Zamieszczone przez MisiekWAW
Zakup Octavii 1.4 TSI nie od dealera tylko z Banku.
Zwiń
X
-
Zakup Octavii 1.4 TSI nie od dealera tylko z Banku.
Czesc,
Jestem nowy na tym forum. Witam wszystkich. Chcialbym dolaczyc do grona uzytkownikow Skody. Obecnie jezdze VW Golf 1,9 tdi 100KM. Zastanawiam sie nad zakupem Octavii 1.4 TSI.
W internecie znalazlem oferty z firmy ATUT i L&K Partners z Poznania. Ceny sa nizsze niz u dealera. Podobno auto odbiera sie normalnie z autoryzowanego salonu. Czy ktos z Was ma jakies doswiadczenia z tego typu transakcja.
Oczywiscie chcialbym kupic auto jak najtaniej. Wiem rowniez, ze na forum podawaliscie juz niejednokrotnie adresy dobry dealerow, ktorzy moga zrobic z cena cuda.
Ostatnia oferte jaka dostalem to 70.500 zł za octavie combi w wersji ambiente z lakierem metalikiem, dodatkowymi glosnikami, dywanikami, alarmem, radiem swing, alufelgami, tempomatem.
Co o tym sadzicie???
Prosze Was o pomoc.
Golf idzie na sprzedaz.
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Re: Zakup Octavii 1.4 TSI nie od dealera tylko z Banku.
Zamieszczone przez mr.scaryCeny sa nizsze niz u dealera
Komentarz
-
słuchaj ja za 1.4 TSI kombi metalik w wersji Elegance i paroma dodatkami (bluetoth, sunset, alarm, dywaniki,) wynegocjowałem 74 tys.... wiec wg mnie idz dobrze pogadaj bezposrednio z dealerem. Ta firma o której piszesz to nie instytucja charytatywna wiec przez dobre negocjacje mozesz jej marże miec w kieszeni.
Komentarz
-
-
napisz do danielcia z forum - zobaczysz ile moze kosztowac 1.4tsi ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
ceny sie nie zmienily, tylko rabaty zwiekszyly ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mr.scaryJac_ek, A ty kupowales auto od Danielcia???- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mr.scaryZdradzisz ile placisz??? I jakie masz wyposazenie??? Combi?
combi z kratka, Elegance, DSG, kierownica trojramienna z lopatkami do DSG, doswietlanie zakretow, alarm, kolo zapasowe, dywaniki, schowek na parasol
Cena: od 3 do 5 tys taniej niz oferty salonow (trzech) w Warszawie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
no to super!!! Oplaca sie jechac do innego miasta.
A salony dawaly Ci cos poza tym co w cenniku? Teraz chyba bylo na TSI -8500PLN
Czyli autko konfigurowales pod siebie i czekales az zejdzie z tasmy, tak?
Ja raczej chce seryjna wersje ambiente. Moze dodatkowo spojler na klape bagaznika i tempomat i alarm bo pewnie potrzebny do ubezpieczenia. Reszte mi wystarcza. Alusy sobie dokupie a zimowki zaloze na te stalowe.
Komentarz
-
-
Alarm nie jest potrzebny do ubezpieczenia - przynajmniej nie wszędzie. Ja kupiłam pakiet wraz z samochodem i Ambiente wystarczyło.AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez aniam111Alarm nie jest potrzebny do ubezpieczenia - przynajmniej nie wszędzie. Ja kupiłam pakiet wraz z samochodem i Ambiente wystarczyło.
Komentarz
-
sorry fakt nie mam alarmu ale mam blokadę. Mój błąd.AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mr.scaryno to super!!! Oplaca sie jechac do innego miasta.
A salony dawaly Ci cos poza tym co w cenniku? Teraz chyba bylo na TSI -8500PLN
Czyli autko konfigurowales pod siebie i czekales az zejdzie z tasmy, tak?
Ja raczej chce seryjna wersje ambiente. Moze dodatkowo spojler na klape bagaznika i tempomat i alarm bo pewnie potrzebny do ubezpieczenia. Reszte mi wystarcza. Alusy sobie dokupie a zimowki zaloze na te stalowe.
Obecnie jest upust na silniki benzynowe do 6.500 (kombi) ale jak bierzesz w leasing/kredyt to upust jest 4.000
Ja sie przyzwyczailem do pewnych dodatkow w samochodzie i wole kupic model niżej dobrze wyposażony niż golasa model wyżej (bo o passata tez sie dowiadywalem ale jak bym go doposazyl w to co ma octavia to cena robila sie juz bardzo okragla)
Jesli chodzi o salony to najgorsza oferte dostalem od Wimaru w al.Jerozolimskich - wogole nie chcieli rozmawiac o rabatach - tylko to co daje SAP poz tym powiedzieli ze jak chce 1.4 TSI to na przyszly rok mnie zapraszaja bo w tym juz nie bedzie i maja wstrzymane zamowienia (to byl sierpien jak sie dowiadywalem) a o kombi to zebym zapomniał bo wszyscy to kupuja bo sie koncza odliczenia VAT (ktore sie jednak ostatecznie nie koncza).
Najlepszą z warszawskich ofert dostalem w Pol-Mocie na ul.Sokratesa, bardzo zblizona w polmocie na felinskiego - ale ciagle krakwo byl bezkonkurencyjny jesli chodzi o kontakt, cene i negocjacje - Poprostu bez sciemniania dostalem odrazu, jak sadze chyba najnizsza mozliwa i uczciwa cene (wiadomo kazdy musi troche zarobic). Poz tym wole dac zarobic kumuś kto z forum i skodą jest jakoś zwiazny niż przypadkowemu pracownikowi - który dziś jest a jutro go nie ma. Nie mowiac juz o tym, że danielcio jest "sprawdzonym" przez forumowiczow sprzedawca któremu poprostu ufam. To co się wynegocjuje to zawsze powinna być tajemnica handlowa - czasami sprzedawca ma lepsze "promocje" czasami gorsze, jednym da wiecej innym mniej ale sam tez nie moze dolozyc do tego interesu - u danielcia (jak sadze) od radzu dostajesz to co mozesz dostac i tyle- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Witam wszystkich, a ja właśnie jestem po negocjacjach. Samochód odbieram za 2 tygodnie. Liftback, 1.4 TSI, metalik, ambiente, siatki w bagażniku, dywaniki, radio Swing, zimówki i alarm. Razem 68 kPLN w kredycie 50/50. Mam dziwne wrażenie, że przepłaciłem kilka tysiączków. Może mnie ktoś pocieszy? :-/ Konfigurator mówi: 73 kPLN + 1000 zł za zimówki
Za parę tygodni napiszę jak się prowadzi. Na razie jestem po jeździe próbnej dokładnie takim samym modelem. Byłem pod wrażeniem. Rozważałem jeszcze Kię ceed, ale odpadła po jeździe próbnej. Jednak Octavia ma to coś.
Komentarz
-
-
Czy ktos z Was posiadaczy 1.4 TSI pytal o silnik? Slyszalem, ze jest na lancuchu ktory powinien byc bezobslugowy oraz, ze turbina jest chlodzona ciecza. Czy to prawda? W takim razie nie trzeba bedzie robic drogiego rozrzadu po 100 tys. km.
pozdr
Onosnie negocjacji to oczywiscie jest to tajemnica handlowa, ale jezeli nie wymienia sie nazwy dealera to mozna napisac co od siebie dorzucili i jaka byla cena z doposazeniem, w stosunku do katalogowej.
Z jednej firmy dostalem oferte za 62500 brutto za czarne combi ambiente. Nie wiem na ile jest to powazna oferta.
Co o tym sadzicie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mr.scaryCzy ktos z Was posiadaczy 1.4 TSI pytal o silnik? Slyszalem, ze jest na lancuchu ktory powinien byc bezobslugowy oraz, ze turbina jest chlodzona ciecza. Czy to prawda? W takim razie nie trzeba bedzie robic drogiego rozrzadu po 100 tys. km.
pozdr
Onosnie negocjacji to oczywiscie jest to tajemnica handlowa, ale jezeli nie wymienia sie nazwy dealera to mozna napisac co od siebie dorzucili i jaka byla cena z doposazeniem, w stosunku do katalogowej.
Z jednej firmy dostalem oferte za 62500 brutto za czarne combi ambiente. Nie wiem na ile jest to powazna oferta.
Co o tym sadzicie?
Co do silnika: to prawda. Tam jest łańcuch, a więc nie robi się rozrządu, chyba że łożyska zaczną się kaszanić.
Komentarz
-
Komentarz