[O1] Osłona tylniej tarczy!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Richie
    Classic
    • 2010
    • 8

kropeck, jest istotne ma być do benzyny w twoim przypadku zapytaj Martina może będzie coś miał
  • MoFoSN
    Drive
    • 2009
    • 47

Witam wszystkich.
    Mam pytanie odnośnie tylnich hamulców, otóż na każdej z tylnich tarcz hamulcowych znajduje sie osłona. Czy ta osłona jest na stałe przykręcona do korpusu?? I czy dostane gdziekolwiek taką osłone nową w sklepie z częściami??
    Pozdro

Komentarz

• DGW
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 2330

Przykręcona jest na cztery śruby a zamontowana jest między czop piasty a belkę.
      Najszybciej kupisz ją w aso ale może w inter-carsie też będą mieli
      NFPNorth-West
      2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
      WARSZTAT www.dsize.pl
      ->
      CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
      spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• MoFoSN
        Drive
        • 2009
        • 47

Dzięki "dobrygrzeswawa". A dużo jest zabawy aby je wymienić?? Bo mi sie sypią troche.

Komentarz

• DGW
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 2330

Zabawy trochę jest ponieważ najlepiej odkręcić i zdjąć łożysko-piastę tylko że w 99% przypadków jest to nie możliwe bez uszkodzenia łożyska. Teraz nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się że śruby o których pisałem są częściowo pod łożysko-piastą
          Zagmatwałem trochę ale tak czy inaczej najlepiej wymieniać te osłony przy wymianie łożyko- piast
          NFPNorth-West
          2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
          WARSZTAT www.dsize.pl
          ->
          CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
          spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• MoFoSN
            Drive
            • 2009
            • 47

No własnie w tym problem, bo chciałem je zmienić przy okazji wymiany tarcz hamulcowych tylnich i miałem nadzieje że pójdzie gładko.

Komentarz

• owen
              Rider
              • 2010
              • 482

Siemka,odgrzewam kotleta czy wymieniał ktoś już osłonę tarczy z tyłu?,zamierzam wymienić hamulce na 256 i wolałbym mieć osłonę całą a nie pociętą szlifierką i czy oryginalna osłona z golfa IV będzie taka sama jak do octavi?
              MOCY PRZYBYWAJ

Komentarz

• money555
                Ambiente
                • 2012
                • 135

A ja też napiszę coś od siebie, żeby pouczyć innych... Tak jak pisał DGW to przy wymianie osłony niestety również rozlatuje się piasta... Ja kupiłem za 130 zł. zamiennik piasty + za 35 zł. osłonę od Skoda Złamańczuk w Toruniu...Sam demontaż nie jest trudny kilka śrub + młotek Piastę można niby założyć starą tylko trzeba się wtedy liczyć z tym, że może rozpaść się za kolejne np. 5 lat, a może być tak, że padnie po miesiącu... Swoją drogą to mnie zdziwił stan moich osłon, bo auto z 99 r., a z prawej strony prawie nic nie zostało z osłony... Dla porównania w Vectrze z 1995 miałem w idealnym stanie osłony i również rodzice w Toledo 2000 r. mają te osłony całe... No to tyle, ode mnie...
                Skoda Octavia I 1.8 20V & Seat Toledo 1.8 20V - JAK BRACIA BLIŹNIAKI !!! Pozdrawiam!

Komentarz

Pracuję...