Czy warto ??? - OCTAVIA II Ambiente 1.6 MPI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • soften
    Classic
    • 2010
    • 28

Witam,
    w maju przymierzam się do zakupu nowej Octavii, samochodem będzie jeździła głównie żona, w cyklu miejskim. Czytałem różne opinie, ale chętnie poznam też nowe, zastanawiam się nad wyborem silnika: 1,4 TSI czy 1,9 TDI, dodam, że w trasę też się od czasu do czasu pojedzie, ale nie przewiduję wyższego rocznego przebiegu niż 10kkm.
    Chodzi mi tu głównie o koszty eksploatacji, czyli faktyczne spalanie w mieście no i oczywiście zachowanie się silnika przy eksploatacji miejskiej.
    W salonie Skody polecali mi silnik 1,4 TSI, ze względu na nieduży przebieg jaki będę robił.
    Z kolei nie polecają silnika 2,0 TDI, tylko i wyłącznie 1,9 TDI
    Dzięki za uwagi
  • mariusz8
    Drive
    • 2009
    • 94

Witajcie,

Od dłuższego czasu planuję zakup OCTAVII II z silnikiem 1.6MPI. Ostatnio u jednego z dealerów Skody z mojego województwa pojawił się następujący egzemplarz.

Właściwie jest to dokładnie to czego szukam. Nawet kolor się zgadza

Problem polega na tym że auto jest powypadkowe. Został uszkodzony przód przy czym poduszki nie wystrzeliły. Naprawa została przeprowadzona w autoryzowanym serwisie Skody w firmie "ZIMNY" w Łodzi. W związku ze szkodą nie wiem czy watro zawracać sobie głowę tym egzemplarzem, czy może szukać dalej.

Cena wydaje się zachęcająca.

Co o tym myslicie

Dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam.

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

link nie działa :diabelski_usmiech
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez mariusz8
        Został uszkodzony przód przy czym poduszki nie wystrzeliły. Naprawa została przeprowadzona w autoryzowanym serwisie Skody w firmie "ZIMNY" w Łodzi.
        No i gdzie widzsz problem?? Jeśli naprawa została przeprowadzona zgodnie ze sztuką i na oryginalnych czesciach, to ja nie widze najmniejszego problemu. Wolisz kupić "bezwypadkowe" auto od handlarza które miało słup w środku samochodu?
        Czarny Elegance

Komentarz

• mariusz8
          Drive
          • 2009
          • 94

Poprawiony link

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Poprawiony link
            Zaraz,ale w tym ogłoszeniu wyraźnie pisze "BEZWYPADKOWY" więc jak to jest z ta jego przeszłością ?? Czyżby dealer kłamał w swoim ogłoszeniu ??!! Jeśli tak, to jest to sprawa dla prokuratury
            Czarny Elegance

Komentarz

• mariusz8
              Drive
              • 2009
              • 94

Zamieszczone przez Big
              Poprawiony link
              Zaraz,ale w tym ogłoszeniu wyraźnie pisze "BEZWYPADKOWY" więc jak to jest z ta jego przeszłością ?? Czyżby dealer kłamał w swoim ogłoszeniu ??!! Jesli tak to sprawa dla prokuratury
              Informację że jest po wypadku dostałem bezpośrednio od sprzedawcy podczas rozmowy telefonicznej. W ogłoszeniu jest błąd. Zgłosiłem to ale jeszcze nie poprawili

[ Dodano: Wto 08 Gru, 09 20:47 ]
              Zamieszczone przez Big
              Został uszkodzony przód przy czym poduszki nie wystrzeliły. Naprawa została przeprowadzona w autoryzowanym serwisie Skody w firmie "ZIMNY" w Łodzi.
              No i gdzie widzsz problem?? Jeśli naprawa została przeprowadzona zgodnie ze sztuką i na oryginalnych czesciach, to ja nie widze najmniejszego problemu. Wolisz kupić "bezwypadkowe" auto od handlarza które miało słup w środku samochodu?
              Problem widzi wielu użytkowników Skody którzy remontowali swoje autka po wypadku w ASO
              Oto przykład z tego forum

Komentarz

Pracuję...