aby nie powielać tematów, zapytam tutaj. Chodzi mi po głowie taka felga: ATT 550 6,0x15 lub ATT 650 7,0x16 . O ile co do 15-tek nie ma problemu, to z 16-ami jest dylemat dotyczący szerokości, parametru ET oraz opon jakie musiałbym założyć. Czy ktoś może się w tej sprawie wypowiedzieć i doradzić?
dioda83, obydwie felgi będą jeździły , ale weź poszukaj czegoś ładniejszego...
A mnie się te podobają i basta :P
Rozumiem, że te 7-mio calowe nie będą ocierać o nadkola? A jakie do tego dobrać pony pod względem parametrów (szerokość i profil) oraz jaką firmę (Continental)?
dioda83, jeśli nie przepadasz za częstym myciem i czyszczeniem auta, to kup proste felgi o pojedynczych ramionach. W te szczeliny na ramionach bedzie właził ci syf i jeśli nie bedziesz dostatecznie czesto tego czyścił nto najpierw przywze ci tam a maxa a potem zacznie wyłazić na zewnątrz i dodatkowo może powodować w tych miejscach odpryski farby. Także ludziom którzy nie są fanami czyszczenia aut i którzy uwazają, że auto jest do jazdy, a nie do czyszczenia, zdecydowanie odradzałbym kupowanie felg o wybujałych wzorach, lub z podwójnymi ramionami jak w tym przypadku (o szprychowych już nie wspominając). Niestety ale o takie felgi trzeba dbać, aby nie szpeciły, a upiększały auto
dioda83, jeśli nie przepadasz za częstym myciem i czyszczeniem auta, to kup proste felgi o pojedynczych ramionach. W te szczeliny na ramionach bedzie właził ci syf i jeśli nie bedziesz dostatecznie czesto tego czyścił nto najpierw przywze ci tam a maxa a potem zacznie wyłazić na zewnątrz i dodatkowo może powodować w tych miejscach odpryski farby. Także ludziom którzy nie są fanami czyszczenia aut i którzy uwazają, że auto jest do jazdy, a nie do czyszczenia, zdecydowanie odradzałbym kupowanie felg o wybujałych wzorach, lub z podwójnymi ramionami jak w tym przypadku (o szprychowych już nie wspominając). Niestety ale o takie felgi trzeba dbać, aby nie szpeciły, a upiększały auto
Przychylam się do sugestii kolegi, w międzyczasie nastąpiła zmiana wizji i ostatecznie w Szkodniku zagości oryginalna felga 16-calowa CRATERIS. Myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie.
Zamieszczone przez endryu
Zamieszczone przez dioda83
A jakie do tego dobrać pony pod względem parametrów (szerokość i profil) oraz jaką firmę (Continental)?
do felgi 7x16 najlepszy rozmiar opony to 205/55/R16. Marka opony do wyboru, do koloru
Komentarz