plama na dywaniku po odgrzybianiu klimy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Michal2
    Ambiente
    • 2010
    • 131
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Maicroft, dokładnie tak jak mówisz.
    a gówniarzeria to raczej kupują E36 z emblematami M-Power. No teraz widzę że już i do E46 sie dobierają bo są juz tańsze.
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14891
    • Octavia IV (NX3)

Witajcie znowu! Ostatnimi czasy trochę starałem się pomagać innym, a dzisiaj ja wołam Heeeeeeeeeeeeeeeeelp!!!

Ostatnio tj. wczoraj odgrzybiłem sobie kanały od nawiewów Plakiem (pianka do aplikowania od kabiny do każdego nawiewu). Psiknąłem wszędzie, zrobiła się piękna sycząca pianka, poczekałem kilka minutek, włączyłem wentylator i czekałem, aż wszystko wywieje. Powycierałem resztki pianki z kratek i rozkoszowałem się przyjemnym świeżym zapachem. Dzisiaj po pracy wsiadam do bryczki i widzę na dywaniku kierowcy tłusta plamkę - pod samym podnóżkiem z przodu z lewej strony (tak mniej więcej pod włącznikiem świateł postojowych/mijania/p-mgielnych). Tylko na dywaniku - wykładziny pod spodem są suche. Czy ta pianka mogła gdzieś się przedostać i teraz ścieka na dywanik? Nie wpakowałem całego opakowania do kanałów - psiknąłem z umiarem szybko wyciągając rurkę.

Czy przejmować się tym, czy czekać aż przestanie się sączyć :?
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

ruwado, pianka zamieniła się w płyn i wyciekła kanalikami... plak to tylko półśrodek w odgrzybianiu co by nie powiedzieć że nic nie daje :wink:
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14891
        • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Maru 123
        plak to tylko półśrodek w odgrzybianiu co by nie powiedzieć że nic nie daje :wink:
        A co najlepsze, bo walczę ze smrodkiem dość często. Miałem już:
        - odgrzybianie w serwisie typowymi środkami
        - odpalany w środku jakiś aerozol (Nigrin)
        - ozonowanie
        i zawsze na krótko starczało.

Po Plaku chociaż jak nigdy ładnie pachnie.
        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• rss
          L&K
          • 2009
          • 1098

a filtr kabinowy jak czesto zmieniasz ?
          wbrew pozorom to dosc istotne.
          BTW: niedawno moja Zona 'zapomniala' po powrocie z dzialki wyjac smieci z bagaznika
          i samochod postal tak przez weekend. capilo jak nie powiem co, ale kilkakrotne wietrzenie i odswierzacz zalatwilo sprawe w 2 dni.

ta plamka o ktorej piszesz powinna sie dac zmyc bez problemow.
          kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• leszekmw
            RS
            • 2005
            • 5356

ruwado, a nie bierzesz możliwości ze po prostu wsiadłeś z zaplamionym butem i wybrudziłeś dywanik.., taki po prostu zbieg okolicznośći... , nie ma nic tłustego w takich odświeżaczach raczej
            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
            GVI 1.4TSI
            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• tryton
              Elegance
              • 2008
              • 935

jak plak wycieknie to robi sie lekka plama czy tłusta to bym nie powiedział ale minimalny ślad zostanie Maru 123 napisał/a:
              plak to tylko półśrodek w odgrzybianiu co by nie powiedzieć że nic nie daje :wink: Tu się nie zgodze sam używam plaka od dawna klimę czyszczę 4 razy w roku filtr obowiązkowo wymieniam 2x a nawet zdaża się że częściej ( tu polecam filtr węglowy różnica w cenie 8 żł a powietrze w środku zdrowsze ) Prawda jest taka że jak się już zaniedba czyszczenie klimy to potem już tylko rozebranie wszystkiego i wyczyszczenie ręczne usunie zanieczyszczenia które się tam nagromadzą a wszystkie inne środki działają bardzo krótko

Komentarz

• b-bar01
                Elegance
                • 2007
                • 985
                • Octavia I (1U2)
                • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez ruwado
                A co najlepsze, bo walczę ze smrodkiem dość często. Miałem już:
                - odgrzybianie w serwisie typowymi środkami
                - odpalany w środku jakiś aerozol (Nigrin)
                - ozonowanie
                i zawsze na krótko starczało.
                daj sobie spokój z Plakiem, ja używam tego na fotce 2x w roku i nic nie smierdzi.
                trzeba tylko zdemontować schowek i wyjąć wentylator a od góry zdjąć filtr p/p, wtedy masz dostęp do wszystkich zakamarków. Jak masz już wszystko na zewnątrz to wskazane jest (jak już śmierdzi) przetrzeć plastiki od srodka, dokad sięgniesz, gąbką z rozcienczonym Clokoxem lub Ace(proporcje na butelce p.t. "dezynfekcja")
                jest trochę zabawy
                aaaa..... oczywiscie filtr p/p wymieniam za każdym odgrzybieniem
                Załączone pliki
                *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• romi-70
                  Elegance
                  • 2008
                  • 920
                  • Volkswagen
                  • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez ruwado
                  Czy przejmować się tym, czy czekać aż przestanie się sączyć :?
                  mialem identycznie , troche pokapalo na dywanik gumowy wytarlem i juz :wink: zostal tylko swiezy zapach nastepnym razem zaaplikuje mniej i zobacze czy tez bedzie kapac
                  Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

• ruwado
                    RS
                    • 2009
                    • 14891
                    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez rss
                    a filtr kabinowy jak czesto zmieniasz ?
                    2 x w roku.

Zamieszczone przez rss
                    ta plamka o ktorej piszesz powinna sie dac zmyc bez problemow.
                    Trochę wytarłem, reszta doschła albo wyparowało. Już się nie pojawia.

Zamieszczone przez leszekmw
                    ruwado, a nie bierzesz możliwości ze po prostu wsiadłeś z zaplamionym butem i wybrudziłeś dywanik.., taki po prostu zbieg okolicznośći... , nie ma nic tłustego w takich odświeżaczach raczej
                    Też tak myślałem. Ale jak rano stawiałem bryczkę pod robotą - było sucho. Jak wsiadałem po pracy była plama. Zresztą upaćkałem palec i poniuchałem dokładnie - jechało właśnie plakiem. Trochę wytarłem, a na drugi dzień znowu było ciut więcej. Ale jak napisałem wyżej już jest sucho.

Zamieszczone przez tryton
                    jak plak wycieknie to robi sie lekka plama czy tłusta to bym nie powiedział ale minimalny ślad zostanie
                    Może faktycznie z tym tłuszczem to przesada, po prostu na palcu była jakaś substancja. A dywaniki są śliskie, bo nowe mam od kilku dni, jeszcze gumą jadą.

Zamieszczone przez b-bar01
                    daj sobie spokój z Plakiem, ja używam tego na fotce
                    Sprawdzę na pewno następnymi razy.

Zamieszczone przez romi-70
                    mialem identycznie , troche pokapalo na dywanik gumowy wytarlem i juz :wink: zostal tylko swiezy zapach nastepnym razem zaaplikuje mniej i zobacze czy tez bedzie kapac
                    Już miałem kilka podobnych opinii, więc odwołuję seans u psychoanalityka
                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...