szybko nie jeżdzę maks 130 ale musi mieć przyśpieszenie do wyprzedzania.ale jaką benzyne?ktore silniki sa dobre? myślalem o 1.8 20v ale jest ich mało w skodach.
[ Dodano: Pią 11 Gru, 09 21:50 ]
a zawansowany to co jeszcze pokazuje ?
[ Dodano: Pią 11 Gru, 09 21:52 ]
wiem że ci gitarę zawracam ale jeszcze mi powiedz skad mam wiedziec jaka to wersja co podawałes wczesniej te nazwy?
Tak wygląda w środku topowa octavia Laurin&Klement
[ Dodano: Pią 11 Gru, 09 22:05 ]
Tak są to niskie autka na kulturalne niemieckie drogi zwłaszcza diesel. Podwyzszałem przednie zawieszenie i załadowałem blache pod silnik
[ Dodano: Pią 11 Gru, 09 22:06 ]
A który rocznik sie interesuje po 2000 czy przed bo mi sie nie chce wszystkiego pisac
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Nie jest tak źle. Nisko jest ale bez przesady. Ja mam roczne przebiegi rzędu 60 K wiec sie zabezpieczyłem bo miałem pare przycierek.
Aha czyli po lifcie.
Wiec
Classic - Długa deska - Nie polecam słabe wyposażenie wiekszość bez klimy
Ambiente - Tapicerki zwykle kierownica bez skóry i goły lewarek
Elegance - Tapicerka w pasy bardzo ładna kiera czesto w skórze i lewarek
Laurin&Klement Max
RS -sportowa
Limitowane te modele od 2002 - do 2004
Drive
Rider - Naprawdę moge polecici jak masz fundusze
Celebrate - Max bez skóry
Ice - Rozwiniecie Ambiente
Wiecej nie pamietam
.
troche lipa z ta miską ale polnymi rogami czy cos nie jeżdzę,więc może na nasze dziurawe drogi bedzie ok bez modyfikacji?
a czy silniki 1.6 sa też vw?sa jakieś silniki czeskie w O1?
jak wszyscy są tak życzliwi jak ty to lepszego nie ma mam nadzieje że znajdę swoja Octavie W sumie chcę żeby miała klime,ten standardowy komp z temp i spalaniem i dobrze jakby diesel
z tym przycieraniem miską o glebę nie ma co panikować. Na pewno trzeba pamiętać o tym prześwicie pod silnikiem i dostosować się do warunków drogowych (oczywiście w miarę możliwości). Ja swoją śmigam siódmy rok i odpukać bez przecierek o nawierzchnie ( oprócz kilku lekkich szurnięć o kępy trawy-bez konsekwencji).
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
szczerze to własnie tego najbardziej się boję że będe zaczepiał,a mierzył może ile jest prześwitu?zuważyłem że są dwa rodzaje 1.6 silników benzynowych czym się róznią?
Mocą i latami produkcji: 75KM - stary rumpel rodem z Golfa 3 (montowany także w Felicii) oraz zupełnie nowa konstrukcja 102KM (nie mylić z 1.6 16V 105KM bo go w Octavii nie było). Ostatni godny polecenia, ten stary raczej niespecjalnie dawał rade w Octavii ale chyba po 2000r już go nie było.
Ten 1,6 z 102KM daje rady jako tako. Silnika 1,6 z 75KM już nie uświadczysz w modelach po 2000 roku, zastąpiła go jednostka 1,4 o tej samej mocy :| , ale to za słaby silnik do Octavii, dobry może do Fabii, czy VW Polo. :P
Mysle że powinien wybrac się na jazde próbną i zobaczyć czy mu lezy 1,6 czy 1,8 naprościej iść do salon skody przejechac sieTurem 1,6 na jeździe próbnej.
[ Dodano: Sob 12 Gru, 09 17:17 ]
1,4 tak jak pstrykacz, pisze słabizna
.
Komentarz