alfik, samochód służbowy służy do pracy , więc im większy komfort będziesz miał jadąć latem O1 z klimą .I bym wybrał O1 owszem dobija na dołach ale co poradzić Kurde wiele bym dał za taki samochód służbowy :szeroki_usmiech
czujnik deszczu
Zwiń
X
-
czujnik deszczu
witam
mam takie pytanko czy trudno jest zainstalowac czujnik deszczu w naszych octaviach
czujnik taki kupuje sie razem z szyba(chyba) a reszta to podlaczenie
tylko ciekaw jestem czy skomplikowane czy np tak jak z tempomatem wystarczy podlaczyc ramie i uaktywnic to w kompie i gra gitara
zastanawiam sie nad tym bo chyba bedzie mnie czekac wymiana szyby
bo dzisiaj wracalem ze spociku i tir z naprzeciwka zbombardowal mnie malymi kamyczkami i teraz mam kilkanascie malych dziurek :evil:
wiec moze odrazu cos takiego bym zalozyl???
co wy na to???? :roll:
-
-
Pamiętaj że szyba jest droższa koło 100zł tam howard7 podawał ceny firm. Nie wiem po co to komu , owszem wszystko dla ludzi ale nie którym to się nie chce patrze wycieraczek włączyć . Za te pieniądz odłoże sobie na nowe wycieraczki. Bez obrazyByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftscott, Niby niepotrzebny, ale - jedziesz sobie gdy pada deszczyk zaczynasz wyprzedzac ciezarowke i spod kol nagle wylatuje fontanna, zanim ty wlaczysz dzwignie minie troche czasu, najczesciej reke bedziesz mial na lewarku a nie przy kierownicy, bo bedzie trzeba bieg zmienic A tak automat sprzątnie
Komentarz
-
-
A ja jeżdziłęm kiedyś Peugeotem 406 z takim czujnikiem i działał bardzo dobrze. Teraz do niego tęśknię
Jak pada konkretny deszcz to nie ma problemu ale jak są niewielkie opady, przelotne lub zmienne a do tego zmienna prędkość i krążące ciężarówki to nijak dopasować częstotliwości wycieraczek nie można a z automatem - nie ma problemu.
Choć nie wiem jak działa ten w Skodach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DusiekChoć nie wiem jak działa ten w Skodach.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Sluchajcie z cena szyby z miejsciem na czujnik lub zwyklej to nie jest tak rozowo - zwykla od 250 zl a z miejscem na czujnik 600zl ! Mam Skode z tym czujnikiem i przerabialem stluczke szyby ... W to miejsce montuje sie czyjnik deszczu ( nie wiem ile kosztuje ale chyba sporo) i podpina gdzies do manetki od wycieraczek ktora nie reguluje czestosci tylko czulosc czujnika. Dziala wg mnie srednio tj. czulosc jest regulowana w za malym zakresie. Ale w sumie daje rade jak wiecej pada to przyspiesza na postoju zwalnia a jak przestanie padac to wyl wycieraczki calkiem. No i mozna wylaczyc to calkiem dzwignie w pol 0 bo on sie aktywuje jak dzwignia jest w poz. praca przerywana .. w sumie fajny gadzet ale nie za takie pieniadze ....Czader
OCTA COMBI 2003 ALH
Komentarz
-
-
Jak kupiłem bryczkę to mi się strasznie podobało że ma taki bajer, ale w użytkowaniu wychodzi nie za bardzo.
Często nie potrafią same się włączyć jak zaczyna padać i trzeba je jakoś pobudzić np zmieniając czułość i chodzi do czasu jak nie zmniejszy się intensywność opadu do tego stopnia że zatrzymują się na dłuższą chwilę (lub auto zgasimy) a kiedy znowu zaczyna gęściej padać to nie ruszą do momentu pobudzenia przez kierowcę :/
Może to u mnie coś nie bangla...? nie wiem
Fajnie za to że jak się intensywność opadu zwiększa (w funkcji prędkości auta) to na prawdę ładnie to reaguje.
Generalnie wolałbym jak w mojej starej felce - programowany interwał.[O1 - 2.0 AQY silver ]
[SII - 2.0 CFFB pacific blau]
Komentarz
-
Komentarz