Kontrolka hamulców - czy sama znika?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karolek2305
    Classic
    • 2010
    • 5

Witam
    Tak jak w temacie. Niedługo kończy mi się pakiet ubezpieczeniowy na moja Octavie i szukam "dobrej" oferty ubezpieczeniowej. Może ktoś z szanownych forumowiczów może coś doradzić lub zaproponować ofertę ubezpieczeniową?
    Z góry dziękuje.
    pozdrawiam
  • 5021
    Classic
    • 2009
    • 19

Hej

Ostatnio przy zmianie opon namówili moją pannę na wymianę przednich klocków w naszej O1. Rozsądnie bo niedawno zapaliła się kontrolka Problem taki że po wymianie klocków nie zniknęła. Pytanie: sama powinna zniknąć czy trzeba jakoś skasować błąd? Jest taka opcja że nie podpięli czegoś albo założyli lipne klocki :/

Z góry dzięki za info
    -----
    dawniej: O1 1.9 TDI ALH

Komentarz

• rss
      L&K
      • 2009
      • 1098

mogli tez po prostu zalozyc klocki bez czujnika, bo takie akurat mieli. mogly nie pasowac wtyczki....
      kontrolke mozesz wylaczyc vagiem, ale trzeba pamietac zeby od czasu do czasu klocki skontrolowac.
      kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• Jeżyk
        Rider
        • 2009
        • 691

5021, Jeżeli założyli klocki z czujkami to coś jest nie tak, po wymianie klocków kontrolka na pewno gaśnie. możesz to sprawdzić zwierając piny w gniazdku od tej wtyczki do klocków.
        Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14885
          • Octavia IV (NX3)

U mnie po wymianie się nie świeci. Nie wiem czy sama gaśnie, czy ją kasują. Albo coś spie...li, albo niewykasowali.
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• JanuszSz
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2835
            • Superb II combi (3T5)

Kontrolka zużycia klocków działa informacyjnie,bez zapisywania błędu.Podobnie jak kontrolka rezerwy paliwa.Uzupełniamy brak i kontrolka się nie świeci.
            Zdejmij przednie koło i sprawdź,czy z klocka wychodzi przewód z wtyczką i czy wtyczka jest włożona do gniazda.Myślę,że natychmiast znajdziesz wytłumaczenie świecącej kontrolki.
            Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• malgosk
              Ambiente
              • 2009
              • 148

Zamieszczone przez JanuszSz
              Kontrolka zużycia klocków działa informacyjnie,bez zapisywania błędu.Podobnie jak kontrolka rezerwy paliwa.Uzupełniamy brak i kontrolka się nie świeci.
              Zdejmij przednie koło i sprawdź,czy z klocka wychodzi przewód z wtyczką i czy wtyczka jest włożona do gniazda.Myślę,że natychmiast znajdziesz wytłumaczenie świecącej kontrolki.
              Ja też obstawiam, że założyli Wam klocki bez czujników zużycia...

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• 5021
                Classic
                • 2009
                • 19

dzięki za wszystkie odpowiedzi, tak jak przypuszczaliście założyli klocki bez czujników, będę sie na jakis czas musiał zaprzyjaźnić z kontrolką ich zużycia.
                pozdrawiam!
                -----
                dawniej: O1 1.9 TDI ALH

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Kontrolke mozna wylaczyc VAG-COMem adaptacja licznika grupa 17, potem jest taka grupa cyferek i jak na nia najedziemy to pojawi sie podpowiedz, trzeba zmienic jedna wartosc i lampka gasnie.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...