Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.
a kable z anteny triflex poprowadziłem podsufitką z prawej strony nad poduszkami, a zasilający do skrzynki z bezpiecznikami, tam znalazłem wolne miejce i wpiąłem się przez bezpiecznik do prądu.
Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.
a ja miałem (w O1) i mam (O2) radyjko zamontowane na panelu z boku od strony pasażera
a przewody mam pociągnięte pod wycieraczkami do bagażnika, tak że jak wypada mi czasem przesiąść się do służbowego i wyskoczyć na trasę, to zabieram ze sobą radyjko
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Witam i dziękuje wszystkim za porady. Jak już odbiorę Oktavkę to prawdopodobnie zamontuję na rzepy tak jak arturas03 jeżeli oczywiście będę miał taka półeczkę bo mam mieć fabryczne radio 1 pinowe. Czy głos jest wystarczająco dobrze słychać czy trzeba głośnik. ? A jak tam te antenki triflex jesteście z nich zadowoleni. Warto zainwestować w taka antenę bo ja niestety jednego presidenta missuri już straciłem no i niestety musiałem kupić jakiegoś zwyklaka. No i proszę o poradę jakiego tego trifexsa (firma) kupić.
pozdrawiam
Witam i dziękuje wszystkim za porady. Jak już odbiorę Oktavkę to prawdopodobnie zamontuję na rzepy tak jak arturas03 jeżeli oczywiście będę miał taka półeczkę bo mam mieć fabryczne radio 1 pinowe. Czy głos jest wystarczająco dobrze słychać czy trzeba głośnik. ? A jak tam te antenki triflex jesteście z nich zadowoleni. Warto zainwestować w taka antenę bo ja niestety jednego presidenta missuri już straciłem no i niestety musiałem kupić jakiegoś zwyklaka. No i proszę o poradę jakiego tego trifexsa (firma) kupić.
pozdrawiam
nawet sie nie zastanwiaj i kupuj tą antene. Z czystym sumieniem polecam. Jezeli chodzi o montaz radyjka jak u mnie....musisz od spodu przykrecic kawałek blaszki (boki jej wyginasz i dokrecasz po bokach srubkami) na tą blaszke naklejasz rzepy i na radyjko tak samo. I wszystko pasuje
Witam - zamontowałem triflexsa i jestem bardzo, bardzo zadowolony - dziękuję wszystkim za poradę. Miałem przed tą anteną Presidenta MISSOURI i uważam, że jakość porównywalna a może i lepsza no i ten komfort. Jednym słowem PETARDA . Radyjko na zamontowałem na rzepy obok dźwigni zmiany biegów (na tunelu) od strony pasażera.
Pozdrawiam wszystkich i polecam TRIFLEXA.
ps
- jedyna wadą jest fakt że współwłaściciel (żona) nie pozwoliła rozebrać szkodnika w garażu i musiałem pojechać do serwisu - 210 zł - ubyło mi z porfela. :shock:
pozdrawiam :lol:
Witam - zamontowałem triflexsa i jestem bardzo, bardzo zadowolony - dziękuję wszystkim za poradę. Miałem przed tą anteną Presidenta MISSOURI i uważam, że jakość porównywalna a może i lepsza no i ten komfort. Jednym słowem PETARDA . Radyjko na zamontowałem na rzepy obok dźwigni zmiany biegów (na tunelu) od strony pasażera.
Pozdrawiam wszystkich i polecam TRIFLEXA.
ps
- jedyna wadą jest fakt że współwłaściciel (żona) nie pozwoliła rozebrać szkodnika w garażu i musiałem pojechać do serwisu - 210 zł - ubyło mi z porfela. :shock:
pozdrawiam :lol:
to lux, ze jetes zadowolony. Co jak co ale servis nieźle przygarnął kasy...za założenie takowej antenki...., a roboty nie jest duzo :diabelski_usmiech a teoretycy niech dalej mysla...."ze jak od wszystkiego to do niczego"
a teoretycy niech dalej mysla...."ze jak od wszystkiego to do niczego"
A najlepsze są opinie, że jest za krótki żeby poprawnie działał.....
Naukowcy wyliczyli, że bąk ma za małe skrzydełka w stosunku do własnego ciężaru i teoretycznie nie ma takiej możliwości żeby fruwał. Ale bak o tym nie wie i fruwa.......
Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.
JA bym z chęcią tego triflexa kupił, tylko na razie słyszę drugą pozytywną opinię, na 25 złych. Jak się zrówna, to zamawiam. Dość brudzenia rąk przy każdej jeździe :evil:
JA bym z chęcią tego triflexa kupił, tylko na razie słyszę drugą pozytywną opinię, na 25 złych. Jak się zrówna, to zamawiam. Dość brudzenia rąk przy każdej jeździe :evil:
Drugą w tym wątku, rozumiem? Poszukaj w głównym temacie dotyczącym CB, tam jest ich o wiele więcej.
Inna sprawa to to, że pozytywne opinie zamieszczają użytkownicy Triflexów, a negatywne "kibice z dala". A warto zawierzyć powiedzeniu, że: "Kibic z dala się nie wpier...."
Nie słyszałem jeszcze złej opinii kogoś kto miał z nią do czynienia.
Morał: Wolna wola...
Witam
Czy mowa o sirio triflex, tej montowanej zamiast oryginalnej anteny na dachu?
Jak to zamontować, czy nie trzeba zdjąć podsufitki i co na to gwarancja?
No to masz kolejną:
Mam triflexa i jestem zadowolony :szeroki_usmiech
Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.
A ja dzisiaj wpadłem na pomysł że idealnym miejscem na radio jest schowek po lewej stronie kierwnicy, trzeba tylko wyciągnąć tą plastikową szufladkę i jest miejsce gdzie radio pasuje i nie przeszkadza
A ja dzisiaj wpadłem na pomysł że idealnym miejscem na radio jest schowek po lewej stronie kierwnicy, trzeba tylko wyciągnąć tą plastikową szufladkę i jest miejsce gdzie radio pasuje i nie przeszkadza
tak spytam.....kogo Ty pytales? na giełdzie rolnej? tudziez w innym miejscu. Wystarczy w szukajke na ocp wpisac triflex i juz się wszystkiego dowiesz. Juz nie jedna osobe namówiłem na takowa antenke i jeszcze nikt sie nie żalił....tylko chwalił :szeroki_usmiech
Juz nie jedna osobe namówiłem na takowa antenke i jeszcze nikt sie nie żalił....tylko chwalił
No dobra, zastanowię się dziś jeszcze nad nią, bo president ohio (82 cm) chodzi dobrze, ale wysiadanie z auta za każdym razem i składanie jej, gdy chcę gdzieś wjechać zaczyna mi działać poważnie na nerwy. Porażka. TO ma być tak zrobione, że ściągam ją jedynie na noc i nie stwarza mi żadnych innych problemów, nawet kosztem zasięgu.
Juz nie jedna osobe namówiłem na takowa antenke i jeszcze nikt sie nie żalił....tylko chwalił
No dobra, zastanowię się dziś jeszcze nad nią, bo president ohio (82 cm) chodzi dobrze, ale wysiadanie z auta za każdym razem i składanie jej, gdy chcę gdzieś wjechać zaczyna mi działać poważnie na nerwy. Porażka. TO ma być tak zrobione, że ściągam ją jedynie na noc i nie stwarza mi żadnych innych problemów, nawet kosztem zasięgu.
jak wszystko dobrze załozysz...ta za praktyczność triflexa......bedziesz chciał "flaszke" postawic :diabelski_usmiech
Od czasu gdy mnie triflexowcy zwerbowali do swojej bandy, to sam już kilku przekonałem do tego wynalazku i jakoś zażaleń nie było
No.... chyba że ktoś nie potrafi żyć bez mega zasięgu i lubi słuchać wszystkich śmieci z odległości kilkunastu kilometrów (które to śmieci i tak do niczego sie nie przydają, bo po dojechaniu na miejsce sie już dawno dezaktualizują)
No więc właśnie. Po kiego grzyba mi informacje (np na Ohio odbieram) z drugiego końca miasta, które kompletnie nie są potrzebne. Zatem albo wezmę triflexa (nie podoba mi się grzebanie i zdejmowanie podsufitki), albo wrzucę 45 cm Floridę i po sprawie. Te wszystkie metrowe baty to kibel na miasto. To jest dla ludzi, którzy latają po trasach. Że też się dałem namówić na Ohio. "bierz długą, bo krótka to lipa" itd....
No więc właśnie. Po kiego grzyba mi informacje (np na Ohio odbieram) z drugiego końca miasta, które kompletnie nie są potrzebne. Zatem albo wezmę triflexa (nie podoba mi się grzebanie i zdejmowanie podsufitki), albo wrzucę 45 cm Floridę i po sprawie. Te wszystkie metrowe baty to kibel na miasto. To jest dla ludzi, którzy latają po trasach. Że też się dałem namówić na Ohio. "bierz długą, bo krótka to lipa" itd....
a po co zdejmowac podsufitówke???? W vw borze (jetta II)to tylko trzeba robic....choc nie koniecznie, bo tam nie ma jak wejsc do bagaznika :diabelski_usmiech
Problem jest taki, że w mieście (przynajmniej w W-wie) mało kto chce pomagać, więc ja radyjko odpalam tylko jak lecę w trasę.
Mam SIRIO ML145 i Unidena 520, który ma RF i SQL. Jak potrzebuję zmniejszyć szumy i odcedzić szajs np. zza Wisły, to sobie skręcam powyższe potencjometry i słyszę tylko ludzi z około 1 km. A w trasie nie denerwuję się, że ktoś mi uciekł, mimo że chciałem z nim jeszcze poględzić...
Testowałem już anteny 0,5 m, 1m (Hustler i SIRIO), a teraz mam około 1,5 m.
Ale każdy musi sobie sam odpowiedzieć do czego mu radyjko...
PS. radio wkładam między fotel pasażera, a środkową konsolę (na wcisk). Po zaparkowaniu radio idzie pod fotel. 2 plus oddzielnej anteny, to taki, że można cały zestaw przerzucić szybko do 2 samochodu.
Komentarz