Napisałem i czeka na wiadomość :szeroki_usmiech
co oznacza miganie kontrolki hamulca?
Zwiń
X
-
co oznacza miganie kontrolki hamulca?
Witam,
spotkalo mnie dzis cos nowego. jezdzilem kolo godziny po zasypanej warszawie. po czym zostawilem auto na godzinke. jak rozpoczolem znowu jazde zaczela migac kontrolka od hamulca recznego i wydala 3 piski. po jakims czasie znowu trzy piski i miganie. jak stalem w miejscu z wlaczonym silnikiem tak samo sie zachowywala. zgasilem silnik, sprawdzilem czy jest plyn hamulcowy - byl w zbiorniczku, ale nie bylem w stanie stwierdzic czy idealnie tyle ile trzeba. okopalem jeszcze okolice kol bo kupe sniegu sie nazbieralo. wsiadlem do auta i pojechalem. i nic, spokoj. wysiadlem po pol godziny jazdy. jak wrocilem po 20minutach to znowu to samo. trzy piski i migajaca kontrolka. czasem przestawalo migac, potem znowu zaczynalo i tak caly czas. ktos sie orientuje co to znaczy, albo skad sie to bierze?
nie wiem czy to moze miec cos wspolengo, ale klocki z przodu mam na wykonczeniu (czy to moze byc jakas sygnalizacja?) , jakis rok temu wyciagalem tez czujniki od ABS, bo byly zalane i sam sie wlączal. po wysuszeniu i wsadzeniu z powrotem wszystko dzialalo ok.
-
-
Zamieszczone przez endryumoże być za mały poziom płynu hamulcowego, zanieczyszczone styki w zakrętce zbiorniczka z płynem, niska temperatura i wilgoć w płynie.
chodzi mi generalnie o to, ze w jakiejs instrukcji, ksiazce czy innym zrodle powinny być chyba podane czynniki, ktore sa sygnalizowane w taki wlasnie sposob.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafwuszy, poproś kogoś aby sprawdził ci czy działają światła stopu
mnie kiedyś coś sygnalizowało gdy zepsuła się żarówka z tyłu od stopu.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
dzieki za linka, przydatny
odszukalem ta kontrolke w instrukcji od skody. napisali że oznacza, iż "w układzie hamulcowym jest usterka" i żeby natychmiast jechać do salonu Skody
no coż, to chyba maksimum wiedzy jakie moge uzyskac...
Wyjasnione:
Najprawdopodobniej z powodu zuzycia klockow obnizyl sie poziom plynu hamulcowego. po dolaniu na razie nie wlacza sie kontrolka.
Komentarz
-
Komentarz