy grzecznosciowej.
Temat o migajacej kontrolce byl poruszany kilkakrotnie na forum i przyczyny sa dokladnie takie jak napisal Piotrus.
Tu masz link do jednego z tych tematow:
Na koncu tego tematu kolega Luca napisal co dzialo sie u niego.
Zachecam do korzystania z opcji "szukaj".
Jak rozwiazesz problem to napisz co bylo przyczyną!TDI 205PS
Komentarz
-
-
u mnie ten sam objaw pojawił się po 90kkm. Bez jakichkolwiek wycieków. Jako, że na codzień żoncia pomyka Octą, to narobiła mi rabanu na komórze, że jej coś wyje i świeci :lol: na czerwono z rana po odpaleniu. Dolałem i spoko.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
jednak za mało płynu
jednak za mało płynu było. Dolałem i problemu nie ma! Super dokładny ten czujnik i dobrze!
Dzięki za poradę - jestem już spokojny
[ Dodano: Czw 05 Sty, 06 18:28 ]
minelo troche czasu jak widac po ostatnim wpisie w tej sprawie.. i problem znow sie pojawil. Plynu jest niby ok - w polowie zakresu min-max. Piszczy przy zimnym starcie. Potem juz nie piszczy jak zapalam silnik nastepnym razem na cieplo. Wogle raz piszczy raz nie. Dolac plynu na max :?: Co radzicie? Zbiorniczek do bani? Co to kurcze jest.........? :roll:Octavia Ambiente (ICE) 1.6 i Octavia II FL ELEGANCE 1.4 TSI
Komentarz
-
-
Czujnik nie mierzy jako takiego poziomu płynu tylko jego przewodność elektryczną. Jeśli w układzie znajdowała by się woda destylowana to nawet jeśli byłoby jej pod korek to i tak sygnalizowałby że nie ma płynu.
Skoro macie G12 i czujnik wariuje to może elektrody pokryły się jakimś nalotem i stąd problemy? :roll:
Komentarz
-
-
Czujnik nie mierzy jako takiego poziomu płynu tylko jego przewodność elektryczną. Jeśli w układzie znajdowała by się woda destylowana to nawet jeśli byłoby jej pod korek to i tak sygnalizowałby że nie ma płynu.
to znaczy ze czas juz wymienic plyn tak???
jesli to byla by prawda to super sprawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrusCzujnik nie mierzy jako takiego poziomu płynu tylko jego przewodność elektryczną. Jeśli w układzie znajdowała by się woda destylowana to nawet jeśli byłoby jej pod korek to i tak sygnalizowałby że nie ma płynu.
Skoro macie G12 i czujnik wariuje to może elektrody pokryły się jakimś nalotem i stąd problemy? :roll:Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
Postanowiłem w końcu zlikwidować ten problem u siebie i podzwoniłem popytać o koszt takiego zbiorniczka w różnych sklepach z częściami.
Cena rynkowa jest w granicach 75-90 zł za oryginalny zbiornik. Ewentualnie są chińskie podróbki za 40-60 PLN.
W końcu zadzwoniłem też do ASO, zobaczyć po ile oni cenią i o dziwo mieli najtaniej :shock:
Cena za zbiornik to 42.90 PLN. Przynajmniej w Warszawie. Jedyny problem to dostępność. Rzadko gdzie mają. Podobno w głównym magazynie SAP brakuje - towar schodzi jak ciepłe bułeczki. :wink:Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
I po problemie....................."Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALIoraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
Komentarz