Gaz i centralka silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kkk13
    Classic
    • 2006
    • 30

Gaz i centralka silnika

Zamieszczone przez Maicroft
    NICO, A jakies szczegoly - jaki to model. Bo z tych modeli tej firmy sirio, to nic nie znalazlem co by wygladalo jak farbyczna.
    znalazlem ....wiec tak model sirio P/N 2216215.99 triflex 27 cb/fm/900 ja mam cos takiego i radio cobra ale model nie wiem jest jeden model ja mam wszystko w słuchawce sprawdze i powiem ...
  • Bonus
    Ambiente
    • 2005
    • 249

Gaz i centralka silnika

Od kiedy zamontowałem w swojej Octavi 1.6 (75KM) instalację gazową pojawiają się problemy z silnikeim Problemy dotyczą pracy silnika na biegu jałowym i odpalana auta.

Często aby odpalić auto na benzynie (a tak robię na przy zimnym silniku) muszę go zakręcić kilka razy, inaczej zaraz po odpaleniu gaśnie. W dodatku jak już mi się uda praca silnika jest poprostu straszna - silnik kołysze samochodem dość wyraźnie w przód i w tył. Czasami wyraźnie nie ma mocy. Że o nierównej pracy w czasie jazdy i przyśpieszania już nie wspomnę. Problemy nie występują na gazie.

"Związane jest to z centeralką silnika" - tak powiedzieli mi w zakładzie montującym instalację gazową i zalecili odłanczać co jakiś czas akumulator na ok 15 min :? i faktycznie ponaga, ale muszę to robić po każdym tankowaniu gazu, inaczej sytuacja stpniowo pogorsza się i tak do następnego odłączenia zasilania :x

Co może być nie tak, może coś trzeba wymienić albo wyregulować :?:

Komentarz

• tomi98
      Rider
      • 2004
      • 564

jaką masz instalację ?
      jaki przebieg na gazie ?

Komentarz

• Bonus
        Ambiente
        • 2005
        • 249

instalacja Lovato
        przebieg na gazie 7000 km

Komentarz

• tomi98
          Rider
          • 2004
          • 564

II gen ?

Komentarz

• Bonus
            Ambiente
            • 2005
            • 249

II generacji :?: Nie bardzo się znam ale z generacjami to prawdopodobnie chodzi o to czy jest to instalacja z indywidualnym doprowadzeniem gazu do każdego cylindra (III gen.) czy z doprowadzeniem tylko do kolektora (II gen.). Jeśli tak, to jest to instalacja II generacji z zabezpieczeniem dla plastikowego kolektora - nie jest to najlepsze rozwiązanie ale najtańsze, koszty!!

Komentarz

• tomi98
              Rider
              • 2004
              • 564

Niestety w tym przypadku tanio - znaczy żle ( ale rozumiem , chciałeś najtańsze rozwiązanie ).
              Ja śmigam na landi renzo omegas czyli IV gen. - instalka była droga , ale do tej pory zero problemów, nie tak dawno też musiałem czasami zakręcić rozrusznikiem dłużej nic dotychczas, ale pojechałem na przegląd gazu po 30000 , wymieniłem świeczki i spokój.
              Mam dobrego gazownika mogę jutro do niego zadzwonić i opisać mu twój problem mogę coś podpowie k

rozumiem, że przewody WN - sprawdzali :!:

Komentarz

• Bonus
                Ambiente
                • 2005
                • 249

Oczywiście byłbym bardzo wdzięczny każda pomoc się przyda, a specjalisty to jak najbardziej.

Komentarz

• borut
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 299

Gazownicy jak nie wiedza co sie dzieje to zawsze mowia ze to wina elektroniki, albo czegos tam jeszcze - oczywiscie nigdy ich. Ale tacy co montuja instalacje II generacji w takim silniku i twierdza ze wszystko bedzie OK to powinni wisiec na drzewach za j... powieszeni. Nie chce Cie martwic, ale moze okazac sie, ze ten zestaw nigdy dobrze nie zadziala i nikt tu nic nie poradzi. Mam instalacje II generacji w seicento i znam jej slabe strony z przejechanych 85 kkm na tej instalce wyciagnalem jeden wniosek - ona jest niregulowalna. W zasadzie mozna pokrecic jedna sruba na parowniku i to wszystko, po takich regulacjach przez 'specow paprokow' zawsze robilem na czuja sam i jakos jezdze. Teraz do Octy 1.8T wsadzam IV generacje - VSI PRINS, wiem ze nie jest tania ale na razie nie slyszalem zeby ktos mial z nia problemy. Jednak zycze Ci, zeby znalazl sie ktos kto Ci pomoze. Moze nie zabrzmialo to optymistycznie, ale dopuki masz gwarancje i ich wczesniejsze zapewnienia ze bedzie OK to walcz do upadlego bo potem zostaniesz sam z problemem..

Pozdrawiam