Zakup Octavii 1.4 TSI nie od dealera tylko z Banku.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • debry
    Classic
    • 2010
    • 2

Zamieszczone przez MisiekWAW
    o przypadkach nieuleczalnych nie rozmawiamy, normalny człowiek widzi kiedy drugi odpuścił
    chyba, że to taka "przygoda równoległa", że ktoś Ci po prostu utrudnił wyprzedzanie, to chyba normalne, że ciągniesz dalej swoim tempem
  • mr.scary
    Classic
    • 2009
    • 37

Czesc,
    Jestem nowy na tym forum. Witam wszystkich. Chcialbym dolaczyc do grona uzytkownikow Skody. Obecnie jezdze VW Golf 1,9 tdi 100KM. Zastanawiam sie nad zakupem Octavii 1.4 TSI.
    W internecie znalazlem oferty z firmy ATUT i L&K Partners z Poznania. Ceny sa nizsze niz u dealera. Podobno auto odbiera sie normalnie z autoryzowanego salonu. Czy ktos z Was ma jakies doswiadczenia z tego typu transakcja.
    Oczywiscie chcialbym kupic auto jak najtaniej. Wiem rowniez, ze na forum podawaliscie juz niejednokrotnie adresy dobry dealerow, ktorzy moga zrobic z cena cuda.

Ostatnia oferte jaka dostalem to 70.500 zł za octavie combi w wersji ambiente z lakierem metalikiem, dodatkowymi glosnikami, dywanikami, alarmem, radiem swing, alufelgami, tempomatem.

Co o tym sadzicie???
    Prosze Was o pomoc.

Golf idzie na sprzedaz.

Komentarz

• _tm_
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 2333
      • Superb III (3V3)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Re: Zakup Octavii 1.4 TSI nie od dealera tylko z Banku.

Zamieszczone przez mr.scary
      Ceny sa nizsze niz u dealera
      Ale mówisz o cenach cennikowych, czy po negocjacjach z dealerem ? Bo moim zdaniem 1.4TSI za 70 tyś to nie jest jakaś wybitna okazja.
      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
      -------------------------------------------------------------------------
      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• sebi75
        Classic
        • 2009
        • 5

słuchaj ja za 1.4 TSI kombi metalik w wersji Elegance i paroma dodatkami (bluetoth, sunset, alarm, dywaniki,) wynegocjowałem 74 tys.... wiec wg mnie idz dobrze pogadaj bezposrednio z dealerem. Ta firma o której piszesz to nie instytucja charytatywna wiec przez dobre negocjacje mozesz jej marże miec w kieszeni.

Komentarz

• Jac_ek
          RS
          • 2009
          • 1733

napisz do danielcia z forum - zobaczysz ile moze kosztowac 1.4tsi ;-)
          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• fan
            Elegance
            • 2009
            • 760

a czasem nie bierzesz tej skody w leasing?bo może cena niby okazyjna,a pózniej złupią Ciebie "na racie leasingowej"
            Respect All,Fear No One!

Komentarz

• Jarek_wawa
              Rider
              • 2009
              • 283

Dla szybkiego wyliczenie odejmij z ceny z konfiguratora 11tyś i to jest na szybko poziom rynkowy. Danielcio da lepszą cenę

Komentarz

• Marx
                Elegance
                • 2009
                • 865

wlasnie zauwazylem ze O2 znowu potaniala, a O1 stoi w miejscu

Komentarz

• mr.scary
                  Classic
                  • 2009
                  • 37

To jest cena po negocjacjach u Dealera. Auto ma byc w kredycie z Volkswagen bank ktory proponuja w salonie, dlatego jest pewnie troche drozsze. Napisalem juz do Danielcia. Mam nadzieje, ze zaproponuje cos fajnego.

Komentarz

• Jac_ek
                    RS
                    • 2009
                    • 1733

ceny sie nie zmienily, tylko rabaty zwiekszyly ;-)

Komentarz

• mr.scary
                      Classic
                      • 2009
                      • 37

Jac_ek, A ty kupowales auto od Danielcia???

Komentarz

• Jac_ek
                        RS
                        • 2009
                        • 1733

Jac_ek, A ty kupowales auto od Danielcia???
                        Tak

Komentarz

• mr.scary
                          Classic
                          • 2009
                          • 37

Wszystko OK? Jaka jezdzis skoda??? Czy 1.4 TSI?

Komentarz

• Jac_ek
                            RS
                            • 2009
                            • 1733

Wszystko OK?
                            no mam nadzieje, samochod juz w krakowie - ja go odbieram w przyszlym tygodniu

Czy 1.4 TSI?
                            Tak, tutaj ma duzo o tym jak jezdi

Komentarz

• mr.scary
                              Classic
                              • 2009
                              • 37

Zdradzisz ile placisz??? I jakie masz wyposazenie??? Combi?

Komentarz

• Jac_ek
                                RS
                                • 2009
                                • 1733

Zdradzisz ile placisz??? I jakie masz wyposazenie??? Combi?
                                Zdradze - choc nie wprost ;-)
                                combi z kratka, Elegance, DSG, kierownica trojramienna z lopatkami do DSG, doswietlanie zakretow, alarm, kolo zapasowe, dywaniki, schowek na parasol
                                Cena: od 3 do 5 tys taniej niz oferty salonow (trzech) w Warszawie

Komentarz

• mr.scary
                                  Classic
                                  • 2009
                                  • 37

no to super!!! Oplaca sie jechac do innego miasta.
                                  A salony dawaly Ci cos poza tym co w cenniku? Teraz chyba bylo na TSI -8500PLN
                                  Czyli autko konfigurowales pod siebie i czekales az zejdzie z tasmy, tak?

Ja raczej chce seryjna wersje ambiente. Moze dodatkowo spojler na klape bagaznika i tempomat i alarm bo pewnie potrzebny do ubezpieczenia. Reszte mi wystarcza. Alusy sobie dokupie a zimowki zaloze na te stalowe.

Komentarz

• aniam111
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 436

Alarm nie jest potrzebny do ubezpieczenia - przynajmniej nie wszędzie. Ja kupiłam pakiet wraz z samochodem i Ambiente wystarczyło.
                                    AniaM
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                    O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• _tm_
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 2333
                                      • Superb III (3V3)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez aniam111
                                      Alarm nie jest potrzebny do ubezpieczenia - przynajmniej nie wszędzie. Ja kupiłam pakiet wraz z samochodem i Ambiente wystarczyło.
                                      Teoretycznie dla samochodów o wartości powyżej 50kzł potrzebne są dwa zabezpieczenia, aby ubezpieczyć od kradzieży. Jednym jest standardowy immobiliser, a drugie zabezpieczenie to alarm lub blokada skrzyni biegów. Może nie masz ubezpieczenia od kradzieży ?
                                      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                      -------------------------------------------------------------------------
                                      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• aniam111
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 436

sorry fakt nie mam alarmu ale mam blokadę. Mój błąd.
                                        AniaM
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                        O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• mr.scary
                                          Classic
                                          • 2009
                                          • 37

wlanie, schody zaczna sie wtedy, gdy cos (od pukac ) sie wydarzy. Lepiej zalozyc i miec dwa zabezpieczenia.
                                          Mam nadzieje, ze szybko sprzedam swojego golfa i zaczne jezdzic octavia.

Komentarz

• Jac_ek
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 1733

no to super!!! Oplaca sie jechac do innego miasta.
                                            A salony dawaly Ci cos poza tym co w cenniku? Teraz chyba bylo na TSI -8500PLN
                                            Czyli autko konfigurowales pod siebie i czekales az zejdzie z tasmy, tak?

Ja raczej chce seryjna wersje ambiente. Moze dodatkowo spojler na klape bagaznika i tempomat i alarm bo pewnie potrzebny do ubezpieczenia. Reszte mi wystarcza. Alusy sobie dokupie a zimowki zaloze na te stalowe.
                                            Już z racji samego DSG to chyba w Polsce musi być zamówienie, ja dodatkowo chciałem białą i wnętrze jasne :-), dość nietypowo. W dodatku były pewne perturbacje z zamówieniem i musieliśmy jeszcze raz zamawiać wiec się wszystko wydłużyło o jakiś miesiąc - półtora

Obecnie jest upust na silniki benzynowe do 6.500 (kombi) ale jak bierzesz w leasing/kredyt to upust jest 4.000

Ja sie przyzwyczailem do pewnych dodatkow w samochodzie i wole kupic model niżej dobrze wyposażony niż golasa model wyżej (bo o passata tez sie dowiadywalem ale jak bym go doposazyl w to co ma octavia to cena robila sie juz bardzo okragla)

Jesli chodzi o salony to najgorsza oferte dostalem od Wimaru w al.Jerozolimskich - wogole nie chcieli rozmawiac o rabatach - tylko to co daje SAP poz tym powiedzieli ze jak chce 1.4 TSI to na przyszly rok mnie zapraszaja bo w tym juz nie bedzie i maja wstrzymane zamowienia (to byl sierpien jak sie dowiadywalem) a o kombi to zebym zapomniał bo wszyscy to kupuja bo sie koncza odliczenia VAT (ktore sie jednak ostatecznie nie koncza).
                                            Najlepszą z warszawskich ofert dostalem w Pol-Mocie na ul.Sokratesa, bardzo zblizona w polmocie na felinskiego - ale ciagle krakwo byl bezkonkurencyjny jesli chodzi o kontakt, cene i negocjacje - Poprostu bez sciemniania dostalem odrazu, jak sadze chyba najnizsza mozliwa i uczciwa cene (wiadomo kazdy musi troche zarobic). Poz tym wole dac zarobic kumuś kto z forum i skodą jest jakoś zwiazny niż przypadkowemu pracownikowi - który dziś jest a jutro go nie ma. Nie mowiac juz o tym, że danielcio jest "sprawdzonym" przez forumowiczow sprzedawca któremu poprostu ufam. To co się wynegocjuje to zawsze powinna być tajemnica handlowa - czasami sprzedawca ma lepsze "promocje" czasami gorsze, jednym da wiecej innym mniej ale sam tez nie moze dolozyc do tego interesu - u danielcia (jak sadze) od radzu dostajesz to co mozesz dostac i tyle

Komentarz

• malgosk
                                              Ambiente
                                              • 2009
                                              • 148

Witam wszystkich, a ja właśnie jestem po negocjacjach. Samochód odbieram za 2 tygodnie. Liftback, 1.4 TSI, metalik, ambiente, siatki w bagażniku, dywaniki, radio Swing, zimówki i alarm. Razem 68 kPLN w kredycie 50/50. Mam dziwne wrażenie, że przepłaciłem kilka tysiączków. Może mnie ktoś pocieszy? :-/ Konfigurator mówi: 73 kPLN + 1000 zł za zimówki

Za parę tygodni napiszę jak się prowadzi. Na razie jestem po jeździe próbnej dokładnie takim samym modelem. Byłem pod wrażeniem. Rozważałem jeszcze Kię ceed, ale odpadła po jeździe próbnej. Jednak Octavia ma to coś.

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• mr.scary
                                                Classic
                                                • 2009
                                                • 37

Czy ktos z Was posiadaczy 1.4 TSI pytal o silnik? Slyszalem, ze jest na lancuchu ktory powinien byc bezobslugowy oraz, ze turbina jest chlodzona ciecza. Czy to prawda? W takim razie nie trzeba bedzie robic drogiego rozrzadu po 100 tys. km.

pozdr

Onosnie negocjacji to oczywiscie jest to tajemnica handlowa, ale jezeli nie wymienia sie nazwy dealera to mozna napisac co od siebie dorzucili i jaka byla cena z doposazeniem, w stosunku do katalogowej.

Z jednej firmy dostalem oferte za 62500 brutto za czarne combi ambiente. Nie wiem na ile jest to powazna oferta.
                                                Co o tym sadzicie?

Komentarz

• malgosk
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 148

Czy ktos z Was posiadaczy 1.4 TSI pytal o silnik? Slyszalem, ze jest na lancuchu ktory powinien byc bezobslugowy oraz, ze turbina jest chlodzona ciecza. Czy to prawda? W takim razie nie trzeba bedzie robic drogiego rozrzadu po 100 tys. km.

pozdr

Onosnie negocjacji to oczywiscie jest to tajemnica handlowa, ale jezeli nie wymienia sie nazwy dealera to mozna napisac co od siebie dorzucili i jaka byla cena z doposazeniem, w stosunku do katalogowej.

Z jednej firmy dostalem oferte za 62500 brutto za czarne combi ambiente. Nie wiem na ile jest to powazna oferta.
                                                  Co o tym sadzicie?
                                                  Jak ktoś za tyle sprzedaje, to wręcz nie możliwe... Ale staraj się. Super cena.

Co do silnika: to prawda. Tam jest łańcuch, a więc nie robi się rozrządu, chyba że łożyska zaczną się kaszanić.

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

Pracuję...