Kontrolka oleju w 1.8T

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcin_zk
    Classic
    • 2006
    • 5

Kontrolka oleju w 1.8T

MiKruS
    dobra robota z tą tabelką k wyrazna i czytelna az milo sie patrzy,pozdrawiam
    Auto maja rodzice ja tylko czsami sie nia poruszam.
  • vio24
    Classic
    • 2005
    • 6

Kontrolka oleju w 1.8T

Od pewnego czaesu mam pewien problem z kontrolka oleju. Podczas dłuższej jazdy zapala sie kontrolka oleju, gdy zwalniałem kontrolka gasła a gdy przyspieszałem znowu sie zapalała jeżdżąc po miescie nic sie nie działo ale tylko wyjechałem poza miasto po kilkidziesieciu kilometrach znowu sie włacza. W warsztacie sprawdzali ciśnienie OK, zmienili czujnik a usterka jak jest tak teraz juz nie gaśnie nawet kiedy zwalniam.
    Pomożecie?

[ Dodano: Sob 19 Lis, 05 17:11 ]
    Juz znalazłem ops:

Komentarz

• Shadoon
      Ambiente
      • 2005
      • 161

i co to było?
      Octavia Ambiente (ICE) 1.6 i Octavia II FL ELEGANCE 1.4 TSI

Komentarz

• vio24
        Classic
        • 2005
        • 6

Nie wiem. Pare tematów nizej pisali o czyms podobnym ale tez nic nie wyjasnili. Poprosilem o pomoc i nic. Dzisiaj dalem skodzine do warsztatu bo z silnikiem cos nie tak. Radze jak masz cos podobnego to wal do warsztu to nie musza byc czujniki jak sugerowali sie inni. Czekam teraz na diagnoze.

Pozdro.

Komentarz

• Shadoon
          Ambiente
          • 2005
          • 161

nie, u mnie jest ok, tylko tak z ciekawoości pytałem. Dzięki za odp. Pozdrawiam i życzę udanej akcji "serwis"
          Octavia Ambiente (ICE) 1.6 i Octavia II FL ELEGANCE 1.4 TSI

Komentarz

• vio24
            Classic
            • 2005
            • 6

Po wymianie pompy olejowej problem ustał.
            Jak widać po upływie ponad 3 lat szykuje się ponowna wymiana pompy (przebieg od ostatniej wymiany ok 50kkm). Diagnoza u mechanika: Ciśnienie spada przy ciepłym silniku i przy wyższych obrotach. Zakładając, że to pompa czy aby nie za szybko sie zużywa i jaka część układu/obiegu może wpływać na jej trwałość?

Z góry dziękuje za pomoc.

Komentarz

Pracuję...