Znalazlem w necie octavie II 1.9Tdi z 2006 roku. oznaczona jest jako model "Berlina" Samochod stoi w hiszpanii i podejrzewam ze to jakas wersja na ichniejszy rynek, podobnie jak polski mint. Wyglada na Ambiente, tylko chcialbym wiedziec co jeszcze dozucili, moze ktos sie orientuje, bo ja ani w necie ani w etce nic nie znalazlem.
Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
heretyk Berlina to potocznie po naszemu było określenie limuzyny(teraz to sedan,liftback,hatchback),ale przypuszczam że o to chodzi!
aaaa ja zrozumialem ze to model wersji wyposazeniowej:-) w takim razie temat zamykamy...
Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
oto cytat z encyklopedii interii:
S. osobowe dzieli się zwykle wg formy nadwozia na s. typu: sedan (wł. berlina) - 4-6-osobowe, 2- lub 4-drzwiowe; hatch-back (ob. bardzo popularne) - 3- lub 5-drzwiowe, z pochyloną ukośnie tylną ścianą i umieszczoną w niej, podnoszoną klapą drzwi; kombi (amer. stationwagon, franc. break) - zwykle z przedłużoną wzdłuż linii dachu częścią tylną i dodatkowymi drzwiami z tyłu; kabriolet - s. 4-6-osobowy, o składanym dachu i chowanych słupkach okien bocznych; coupe - w zasadzie dwumiejscowy, posiadający jednak z tyłu dwa pomocnicze miejsca siedzące; roadster (franc. spider) - dwumiejscowy z dachem stałym lub składanym jak w kabriolecie albo sztywnym zdejmowanym; torpedo - bez dachu i szyb bocznych oraz z kładzioną szybą przednią; limuzyna - o luksusowym, obszernym nadwoziu, w którym kierowca oddzielony jest od pasażerów szybą. :lol:
Komentarz