Motocyklisci na bramkach A

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alonzo_
    RS
    • 2009
    • 2460
    • Hyundai

Zamieszczone przez watchman
    Zamieszczone przez Alonzo_
    Alonzo_

Chciałem uściślić. Słowo 'wisi'. Wisi=Obojętne. Więc proszę nie wstawiaj zamiast obojętne "żal dupę ściska". To spora różnica. :diabelski_usmiech

Co do formy tego protestu. Gdybym z tego powodu spóźnił się na ważne spotkanie wyszedł na wała, stracił kontrakt, spóźnił na występ syna do przedszkola to ja p...... :twisted:
    Prostestujcie do qrwy nędzy jeśli Wasza krzywda. Ale nie moim kosztem.

Dzięki
    OKi, wisi=jest Ci obojętne. A żal dupe ściska - to byłby ewentualnie czas przyszły Także to nie to samo po mojemu.

Pozdro
    Jak to ewentualnie? Z góry zakładasz, że mi żal coś ściśnie? Niby na jakiej podstawie?
    No dobra - rozbieramy zdanie. Użyte słowa: byłby i ewentualnie ... to nie są pewniki tylko przypuszczenia dotyczace czasu przyszłego. Przyszłość = nic 100% pewnego.
    Także moje stwierdzenie , że coś ewentualnie nastapi nie może być założeniem , że ścisk na pewno będzie miał miejsce. . Może w pewnych okolicznościach się objawić ale nie musi . Zalezy jaka bedzie samokontrola osoby poddawanej presji na ściskanie :diabelski_usmiech
    To chyba jest jasne.

Reasumując z góry nic nie zakładam. Ścisk może ale nie musi być reakcją na pewne bodźce otoczenia. Ale ewentualnośc takowego scisku zawsze w teorii istnieje.
    ALE z uwagi na przedstawione Twoje jednoznaczne stanowisko moja wypowiedź ma na celu ukierunkowanie przyszłości tak, by takowy ścisk w przypadku ewentualnej (tzn możliwej, ale nie pewnej) wygranej bikerów u Ciebie nie nastąpił... bo wypada być do końca konsekwentnym :wink: . PEACE

Pozdro

PS. Cholera macie w O2 klapkę zamykającą od dołu filtr kabinowy? Powinna moim zdaniem być a u mnie jej nie ma. Pytałem o to we wcześniejszym moim temacie ale gdzieś zleciał na 3-4 stronę i nikt nie odpowiada. Mod - Sorry za off topa

Komentarz

• Jarek_wawa
      Rider
      • 2009
      • 283

Mi nie pasują wysokości mandatów, opłaty za prąd, za gaz, cena benzyny.
      Argumenty znajdę. Pewnie nic one nie obchodzą ludzi którzy określają w.w. wysokości ale znajdę.
      Pewnie ktoś się przyłączy.
      Może coś zablokujemy?
      Jakieś miasto, może urząd, może obwodnice ?
      Byli górnicy, rolnicy, pielęgniarki, policjanci, taksówkarze, motocykliści, teraz będą ..... hmmmm może Maruderzy.
      Wszyscy wszystko blokujmy.
      W d*** dostaną, ale nie Ci których to dotyczy ale zwykli ludzie, przedsiębiorcy.

TAK.
      PROTESTUJEMY!!!!!!!!
      BLOKUJEMY!!!!!!

Kiedy nasz głupi naród zrozumie, że potrzebny jest dialog a nie stwarzanie problemów innym ?
      Kiedy zrozumieją że "biznes to biznes" ?

Komentarz

• kamel1980
        Rider
        • 2009
        • 304

Zamieszczone przez Jarek_wawa
        W d*** dostaną, ale nie Ci których to dotyczy ale zwykli ludzie, przedsiębiorcy.
        Przedsiębiorcy to są właśnie u władzy..

Kiedy nasz głupi naród zrozumie, że potrzebny jest dialog a nie stwarzanie problemów innym ?
        I z takim podejście obecnie nam panujący podnoszą wszystkie stawki za prąd, wodę, paliwo i wszystkie inne.. Za wyjątkiem pensji oczywiście..

A ja uważam, że jednak stawki powinny być różne. Dla motorów niższe, dla ciężarówek wyższe.
        I nikogo nie powinno obchodzić, że taki a taki przedsiębiorca będzie musiał zapłacić więcej za przejazd swoich ciężarówek.. Skoro te ciężarówki bardziej niszczą drogi to i opłaty za nie powinny być wyższe.

Dlatego w pełni popieram motocyklistów w ich proteście.

Komentarz

• Jarek_wawa
          Rider
          • 2009
          • 283

Zamieszczone przez kamel1980
          A ja uważam, że jednak stawki powinny być różne. Dla motorów niższe, dla ciężarówek wyższe.
          Wybuduj swoją autostradę za parę mln to wtedy będziesz dyktował wysokości stawek.

Blokowaniem bramek nic nie zwojują.
          Ośmieszają się tak jak Lepper i spółka stojący z widłami na drodze.

Co do tego czy stawki powinny być różne nie mam zdania.

Komentarz

• aro_40
            RS
            • 2007
            • 1529
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

rozbawiliście mnie z samego poranka czytam i oczom nie wierzę...

Zamieszczone przez Jac_ek
            Przygotowanie drogi dla motocyklisty i samochodu osobowego niczym się nie różni - więc przejazd kosztuje tak samo. Samochód ciężarowy wymaga innej wytrzymałości asfaltu i szybciej "niszczy" nawierzchnie - więc ma dopłatę.
            to przykład pierwszy z brzegu, bo trudno polemizować ze wszystkimi naraz. Podoba mi się ten wywód... To jest trochę na zasadzie: jak Kali ukraść to dobrze, ale jak Kalemu - to źle..
            Nie jestem drogowcem, ale gdyby szykować drogę tylko pod motory, to wydaje mi się, że też potrzebna była by mniejsza nośność asfaltu niż dla osobówek (na zasadzie nawierzchni pod TIRy).

Czy popieram akcję motocyklistów? jasne że tak, zwłaszcza że moim zdaniem Państwo Polskie powinno pogonić Stalexport jak najszybciej z tej autostrady, a urzędników, którzy podpisalei takie koncesje rozliczyć. Dla mnie jest skandalem, że autostrada (a więc droga o najwiekszej przepustowości) tak naprawdę jest drogą III kategorii i jeszcze musze za to płacić.
            Rzadko mi się zdarzało jeździć nią, ale wybierałem ją w nadziei szybszego przemieszczenia się, niż bym uczynił to drogą alternatywną i byłem gotów za to zapłacić. Niestety, nieudolność koncesjonariusza (lub jego celowe działanie) powoduje wieczne remonty i związane z tym ograniczenia za które muszę płacić nie mając innego wyjścia. I tak jest od wielu, wielu lat.
            If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• Alonzo_
              RS
              • 2009
              • 2460
              • Hyundai

Zamieszczone przez kamel1980
              Przedsiębiorcy to są właśnie u władzy..

I z takim podejście obecnie nam panujący podnoszą wszystkie stawki za prąd, wodę, paliwo i wszystkie inne.. Za wyjątkiem pensji oczywiście..

I nikogo nie powinno obchodzić, że taki a taki przedsiębiorca będzie musiał zapłacić więcej za przejazd swoich ciężarówek.. Skoro te ciężarówki bardziej niszczą drogi to i opłaty za nie powinny być wyższe.

Dlatego w pełni popieram motocyklistów w ich proteście.
              "Przedsiębiorcy to są właśnie u władzy.."

:zlosnik1: :jaja

To jest dobre, naprawdę rozwala mnie taka populistyczna lepperiada. Jak już masz takie głupoty pisać to zlituj sie i lepiej sie nie wypowiadaj.

"I z takim podejście obecnie nam panujący podnoszą wszystkie stawki za prąd, wodę, paliwo i wszystkie inne.. Za wyjątkiem pensji oczywiście.."

A tu jakbym związkowca słyszał. Tylko narzekać, płakać, strajkować, pikietować i WYMAGAĆ bo mi sie należy. Weź sprawy w swoje ręce i zmień coś jak Ci źle.
              A wzrosty cen wymienione przez Ciebie to efekt braku konkurencji na w/w płaszczyznach = brak przedsiębiorców. I mamy monopol a ty plać i płacz bo alternatywy nie ma ..
              Albo nie masz pojęcia o przedsiębiorczości i wolnym rynku albo piszesz byle pisać.
              Dla Ciebie przedsiębiorca=państwo=to samo
              Konkurencja najlepiej reguluje ceny a nie URE jak u nas

Zgodzę sie tylko z tym , że stawki powinny być rózne. Ale dalsza argumentacja też do bani. Nie powinno interesować nikogo, że przedsiębiorca np płaci astronomiczne stawki? OK może autostrada ..najwyżej nie pojedzie nią. Albo tą opłatę wrzuci sie w koszty jakiegoś produktu i odbije na jego cenie. Przecież to my za to zapłacimy wtedy.

NIe..no brak słów co za niedzisiejszy egzemplarz z ciebie.

Aro_40 - zgadzam sie z Tobą. Tu jest sedno.

To nie uzytkownicy powinni walczyć o te drogę. Ktoś kiedyś pozostawił pewne luki w umowach (pewnie bezinteresownie :wink: ) i teraz jest walka z wiatrakiem. Złość, żal i takie desperackie akcje nam zostają. Skoro rząd nie może z tym sobie poradzić to co my możemy? Nie mówię tego jako argument przeciw akcjom tego typu jednak uważam, że ktoś załatwił kiedyś komuś interes życia i w tej chwili wielu użytkujących ten wyrób autostradopodobny za słoną kase musi jeszcze teraz sie wnerwiać bo nie mogą przez takie akcje dojechać na czas. A jaka w tym jest ich wina?
              Choć wg mnie ta paplanina popieram-nie popieram i tak nic nie wnosi....Skoro popieramy motocyklistów to ogłośmy np bojkot i solidarnie nie jeździjmy przez dłuższy okres tą drogą, cierpliwie stójmy w korkach na drogach dookoła. Sami coś tu zróbmy. Jak przez miesiąc- dwa-trzy kasy bedzie mało, może właściciel zacznie myśleć. A tak.... nie mysli o obniżeniu stawek tylko wszyscy jego prawnicy szukają haka na motocyklistów żeby ich uj...bać.

Ot szara rzeczywistość. A gadaniem sie nic nie zmieni.

Komentarz

• watchman
                Ambiente
                • 2009
                • 200

Alonzo_

Chciałem uściślić. Słowo 'wisi'. Wisi=Obojętne. Więc proszę nie wstawiaj zamiast obojętne "żal dupę ściska". To spora różnica. :diabelski_usmiech

Co do formy tego protestu. Gdybym z tego powodu spóźnił się na ważne spotkanie wyszedł na wała, stracił kontrakt, spóźnił na występ syna do przedszkola to ja p...... :twisted:
                Prostestujcie do qrwy nędzy jeśli Wasza krzywda. Ale nie moim kosztem.

Dzięki
                OKi, wisi=jest Ci obojętne. A żal dupe ściska - to byłby ewentualnie czas przyszły Także to nie to samo po mojemu.

Pozdro
                Jak to ewentualnie? Z góry zakładasz, że mi żal coś ściśnie? Niby na jakiej podstawie?
                No dobra - rozbieramy zdanie. Użyte słowa: byłby i ewentualnie ... to nie są pewniki tylko przypuszczenia dotyczace czasu przyszłego. Przyszłość = nic 100% pewnego.
                Także moje stwierdzenie , że coś ewentualnie nastapi nie może być założeniem , że ścisk na pewno będzie miał miejsce. . Może w pewnych okolicznościach się objawić ale nie musi . Zalezy jaka bedzie samokontrola osoby poddawanej presji na ściskanie :diabelski_usmiech
                To chyba jest jasne.

Reasumując z góry nic nie zakładam. Ścisk może ale nie musi być reakcją na pewne bodźce otoczenia. Ale ewentualnośc takowego scisku zawsze w teorii istnieje.
                ALE z uwagi na przedstawione Twoje jednoznaczne stanowisko moja wypowiedź ma na celu ukierunkowanie przyszłości tak, by takowy ścisk w przypadku ewentualnej (tzn możliwej, ale nie pewnej) wygranej bikerów u Ciebie nie nastąpił... bo wypada być do końca konsekwentnym :wink: . PEACE

Pozdro

PS. Cholera macie w O2 klapkę zamykającą od dołu filtr kabinowy? Powinna moim zdaniem być a u mnie jej nie ma. Pytałem o to we wcześniejszym moim temacie ale gdzieś zleciał na 3-4 stronę i nikt nie odpowiada. Mod - Sorry za off topa
                Szczegółowy rozbiór na czynniki pierwsze nie był konieczny Niemniej jednak jestem spokojny o swój ścisk. Konsekwentny bywam bezlitośnie
                NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!

Komentarz

Pracuję...