Ufff i będzie mniej znaczków : Szukaj , było już :P
Czy warto kupic uzywana Octavie z 99r z przebiegiem 150kkm?
Zwiń
X
-
Czy warto kupic uzywana Octavie z 99r z przebiegiem 150kkm?
Czy warto kupic uzywana Octavie 1.9TDI z 99r z przebiegiem 150kkm lub wiecej? Czy juz nie warto, bo od takiego przebiegu auto zaczyna sie psuc i 'rozkladac'? Na co zwrocic uwage przy kupnie? Jak wyglada spalanie glownie w miescie na krotkich odcinkach ~5km?
-
-
150kkm na prawie 7 latka to stosunkowo mało. Jeżeli kupujesz z pewnego źródła wiesz jak ktoś wcześniej tym jeździł czy szanował czy nie to warto. Każdy Ci powie że dobrze szanowana Octavia przejedzie drugie tyle.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Problem w tym, ze ja tej osoby nie bede znac, dlatego iz pewnie kupie albo w komisie albo z ogloszen zamieszczonych z gazet albo z gieldy samochodowej.
Wiec pewnosci nie bede znac. Na co mam zwrocic uwage przy ogladaniu takiego auta?
I co jest slaba strona Octavi? Zawieszenie, ciekie blachy czy co?
Komentarz
-
-
Slaba strona Octavi napewno jest zawieszenie. Jak to kiedys powiedzial p. Bogumil - "jest to kolos na glinianych nogach".
O blachy bym sie nie martwil. Jezeli nie trafil sie jakis feler to O1 praktycznie nie rdzewieja. Pamietaj, ze z tego rocznika wnetrze nie jest juz zbyt nowoczesne.
Ogolnie to w ogloszeniach z tego rocznika bedzie naprawde trudno znalezc cos co bedzie mialo rece i nogi, a juz napewno nie wierz, ze 6cio letnie auto bedzie mialo przebieg 150kkm. Czasem lepiej poczekac, ale kupic cos nowszego."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSKomis + 1999 rok produkcji + licznikowe 150.000km = 300.000km rzeczywiste
Jezeli przebieg nie jest dobrze udokumentowany, to lepiej sobie odpuscic i poszukac od ludzi, a nie od handlarzy.
Normalni ludzie tez czesto kantują na przebiegu, ale handlarze ZAWSZE!!
a przebieg - wiadomo, jezdzil starszy facet to i przebieg maly
nie daj sie naciac!
pzdr!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Taaa dokladnie - zawsze albo dziadek albo kobieta...
ale na serio, to ciężko będzie dostać Octavie w szczególności TDI w roczniku '99 z przebiegiem 150kkm. TDI kupują zazwyczaj ci co dużo jeżdżą, ale rodzynki się zdażają, trzeba poszukać tylko strzec sie handlarzy. najlepiej z udokumentowanym przebiegiem. bęzyne jescze można trafić
Komentarz
-
-
Co do wnetrza to niezbyt mi na tym zalezy. Co do kupna nowego auta to na 100% mnie nie bedzie stac. Wole kupic i zaplacic odrazu niz brac kredyt itp. Martwi mnie zawieszenie Jakie zawieszenie przednie ma OctaviaI? Z przodu ma kolumny MCPhersona? Pytam sie, bo zastanawiam sie, jeszcze nad Passatem 1,9TDI B5 z 99r. Ale glownym problemem w tych passatach jest zawieszenie przednie - ma on wielowahaczowe zawieszenie. Co w polaczeniu z naszymi polskimi drogami jest do d.py. Czy naprawy w OctaviachI sa drogie? Drogie sa czesci do OctaviI w porownaniu do Passata? Jak to wyglada cenowo itp?
Jesli mowicie, zeby strzec sie handlarzy to pewnie bede musial zrezygnowac z komisow i tych co sprowadzaja auta z zagranicy. To gdzie mam szukac? W gazetach typu KONTAKT?
[ Dodano: Pon 28 Lis, 05 17:27 ]
Co powiecie na taka Octavie?
Komentarz
-
-
115 km po chipie, na to wygląda ,że to 90 konna seria. Wiesz ja bym się troche bał kupić samochód z allegro jak zobaczyłem pewne zdjęcia tu masz link : http://www.joemonster.org/article.ph...40&mode=thread .Oczywiście nie każdy samochód wystawiony to bity :wink:Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nacunaCo powiecie na taka Octavie?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=72865888
Z rzeczy, ktore mozna ocenic na szybko:
1. jest po chiptuningu
2. uboga wersja wyposazeniowa (szyby elektryczne sa dokladane)
3. Przebieg jest bardzo maly. Nie bede pisal, ze podejrzanie maly, bo czlowiek pisze, ze ma ksiazke serwisowa. Pytanie tylko co sie w niej znajduje.
4. Czlowiek sprzedaje jeszcze kilka innych samochodow. Wiec nie wiem czy on jest wlascicielem samochodu, czy jakims posrednikiem...
Na pierwszy rzut oka wydaje mi sie, ze auto jest godne obejrzenia.TDI 205PS
Komentarz
-
-
MiKruS, nie sądzisz że to jakaś dziwna wersja ? Ten samochód ma ASR , asr tylko montowany był w wersjach Ambiente i wyżej. Szkoda że ma pokrowce na siedzeniach by się poznało może coś .
[ Dodano: Pon 28 Lis, 05 18:10 ]
i w ambiente były 4x elektryczne szyby z bokuByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
danielpoz
Zamieszczone przez EmilKsiążkę serwisową można załatwić za 800 zł......prosto z Poznania..... :x
Komentarz
-
Jak wyglada sprawa zawieszenia w OctI? Czesto sie psuje itp? Jakie sa koszty eksloatacji takiego autka? Jak wyglada sprawa z awaryjnoscia?
[ Dodano: Pon 28 Lis, 05 19:51 ]
A jaka Octavie dostane za jakies okolo 26tys zlotych? Ktory rok, jakie wyposazenie itp? Narazie sie pytam, bo wiosna zaczne juz chodzic i szukac.
Komentarz
-
-
Tylko nie kieruj się cennikiem Eurotaxu ! Oni mają kosmiczne ceny za octavie 1.9 TDI Combi GLX 99rok 31.000zł . Za 26 tys. wyrwiesz coś z rocznika 98-2001 z takim średnim wyposażeniem. Zawieszenie w Octavi jest sztywne za dużo dobija na dziurach , przynajmniej ja mam takie odczucie.Jedna z wad tych samochodów jest nisko zawieszona misa olejowa i łatwo ją urwać.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Hmm musisz zobaczyć po jakiej cenie chodzą na allegro. Z tego co widzę Octavie przed faceliftingiem były słabo wyposażone i więcej takich golasów znajdziesz m,teraz chodząc po allegro znalazłem octe przed fc 2.0 z klimą itp za mniej niż 26. Wątpie abyś znalazł octavię z roku 2001 czy 2000 w cenie 26.000zł. Skoda w standardzie miała ABS 2 poduchy , wspomaganie itp.W cenie do 26 tys nie znajdziesz Climatronica w jakiejsc Octavi.A te starsze to miały tylko w wersji Laurin&Klement a one są dość poszukiwane i nieźle się cenią Tu masz całą paletę silników co występują w Octavii : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=238Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Komentarz