kropeck, jest istotne ma być do benzyny w twoim przypadku zapytaj Martina może będzie coś miał
[O1] Osłona tylniej tarczy!
Zwiń
X
-
Przykręcona jest na cztery śruby a zamontowana jest między czop piasty a belkę.
Najszybciej kupisz ją w aso ale może w inter-carsie też będą mieliNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zabawy trochę jest ponieważ najlepiej odkręcić i zdjąć łożysko-piastę tylko że w 99% przypadków jest to nie możliwe bez uszkodzenia łożyska. Teraz nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się że śruby o których pisałem są częściowo pod łożysko-piastą
Zagmatwałem trochę ale tak czy inaczej najlepiej wymieniać te osłony przy wymianie łożyko- piastNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
A ja też napiszę coś od siebie, żeby pouczyć innych... Tak jak pisał DGW to przy wymianie osłony niestety również rozlatuje się piasta... Ja kupiłem za 130 zł. zamiennik piasty + za 35 zł. osłonę od Skoda Złamańczuk w Toruniu...Sam demontaż nie jest trudny kilka śrub + młotek Piastę można niby założyć starą tylko trzeba się wtedy liczyć z tym, że może rozpaść się za kolejne np. 5 lat, a może być tak, że padnie po miesiącu... Swoją drogą to mnie zdziwił stan moich osłon, bo auto z 99 r., a z prawej strony prawie nic nie zostało z osłony... Dla porównania w Vectrze z 1995 miałem w idealnym stanie osłony i również rodzice w Toledo 2000 r. mają te osłony całe... No to tyle, ode mnie...Skoda Octavia I 1.8 20V & Seat Toledo 1.8 20V - JAK BRACIA BLIŹNIAKI !!! Pozdrawiam!
Komentarz
-
Komentarz