Nie jezdzij kolo bloku tylko wejdz na gore i mnie obdzwon dzwonkiem do drzwi
[O2] Funkcje komputera w najnowszych autach
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Ogladałem własnie nowego passata i moją uwagę zwrócił potwornie rozbudowny komp pokładowy, dużo bardziej, niż to jest w O2 (przynajmniej w porównaniu do tych z którymi miałem styczność), z ciekawostek jest możliwość wyswietlenia temperatury oleju :idea: :idea: :idea:
to rozwiazywałoby problem montażu dodatkowego wskaźnika.
jak jest w najnowszych Octach?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
W O2 FL jest tez temp oleju, bodajże w samochodach produkowanych od listopada
a np w C5 II, jest po prostu wskaźnik (zegar) temp oleju. Tylko kto wie do czego to słuzy poza nieznacznym % kierowcow?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaa no właśnie, świetna rzecz, jeszcze wskaźnik doładowania na szafie i byłby komplet
W starszych O2 FL pewnie będzie można wgrać nowy soft do MaxiDota i też będzie.
Pytanie które ASO będzie wiedziało o co kaman hahahahaha.
Jedyna nadzieja w Danielciu, trzeba by do niego uderzyć - bo jakoś mam zaufanie, że "chłopak" mówi prawdę i jak się da to powie :szeroki_usmiech :wink:- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Zamieszczone przez Jac_ekW starszych O2 FL pewnie będzie można wgrać nowy soft do MaxiDota i też będzie.
Maxi-Dot pokazuje jedynie jakiś niewielki fragment tego co jest w ECU, jak by to ktoś kiedyś z hackował, to pewnie można by było wyświetlić nawet kąt skrętu kierownicy i wciśnięcia pedału przyśpieszenia ;-)
Zobaczymy co powiedzą w ASO- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
W sumie cala magistrala CAN i ECU dostarcza ogromną ilość informacji bo jak przeglądam to co można podejrzeć przez kabel to są to np takie rzeczy jak:
- Położenie pedału,gazu,Zakres: 0.0...100.0 %
- Prędkość skrzyni biegów :shock:
- Temperatura oleju,przekładniowego (G93),Zakres: -40.0...+150.0 °C
- Czujnik prędkości,Przednie lewe (G47),Wartość wymagana: 0.0...255.0 km/h
- Czujnik prędkości,Przednie prawe (G45),Wartość wymagana: 0.0...255.0 km/h
- Czujnik prędkości,Tylne lewe (G46),Wartość wymagana: 0.0...255.0 km/h
- Czujnik prędkości,Tylne prawe (G44),Wartość wymagana: 0.0...255.0 km/h
itd jest tego (po sklejeniu wszystkich etykiet w jeden plik) ponad 5MB w txt- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekZamieszczone przez szkodaa no właśnie, świetna rzecz, jeszcze wskaźnik doładowania na szafie i byłby komplet
W starszych O2 FL pewnie będzie można wgrać nowy soft do MaxiDota i też będzie.
Pytanie które ASO będzie wiedziało o co kaman hahahahaha.
Jedyna nadzieja w Danielciu, trzeba by do niego uderzyć - bo jakoś mam zaufanie, że "chłopak" mówi prawdę i jak się da to powie :szeroki_usmiech :wink:
Nie wiedzieli o co chodzi... Co ciekawsze czlowiek, z którym rozmawialem nawet nie wiedział, że w Octavii komputer pokazuje temp. oleju...
PS. a tłumaczenie się, że "ja tu krótko pracuje" nie jest żadnym usprawiedliwieniem...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooPytałem się ostatnio w ASO o ewentualną aktualizację softu i z ich strony było... :shock:
Nie wiedzieli o co chodzi... Co ciekawsze czlowiek, z którym rozmawialem nawet nie wiedział, że w Octavii komputer pokazuje temp. oleju...
PS. a tłumaczenie się, że "ja tu krótko pracuje" nie jest żadnym usprawiedliwieniem...Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
Komentarz