Czy warto ??? - OCTAVIA II Ambiente 1.6 MPI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • soften
    Classic
    • 2010
    • 28

Witam,
    w maju przymierzam się do zakupu nowej Octavii, samochodem będzie jeździła głównie żona, w cyklu miejskim. Czytałem różne opinie, ale chętnie poznam też nowe, zastanawiam się nad wyborem silnika: 1,4 TSI czy 1,9 TDI, dodam, że w trasę też się od czasu do czasu pojedzie, ale nie przewiduję wyższego rocznego przebiegu niż 10kkm.
    Chodzi mi tu głównie o koszty eksploatacji, czyli faktyczne spalanie w mieście no i oczywiście zachowanie się silnika przy eksploatacji miejskiej.
    W salonie Skody polecali mi silnik 1,4 TSI, ze względu na nieduży przebieg jaki będę robił.
    Z kolei nie polecają silnika 2,0 TDI, tylko i wyłącznie 1,9 TDI
    Dzięki za uwagi
  • mariusz8
    Drive
    • 2009
    • 94

Witajcie,

Od dłuższego czasu planuję zakup OCTAVII II z silnikiem 1.6MPI. Ostatnio u jednego z dealerów Skody z mojego województwa pojawił się następujący egzemplarz.

otomoto.pl to internetowa giełda samochodowa. W otoMoto kupisz i sprzedasz samochody osobowe, dostawcze, ciężarowe i motocykle, ale także maszyny o różnym przeznaczeniu, np. budowlane i rolnicze.

Właściwie jest to dokładnie to czego szukam. Nawet kolor się zgadza

Problem polega na tym że auto jest powypadkowe. Został uszkodzony przód przy czym poduszki nie wystrzeliły. Naprawa została przeprowadzona w autoryzowanym serwisie Skody w firmie "ZIMNY" w Łodzi. W związku ze szkodą nie wiem czy watro zawracać sobie głowę tym egzemplarzem, czy może szukać dalej.

Cena wydaje się zachęcająca.

Co o tym myslicie

Dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam.

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

link nie działa :diabelski_usmiech
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez mariusz8
        Został uszkodzony przód przy czym poduszki nie wystrzeliły. Naprawa została przeprowadzona w autoryzowanym serwisie Skody w firmie "ZIMNY" w Łodzi.
        No i gdzie widzsz problem?? Jeśli naprawa została przeprowadzona zgodnie ze sztuką i na oryginalnych czesciach, to ja nie widze najmniejszego problemu. Wolisz kupić "bezwypadkowe" auto od handlarza które miało słup w środku samochodu?
        Czarny Elegance

Komentarz

• mariusz8
          Drive
          • 2009
          • 94

Poprawiony link

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Poprawiony link
            Zaraz,ale w tym ogłoszeniu wyraźnie pisze "BEZWYPADKOWY" więc jak to jest z ta jego przeszłością ?? Czyżby dealer kłamał w swoim ogłoszeniu ??!! Jeśli tak, to jest to sprawa dla prokuratury
            Czarny Elegance

Komentarz

• mariusz8
              Drive
              • 2009
              • 94

Zamieszczone przez Big
              Poprawiony link
              Zaraz,ale w tym ogłoszeniu wyraźnie pisze "BEZWYPADKOWY" więc jak to jest z ta jego przeszłością ?? Czyżby dealer kłamał w swoim ogłoszeniu ??!! Jesli tak to sprawa dla prokuratury
              Informację że jest po wypadku dostałem bezpośrednio od sprzedawcy podczas rozmowy telefonicznej. W ogłoszeniu jest błąd. Zgłosiłem to ale jeszcze nie poprawili

[ Dodano: Wto 08 Gru, 09 20:47 ]
              Zamieszczone przez Big
              Został uszkodzony przód przy czym poduszki nie wystrzeliły. Naprawa została przeprowadzona w autoryzowanym serwisie Skody w firmie "ZIMNY" w Łodzi.
              No i gdzie widzsz problem?? Jeśli naprawa została przeprowadzona zgodnie ze sztuką i na oryginalnych czesciach, to ja nie widze najmniejszego problemu. Wolisz kupić "bezwypadkowe" auto od handlarza które miało słup w środku samochodu?
              Problem widzi wielu użytkowników Skody którzy remontowali swoje autka po wypadku w ASO
              Oto przykład z tego forum

Komentarz

Pracuję...