Zamieszczone przez splawik
Akumulator
Zwiń
X
-
Akumulator
Witam, mam takie pytanie, bo zaczynają się mrozy i boję się sytuacji w której akumulator padnie. Dlatego mam pytanie, czy bez akumulatora da się zamknąć od środka grzybkami drzwi i ostatnie zamknąć kluczykiem? Auto to Skoda Octavia I
PS. Tak z ciekawości ile dni w zimę Wam aku trzymają, jeżeli zdarzy Wam, się nie jeździć?
Pozdrawiam
-
-
zamkniesz spokojnie kluczykiem wszystko bez aku
ja mam stary aku od nowości i już też mam objawy końca życia
teraz mi trzyma bez jeżdżenia na pewno tydzień, ale już słabo kręci
jeszcze rok temu w lato miesiąc stał i nic->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Tzn. ja mam ten samochód od niedawna i nie wiem czego mogę się spodziewać, wolałem się zapytać :wink: To bardzo dobrze, że nie ma problemu z zamknięciem. Poprzednio miałem Fiata Tipo na słabym akumulatorze, to nie raz powtarzał mi się schemat:
- otworzenie drzwi
- nie udana próba odpalenia silnika (tym samym wyczerpanie resztek energii)
- brak możliwości zamknięcia drzwi, bez zepsucia zamków
- parę telefonów do znajomych, żeby ktoś przyjechał aby po kablach go odpalić :?
Najgorzej jak np. raz zszedłem na dół chcąc wyjąc klucz do świec dla kolegi i potem padł aku i nie mogłem go zamknąć, a była godzina 22 :?
Ciekawe czy w zimę aku w Octavii wytrzymałby ponad tydzień z włączonym alarmem, testował ktoś?
Komentarz
-
-
dobry akumulator wytrzymaZamieszczone przez Edek89Ciekawe czy w zimę aku w Octavii wytrzymałby ponad tydzień z włączonym alarmem, testował ktoś?
u mnie lampki gasną i syrenka od alarmu się odzywa :?Zamieszczone przez jama89ja dzis ladowalem swoj 5cio letni ale nie przyjmuje juz za chetnie pradu takze tez sie szykuje wymiana
autko stalo dzien a jak odpalalem rano (temp -5) to az lampka zgasla w drzwiach...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
nie potrzeba tyle zachodu :?: Chyba, że akumulator jest już mocno wyeksploatowany.Zamieszczone przez zielony49Ja ma póltoraroczny akumulator i jeśli nie jeżdże doładowuje co tydzień, góra co 10 dniO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Mi właśnie padł akumulator i też odzywa mi się jakaś dziwna syrenka którą można wyłączyć pilote od alarmu. Póki co odłączyłem dzwięk od alarmu może to zmniejszy pobór prądu.Zamieszczone przez krzynoldobry akumulator wytrzymaZamieszczone przez Edek89Ciekawe czy w zimę aku w Octavii wytrzymałby ponad tydzień z włączonym alarmem, testował ktoś?
u mnie lampki gasną i syrenka od alarmu się odzywa :?Zamieszczone przez jama89ja dzis ladowalem swoj 5cio letni ale nie przyjmuje juz za chetnie pradu takze tez sie szykuje wymiana
autko stalo dzien a jak odpalalem rano (temp -5) to az lampka zgasla w drzwiach...
Komentarz
-
-
to z powodu dużego spadku napięcia na akumulatorze (rozładowany, zużyty akumulator).Zamieszczone przez kubmimaodzywa mi się jakaś dziwna syrenka którą można wyłączyć pilote od alarmu. Póki co odłączyłem dzwięk od alarmu może to zmniejszy pobór prądu.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
po bokach osłony masz do wciśnięcia dwa zaczepy i do góry się wysuwa cała osłonaZamieszczone przez czernobylto jak wyjąć aku z tego plastikowego pudła, w którym jest zamknięty? potrafię sobie tylko odchylić górną pokrywę i napotykam na opór - a nie chciałbym nic połamać->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Ile wytrzyma oryginalny akumulator w O1 z autoalarmem - tzn po ilu latach trzeba go wymienić ?. Jeżdżę regularnie, prawie codziennie po 100 km, rocznie 25 tys km. Teraz po ponad 2 latach oduwam że jest trochę słabszy (zdarzyło mu się nie odpalić zaraz po zgaśniećiu silnika gdy były włączone światła, klimatronik z wiatrakami i podpięta do zapalniczki nawigacja :szeroki_usmiech.)
Komentarz
-
-
moj aku ma 6 lat, i po prawie tygodniu stania w kilku stiopniach mrozu w zeszla zime, odpalal bez problemu. To ile wytrzyma akumulator, zalezy przeciez od samego akumulatora, od czestotliwosci jazdy, od tego ile pozera alarm i czy prad nie ucieka gdzies "na boki"
(ostatnio mialem do czynienia z samochodem, w ktorym nowy akumulator padal po tygodniu niejezdzenia nawet latem!, nie mam pojecia gdzie ten prad umykal. Wg dokumentacji alarm pobieral prad standardowo)
Komentarz
-
-
uroki diesla :evil: przy mrozie -20 fela zapalila mi za 2razem (nie odpalana byla3dni),octa za 1razem... dodam ze aku w feli jest juz 3rok a w octavce 1,5roku ..Zamieszczone przez jelinskiarturNom u mnie ledwo za trzecim razem załapała,słabiutko :cry: A mrozów jeszcze nie było dużych...sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Witam. Postawnowiłem nie zakładać nowego tematu tylko podpiac się pod ten.
Mam mały problem z Octavią I - problem polega na tym że, jakieś pół roku temu kupiłem Octavię - ale było coś nie tak z aku, więc poprzedni właściciel go wymienil ( nie wiem czy na nowy czy używany) - nie dawno, jeszcze przed tymi duzymi mrozami aku znów sie rozładował, więc pojechalem do sklepu Skody i kupiłem nowy. Wszystko było OK...do czasu. Po dość dużych mrozach silnik odpalał bez problemów, do czasu gdy postanowiłem umyć samochód (temp na zewnątrz - okolo 5-8C)- na drugi dzien silnik wogóle nie odpalił, podłączyłem stary aku kablami - i sie udało odpalić. Niestety na następny dzień znów to samo - nie odpalił. Obecnie ładuję go prostownikiem. Zasnatawia mnie co jest nie tak bo przeciez aku praktycznie nowy, po dużych mrozach odpalił, a jak się znacznie ociepliło, nie.
W czym może być problem, wydaje mi się że może być jakieś zwarcie - ale nie mam pojęcia gdzie i dlaczego? Ma ktoś moze jakies sugestie co zrobić z tym?
Komentarz
-

Komentarz