Zamieszczone przez splawik
Akumulator
Zwiń
X
-
Akumulator
Witam, mam takie pytanie, bo zaczynają się mrozy i boję się sytuacji w której akumulator padnie. Dlatego mam pytanie, czy bez akumulatora da się zamknąć od środka grzybkami drzwi i ostatnie zamknąć kluczykiem? Auto to Skoda Octavia I
PS. Tak z ciekawości ile dni w zimę Wam aku trzymają, jeżeli zdarzy Wam, się nie jeździć?
Pozdrawiam
-
-
zamkniesz spokojnie kluczykiem wszystko bez aku
ja mam stary aku od nowości i już też mam objawy końca życia
teraz mi trzyma bez jeżdżenia na pewno tydzień, ale już słabo kręci
jeszcze rok temu w lato miesiąc stał i nic->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Tzn. ja mam ten samochód od niedawna i nie wiem czego mogę się spodziewać, wolałem się zapytać :wink: To bardzo dobrze, że nie ma problemu z zamknięciem. Poprzednio miałem Fiata Tipo na słabym akumulatorze, to nie raz powtarzał mi się schemat:
- otworzenie drzwi
- nie udana próba odpalenia silnika (tym samym wyczerpanie resztek energii)
- brak możliwości zamknięcia drzwi, bez zepsucia zamków
- parę telefonów do znajomych, żeby ktoś przyjechał aby po kablach go odpalić :?
Najgorzej jak np. raz zszedłem na dół chcąc wyjąc klucz do świec dla kolegi i potem padł aku i nie mogłem go zamknąć, a była godzina 22 :?
Ciekawe czy w zimę aku w Octavii wytrzymałby ponad tydzień z włączonym alarmem, testował ktoś?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Edek89Ciekawe czy w zimę aku w Octavii wytrzymałby ponad tydzień z włączonym alarmem, testował ktoś?
Zamieszczone przez jama89ja dzis ladowalem swoj 5cio letni ale nie przyjmuje juz za chetnie pradu takze tez sie szykuje wymiana autko stalo dzien a jak odpalalem rano (temp -5) to az lampka zgasla w drzwiach...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zielony49Ja ma póltoraroczny akumulator i jeśli nie jeżdże doładowuje co tydzień, góra co 10 dniO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez Edek89Ciekawe czy w zimę aku w Octavii wytrzymałby ponad tydzień z włączonym alarmem, testował ktoś?
Zamieszczone przez jama89ja dzis ladowalem swoj 5cio letni ale nie przyjmuje juz za chetnie pradu takze tez sie szykuje wymiana autko stalo dzien a jak odpalalem rano (temp -5) to az lampka zgasla w drzwiach...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kubmimaodzywa mi się jakaś dziwna syrenka którą można wyłączyć pilote od alarmu. Póki co odłączyłem dzwięk od alarmu może to zmniejszy pobór prądu.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylto jak wyjąć aku z tego plastikowego pudła, w którym jest zamknięty? potrafię sobie tylko odchylić górną pokrywę i napotykam na opór - a nie chciałbym nic połamać->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Ile wytrzyma oryginalny akumulator w O1 z autoalarmem - tzn po ilu latach trzeba go wymienić ?. Jeżdżę regularnie, prawie codziennie po 100 km, rocznie 25 tys km. Teraz po ponad 2 latach oduwam że jest trochę słabszy (zdarzyło mu się nie odpalić zaraz po zgaśniećiu silnika gdy były włączone światła, klimatronik z wiatrakami i podpięta do zapalniczki nawigacja :szeroki_usmiech.)
Komentarz
-
-
moj aku ma 6 lat, i po prawie tygodniu stania w kilku stiopniach mrozu w zeszla zime, odpalal bez problemu. To ile wytrzyma akumulator, zalezy przeciez od samego akumulatora, od czestotliwosci jazdy, od tego ile pozera alarm i czy prad nie ucieka gdzies "na boki"
(ostatnio mialem do czynienia z samochodem, w ktorym nowy akumulator padal po tygodniu niejezdzenia nawet latem!, nie mam pojecia gdzie ten prad umykal. Wg dokumentacji alarm pobieral prad standardowo)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jelinskiarturNom u mnie ledwo za trzecim razem załapała,słabiutko :cry: A mrozów jeszcze nie było dużych...sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Witam. Postawnowiłem nie zakładać nowego tematu tylko podpiac się pod ten.
Mam mały problem z Octavią I - problem polega na tym że, jakieś pół roku temu kupiłem Octavię - ale było coś nie tak z aku, więc poprzedni właściciel go wymienil ( nie wiem czy na nowy czy używany) - nie dawno, jeszcze przed tymi duzymi mrozami aku znów sie rozładował, więc pojechalem do sklepu Skody i kupiłem nowy. Wszystko było OK...do czasu. Po dość dużych mrozach silnik odpalał bez problemów, do czasu gdy postanowiłem umyć samochód (temp na zewnątrz - okolo 5-8C)- na drugi dzien silnik wogóle nie odpalił, podłączyłem stary aku kablami - i sie udało odpalić. Niestety na następny dzień znów to samo - nie odpalił. Obecnie ładuję go prostownikiem. Zasnatawia mnie co jest nie tak bo przeciez aku praktycznie nowy, po dużych mrozach odpalił, a jak się znacznie ociepliło, nie.
W czym może być problem, wydaje mi się że może być jakieś zwarcie - ale nie mam pojęcia gdzie i dlaczego? Ma ktoś moze jakies sugestie co zrobić z tym?
Komentarz
-
Komentarz