dorobienie kluczyka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sabial
    Classic
    • 2006
    • 4

dorobienie kluczyka

Zamieszczone przez zielarz
    AGN drugi właściciel białe combi...drugi właściciel, kupiona początek grudnia 2005 ze stanem licznika 229kkm :-) osobiście przejachałem już 5kkm ...i nic :-) słowem chodzi jak żyleta. Kupiona od firmy poleasingowa :-) zadbana w nienagannym stanie, latała tylko po trasach...a za ile....aż wstyd mówić :-).....noooo ale powiem....CAŁE 6000 PLN :-) ....opłacało się ? :-)

P.S. oczywście nie byłem dwa razy drugim właścicielem :-)
    rocznik, wersja ? tak czy siak smieszne pieniadze

ps
    zapraszam na spota poznaskiego!
  • romario31
    Classic
    • 2005
    • 4

dorobienie kluczyka

czesc wszystkim!! jestem od niedawna posiadaczem octavii 1.9 TDI 2003r. samochod zostal sprowadzony z niemiec i jak to bywa czesto-gesto ma tylko 1 kluczyk.tak to bywa z handlarzami ktorzy w pospiechu zapominaja o 2 kluczyku.bylem u siebie w ASO SKODA z prosba o dorobienie kluczuka ale chlopaki nie potrafili mi pomoc tlumaczac to ze wysylali zapytanie do niemiec o kody ale niemcy odmowili????????? :cry: zwracam sie do was z pytankiem w jaki inny sposob mozna dorobic 2 kluczyk i go zakodowac.moze ktos ma namiary do ludzi ktorzy sie tym zajmuja.za odpowiedz i pomoc z góry dziękuje!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

• chester121
      L&K
      • 2005
      • 1053

a czy masz kod immobilaisera (4 cyfry )
      jesli nie masz no to chyba zostaje ci tylko prosic ASO
      ewentualnie mozesz wymien szafe (na allegro koszt ok 200zl)
      bedziesz mial nowy immobiliaser wtedy nie problem zakodowac kluczyki

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

sprobuj TUTAJ i daj znac czy ci sie powiodlo!
        pzdr!
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Radkow
          Rider
          • 2004
          • 299

Ja przerabialem temat doklanie. Za znalezienie kodu do immo w Lodzi trzeba zaplacic od 70 do 150 pln - ja robilem za 70 pln. Dodatkowo kupilem nowa stacyjke z kompletem kluczykow (scyzorykow) + nowe wszystkie zamki (lacznie ze schowkiem) na allegro od czlowieka, ktory ma jest dosc czesto na sprzedaz zaplacilem 140 pln za wszystko. Zapakowane w oryginalne folie - nigdy nie otwierane, wiec nie bylo problemow z transponderami. Zamki i stacyjke wymienilem sam przy okazji malowania klamek pod kolor auta, a w immo rowniez latwo samemu dokodowac nowe dwa kluczyki.

A ostatnio szfagier zlamal kluczyk do alfy (jedyny jaki mial) i faktycznie w Lodzi za 160 pln skopiowali mu ten zlamany kluczyk i po problemie. nawet kolorystycznie byl taki sam.

Jednak ja wolalem zmienic zamki.
          Pozdrawiam
          Radek

Komentarz

• chester121
            L&K
            • 2005
            • 1053

hmm caly komplet ze scyzorykami tylko 140zl troche to podejrzane
            bo sam scyzoryk kosztuje okolo 200zl
            czyli 2 scyzoryki 400zl + zamki

Komentarz

• Radkow
              Rider
              • 2004
              • 299

Od tego czlowieka kupowalem jakis rok temu i mowil, ze dosc czesto ma takie komplety:

Pozdrawiam
              Radek

Komentarz

• chester121
                L&K
                • 2005
                • 1053

no fajnie ma duzo pozytywow ale pomysl na zdrowa logike
                ja kupowalem scyzoryk w sklepie (nie w ASO) nadodatek u znajomego wiec
                sprzedal mi go po cenie hurtowej i zazplacilem cos kolo 160zl takze liczac nawet ze gosciu ma jeszcze tansze zrodlo to nie moze zejsc az tak z ceny
                140zl to moze jeden scyzoryk kupic
                kiedys slyszalem o takim przekrecie gosciu sprzedawal tanio komplety kluczykow z zamkami
                po paru dniach koles zegnal sie z autem :evil: bo pozniej okazalo sie ze sprzedajacy ma zawsze jeden zapasowy komplet kluczykow u siebie :evil:

ale jesli wszystko bedzie z twoimi ok to nic tylko pogratulowac bardzo dobrej tranzakcji!!!! k

Komentarz

• Radkow
                  Rider
                  • 2004
                  • 299

Ja tak jak pisalem kupilem ponad rok temu i wszystko bylo zapakowane w oryginalne folie (nie byly rozerwane) a dodatkowo przeciez w immo programujesz okreslona ilosc kluczykow i jak zaprogramuje moje dwa to kod wpisuje sie do transpondera w moich kluczykach i nawet jesli ma kolejne dwa kluczyki to tylko otworzy auto ale juz go nie zapali bo immo zablokuje te kluczyki.
                  Pozdrawiam
                  Radek

Komentarz

• romario31
                    Classic
                    • 2005
                    • 4

dzieki chlopaki za podpowiedzi!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: w szczegolnosci dla kolegi ktory mi podal link do zakladu w wawie WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!.mysle ze skorzystam z ich uslug jak bede w wawie..tylko chlopaki sie troche cenia.za stan surowy 280 zl plus kodowanie 150 zl.sumka 430 zl moze ktos ma zna tansze zaklady.pozdro dla WSZYSTKICH MANIAKOW OKTAVIII!!!!!!!!!!!!!!!!! NIECH MOC SILNIKOW T D I :!: BEDZIE Z WAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DIESLE PONAD WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Komentarz

Pracuję...