ja podjechalem do VW i od strzalu dali zilona nawet nie placilem bylo to w pazdzierniku jetta jutro znowu sie tam wybieram wiec ci napisze jak to aktualnie wyglada
Mam możliwość kupienia amortyzatorów nówki szt kompletne ze śrubami, nigdy nie założone. Miały być wymienione ale autko sprzedane i leżą tak przez pół roku.
Pytanko - czy to nie wpływa źle na ich stan, że sobie tak leżą te pół roku + pewnie jeszcze coś może w sklepie leżały????
Tak rękami to niewiele sprawdzisz. Jeżeli kupione pół roku temu to powinny mieć jeszcze gwarancję pisemną chyba. Zależy jaki masz układ ze sprzedawcą. Kup, zamontuj i sprawdź na trzepaczce.
Koledzy ,nie popadajmy w paranoje .Amory które były kupione pół roku temu są dobrymi i pełnowartościowymi amorami.Jeśli myślicie że kupując w sklepie są jak świeże bułki (wyprodukowane w poprzednim tygodniu) to się grubo mylicie.Moim zdanie śmiało możesz je łyknąć i założyć :wink:
Paragonu nie ma - czyli gwarancji też :-(. Gościu twierdzi, że kupione pół roku temu. Korozji nie ma, daty produkcji na amorach nie ma bo sprawdzał. Przednie produkcja hiszpania tylne czechy. Amory kayaba excel g
Nowe koszuja 700zl komplet. Jak kupisz za 400zl to mozesz zaryzykowac. Przeciez w sklepie tez amory czasem leza przez rok albo dwa, bo czasem sa jakies rodzynki gdzie klient przychodzi raz na dlugi czas, a na polce cos musi byc
Wiadomo , że nie każdy z nas jest "techniczny", ale nie logicznym jest myślenie że leżące przez rok amortyzatory mogą się zestarzeć- to co ja mogę powiedzieć o amortyzatorach n.p. w żony VW gdy te maja 6 lat i 180 000km. przebiegu i na luzie przeszły nie dawno przegląd rejestracyjny.
VW gdy te maja 6 lat i 180 000km. przebiegu i na luzie przeszły nie dawno przegląd rejestracyjny.
bo tak naprawde test na stacji to sprawa psychologiczna tylko i wylacznie - amortyzator w okolicach 100kkm zaczyna tracic swoja charakterystyke , ale aby calkowicie przestac tlumic musi zaczac tracic olej lub - no chyba ze trafi sie fabrycznie ze zle zlozonym skladem
Komentarz