CB radio w Oktavi 2 2009 r 1,4 TSI 122 KM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bubu112
    Classic
    • 2010
    • 18

Zamieszczone przez paulina_88
    zamówiłam dobre opony na tej stronie http://www.netcar.pl/opon...564454,szi.html i to w promocji.
    Skoro już mają być te Barumy, to odrobinkę taniej jest na opony.com.pl :arrow: TUTAJ także z dostawą gratis.

Netcara nie znam, opony.com.pl sprawdzone.
  • Slawek_2005-S1
    Drive
    • 2009
    • 73

Witam wszystkich potrzebuję porady gdzie najlepiej zamontować cb w takiej oktawce i jak poprowadzić kable.pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...206&start=2610 tu sie wszystkiego dowiesz.
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• arturas03
        L&K
        • 2009
        • 1298
        • Toyota
        • AGN 1.8 20V 125 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tak zamontowałem radyjko na rzepy:
        Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

a kable z anteny triflex poprowadziłem podsufitką z prawej strony nad poduszkami, a zasilający do skrzynki z bezpiecznikami, tam znalazłem wolne miejce i wpiąłem się przez bezpiecznik do prądu.
        Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
        Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• aro_40
          RS
          • 2007
          • 1529
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

a ja miałem (w O1) i mam (O2) radyjko zamontowane na panelu z boku od strony pasażera
          a przewody mam pociągnięte pod wycieraczkami do bagażnika, tak że jak wypada mi czasem przesiąść się do służbowego i wyskoczyć na trasę, to zabieram ze sobą radyjko
          If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• Slawek_2005-S1
            Drive
            • 2009
            • 73

Witam i dziękuje wszystkim za porady. Jak już odbiorę Oktavkę to prawdopodobnie zamontuję na rzepy tak jak arturas03 jeżeli oczywiście będę miał taka półeczkę bo mam mieć fabryczne radio 1 pinowe. Czy głos jest wystarczająco dobrze słychać czy trzeba głośnik. ? A jak tam te antenki triflex jesteście z nich zadowoleni. Warto zainwestować w taka antenę bo ja niestety jednego presidenta missuri już straciłem no i niestety musiałem kupić jakiegoś zwyklaka. No i proszę o poradę jakiego tego trifexsa (firma) kupić.
            pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Slawek_2005-S1
              Witam i dziękuje wszystkim za porady. Jak już odbiorę Oktavkę to prawdopodobnie zamontuję na rzepy tak jak arturas03 jeżeli oczywiście będę miał taka półeczkę bo mam mieć fabryczne radio 1 pinowe. Czy głos jest wystarczająco dobrze słychać czy trzeba głośnik. ? A jak tam te antenki triflex jesteście z nich zadowoleni. Warto zainwestować w taka antenę bo ja niestety jednego presidenta missuri już straciłem no i niestety musiałem kupić jakiegoś zwyklaka. No i proszę o poradę jakiego tego trifexsa (firma) kupić.
              pozdrawiam
              nawet sie nie zastanwiaj i kupuj tą antene. Z czystym sumieniem polecam. Jezeli chodzi o montaz radyjka jak u mnie....musisz od spodu przykrecic kawałek blaszki (boki jej wyginasz i dokrecasz po bokach srubkami) na tą blaszke naklejasz rzepy i na radyjko tak samo. I wszystko pasuje

Komentarz

• arturas03
                L&K
                • 2009
                • 1298
                • Toyota
                • AGN 1.8 20V 125 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Czy głos jest wystarczająco dobrze słychać czy trzeba głośnik. ?
                Radyjko ma głośnik na dole a przyklejone jest od góry. Między głośnikiem a półeczką jest przestrzeń i głos wydobywa się bez przeszkód.
                A jak tam te antenki triflex jesteście z nich zadowoleni.
                Ja jestem bardzo zadowolony. :szeroki_usmiech
                No i proszę o poradę jakiego tego trifexsa (firma) kupić.
                Tu masz do wyboru i koloru:

Ja cały zestaw kupiłem w sklepie a wstawiłem sam razem z kolegą.

Komentarz

• Slawek_2005-S1
                  Drive
                  • 2009
                  • 73

Witam - zamontowałem triflexsa i jestem bardzo, bardzo zadowolony - dziękuję wszystkim za poradę. Miałem przed tą anteną Presidenta MISSOURI i uważam, że jakość porównywalna a może i lepsza no i ten komfort. Jednym słowem PETARDA . Radyjko na zamontowałem na rzepy obok dźwigni zmiany biegów (na tunelu) od strony pasażera.
                  Pozdrawiam wszystkich i polecam TRIFLEXA.
                  ps
                  - jedyna wadą jest fakt że współwłaściciel (żona) nie pozwoliła rozebrać szkodnika w garażu i musiałem pojechać do serwisu - 210 zł - ubyło mi z porfela. :shock:
                  pozdrawiam :lol:

Komentarz

• piotrek_os
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8162
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam - zamontowałem triflexsa i jestem bardzo, bardzo zadowolony - dziękuję wszystkim za poradę. Miałem przed tą anteną Presidenta MISSOURI i uważam, że jakość porównywalna a może i lepsza no i ten komfort. Jednym słowem PETARDA . Radyjko na zamontowałem na rzepy obok dźwigni zmiany biegów (na tunelu) od strony pasażera.
                    Pozdrawiam wszystkich i polecam TRIFLEXA.
                    ps
                    - jedyna wadą jest fakt że współwłaściciel (żona) nie pozwoliła rozebrać szkodnika w garażu i musiałem pojechać do serwisu - 210 zł - ubyło mi z porfela. :shock:
                    pozdrawiam :lol:
                    to lux, ze jetes zadowolony. Co jak co ale servis nieźle przygarnął kasy...za założenie takowej antenki...., a roboty nie jest duzo :diabelski_usmiech a teoretycy niech dalej mysla...."ze jak od wszystkiego to do niczego"

Komentarz

• smer
                      RS
                      • 2008
                      • 2021
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

TRIFLEX:
                      Zamieszczone przez piotrek_os
                      a teoretycy niech dalej mysla...."ze jak od wszystkiego to do niczego"
                      A najlepsze są opinie, że jest za krótki żeby poprawnie działał.....

Naukowcy wyliczyli, że bąk ma za małe skrzydełka w stosunku do własnego ciężaru i teoretycznie nie ma takiej możliwości żeby fruwał. Ale bak o tym nie wie i fruwa.......
                      Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• KriSSo
                        Rider
                        • 2008
                        • 285

JA bym z chęcią tego triflexa kupił, tylko na razie słyszę drugą pozytywną opinię, na 25 złych. Jak się zrówna, to zamawiam. Dość brudzenia rąk przy każdej jeździe :evil:

Komentarz

• smer
                          RS
                          • 2008
                          • 2021
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez KriSSo
                          JA bym z chęcią tego triflexa kupił, tylko na razie słyszę drugą pozytywną opinię, na 25 złych. Jak się zrówna, to zamawiam. Dość brudzenia rąk przy każdej jeździe :evil:
                          Drugą w tym wątku, rozumiem? Poszukaj w głównym temacie dotyczącym CB, tam jest ich o wiele więcej.

Inna sprawa to to, że pozytywne opinie zamieszczają użytkownicy Triflexów, a negatywne "kibice z dala". A warto zawierzyć powiedzeniu, że: "Kibic z dala się nie wpier...."

Nie słyszałem jeszcze złej opinii kogoś kto miał z nią do czynienia.

Morał: Wolna wola...

Komentarz

• vwojtas
                            Drive
                            • 2008
                            • 92

Witam
                            Czy mowa o sirio triflex, tej montowanej zamiast oryginalnej anteny na dachu?
                            Jak to zamontować, czy nie trzeba zdjąć podsufitki i co na to gwarancja?
                            Pozdrawiam wojtas
                            O2 ambiente 1.6 MPI + LPG LR

Komentarz

• smer
                              RS
                              • 2008
                              • 2021
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Wpisz w szukajkę triflex i wyskoczy Ci co najmniej z 10 opisów montażu

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Bo zla opinia jest od tych ktorzy nie mieli tej anteny nigdy w aucie przez wiecej jak kilka minut, trzeba pojezdzic zeby zrozumiec ze to dziala
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• arturas03
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1298
                                  • Toyota
                                  • AGN 1.8 20V 125 KM
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No to masz kolejną:
                                  Mam triflexa i jestem zadowolony :szeroki_usmiech

Komentarz

• ventix
                                    Drive
                                    • 2009
                                    • 44

A ja dzisiaj wpadłem na pomysł że idealnym miejscem na radio jest schowek po lewej stronie kierwnicy, trzeba tylko wyciągnąć tą plastikową szufladkę i jest miejsce gdzie radio pasuje i nie przeszkadza

Octavia 2 FL 1.6MPI BSE Ambiente

Komentarz

• piotrek_os
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8162
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez ventix
                                      A ja dzisiaj wpadłem na pomysł że idealnym miejscem na radio jest schowek po lewej stronie kierwnicy, trzeba tylko wyciągnąć tą plastikową szufladkę i jest miejsce gdzie radio pasuje i nie przeszkadza
                                      juz od dawna to miejsce jest odkryte.....i juz kilka fotek na forum zamiesciłem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25894

[ Dodano: Nie 20 Gru, 09 12:30 ]
                                      tak spytam.....kogo Ty pytales? na giełdzie rolnej? tudziez w innym miejscu. Wystarczy w szukajke na ocp wpisac triflex i juz się wszystkiego dowiesz. Juz nie jedna osobe namówiłem na takowa antenke i jeszcze nikt sie nie żalił....tylko chwalił :szeroki_usmiech

Komentarz

• KriSSo
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 285

Juz nie jedna osobe namówiłem na takowa antenke i jeszcze nikt sie nie żalił....tylko chwalił
                                        No dobra, zastanowię się dziś jeszcze nad nią, bo president ohio (82 cm) chodzi dobrze, ale wysiadanie z auta za każdym razem i składanie jej, gdy chcę gdzieś wjechać zaczyna mi działać poważnie na nerwy. Porażka. TO ma być tak zrobione, że ściągam ją jedynie na noc i nie stwarza mi żadnych innych problemów, nawet kosztem zasięgu.

Komentarz

• piotrek_os
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8162
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Juz nie jedna osobe namówiłem na takowa antenke i jeszcze nikt sie nie żalił....tylko chwalił
                                          No dobra, zastanowię się dziś jeszcze nad nią, bo president ohio (82 cm) chodzi dobrze, ale wysiadanie z auta za każdym razem i składanie jej, gdy chcę gdzieś wjechać zaczyna mi działać poważnie na nerwy. Porażka. TO ma być tak zrobione, że ściągam ją jedynie na noc i nie stwarza mi żadnych innych problemów, nawet kosztem zasięgu.
                                          jak wszystko dobrze załozysz...ta za praktyczność triflexa......bedziesz chciał "flaszke" postawic :diabelski_usmiech

Komentarz

• smer
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2021
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Od czasu gdy mnie triflexowcy zwerbowali do swojej bandy, to sam już kilku przekonałem do tego wynalazku i jakoś zażaleń nie było
                                            No.... chyba że ktoś nie potrafi żyć bez mega zasięgu i lubi słuchać wszystkich śmieci z odległości kilkunastu kilometrów (które to śmieci i tak do niczego sie nie przydają, bo po dojechaniu na miejsce sie już dawno dezaktualizują)

Komentarz

• KriSSo
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 285

No więc właśnie. Po kiego grzyba mi informacje (np na Ohio odbieram) z drugiego końca miasta, które kompletnie nie są potrzebne. Zatem albo wezmę triflexa (nie podoba mi się grzebanie i zdejmowanie podsufitki), albo wrzucę 45 cm Floridę i po sprawie. Te wszystkie metrowe baty to kibel na miasto. To jest dla ludzi, którzy latają po trasach. Że też się dałem namówić na Ohio. "bierz długą, bo krótka to lipa" itd....

Komentarz

• piotrek_os
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8162
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No więc właśnie. Po kiego grzyba mi informacje (np na Ohio odbieram) z drugiego końca miasta, które kompletnie nie są potrzebne. Zatem albo wezmę triflexa (nie podoba mi się grzebanie i zdejmowanie podsufitki), albo wrzucę 45 cm Floridę i po sprawie. Te wszystkie metrowe baty to kibel na miasto. To jest dla ludzi, którzy latają po trasach. Że też się dałem namówić na Ohio. "bierz długą, bo krótka to lipa" itd....
                                                a po co zdejmowac podsufitówke???? W vw borze (jetta II)to tylko trzeba robic....choc nie koniecznie, bo tam nie ma jak wejsc do bagaznika :diabelski_usmiech

Komentarz

• malgosk
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 148

Problem jest taki, że w mieście (przynajmniej w W-wie) mało kto chce pomagać, więc ja radyjko odpalam tylko jak lecę w trasę.

Mam SIRIO ML145 i Unidena 520, który ma RF i SQL. Jak potrzebuję zmniejszyć szumy i odcedzić szajs np. zza Wisły, to sobie skręcam powyższe potencjometry i słyszę tylko ludzi z około 1 km. A w trasie nie denerwuję się, że ktoś mi uciekł, mimo że chciałem z nim jeszcze poględzić...

Testowałem już anteny 0,5 m, 1m (Hustler i SIRIO), a teraz mam około 1,5 m.

Ale każdy musi sobie sam odpowiedzieć do czego mu radyjko...

PS. radio wkładam między fotel pasażera, a środkową konsolę (na wcisk). Po zaparkowaniu radio idzie pod fotel. 2 plus oddzielnej anteny, to taki, że można cały zestaw przerzucić szybko do 2 samochodu.

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

Pracuję...