Kolego przeważnie czujnik wstrząsu montuje się w kabinie w miejscu najmniej widocznym. Jest to urządzenienie mniej wiecej prostokątne z wystającym lekko potencjometrem. On własnie słuzy do regulacji czujnika wstrząsowego.
uszczelnienie ukladu wspomagania olejem z uszczel. Preston
Zwiń
X
-
uszczelnienie ukladu wspomagania olejem z uszczel. Preston
Witam,
lekko ucieka mi plyn z ukladu wspomagania, na razie nie wiem ktoredy. dolewam tak z 70ml na 600km juz z 3 miesiac. w sklepie zaproponowano mi zakup oleju z uszczelniaczem firmy Preston - facet mowil ze ma warsztat i pare razy pomogl taki zabieg. co o tym sadzicie? probowal ktos?
-
-
Ups.Myślałem o układzie chłodzenia. ops:
Ale w układzie wspomagania łatwiej zlokalizować nieszczelność i usunąć usterkę.
Osobiście nie ufam żadnym uszczelniaczom,czy to do układu chłodzenia,silnika,opon.Może na trasie,daleko od domu z rodziną na pokładzie można coś takiego stosować,ale jak masz trochę czasu i miejsce na naprawę nie polecam.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
jak sie da to jasne. ale z tego co sie orientuje to najprawdopodobniej winny jest magiel albo pompa, a tu wchodza duze koszty. a moje pytanie bylo zainspirowane wlasnie tymi historiami z pozachypanymi ukladami chlodzenia po takich wynalazkach. i chodzi mi przedewszystkim o to czy mgalowi lub pompie moze to zaszkodzic? istnieje takie ryzyko, czy raczej nie ma tam sie co zespuc z takiego powodu?
chodzi mi po prostu, czy jak zrobie taki eksperyment z uszczelniaczem, to duzo ryzykuje, czy moze, w najgorzszym wypadku po prostu nic sie nie zmieni?
Komentarz
-
-
Myślę,że sporo ryzykujesz.Jeśli masz do naprawy pompę lub maglownicę ryzykujesz,że niebawem padnie jedno i drugie i wtedy będzie podwójny wydatek.
Proponuję,abyś najpierw zdiagnozował miejsce wycieku i zorientował się w kosztach naprawy.
Może tylko przewód się przetarł.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz