Tulejki dystansowe vs pancerpłyta pod silnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Tulejki dystansowe vs pancerpłyta pod silnik

dzięki Mikrus pocieszyłeś mnie

też mi żal go sprzedać bo ma przecież tyle bajerów i gadzetów w wyposażeniu

Tulejki dystansowe vs pancerpłyta pod silnik

Witam,

w miniony czwartek odebralem autko po remoncie - nowa oslona silnika itp. Po 1k musialem wymieniac olej (co by sie opilkow po ukladaniu wstepnym pozbyc itp) i juz sie okazalo ze jeden zaczepow oslony poszedl w..... Zdecydowanie stwierdzam ze Octavka to auto na plaskie drogie jedynie - najmniejszy garb na srodku drogi powoduje u mnie "szuranie"

I mam do wyboru - tulejki dystansowe co podniesie przod o jakies 2 cm lub/i pancerna płyta pod caly silnik co da mi mozliwosc jezdzenia po torowisku sypiac iskrami i nic sie nie moze stac - tak plytka to circa 800 zł

Jak jest u Was - zakladaliscie tulejki ? Jak sobie radzicie na "wiejskich" drogach np ?

Cos musze zrobic - nie mam zamiaru urywac kolejnej michy, lub niedajboze ponownie zatrzec silnik.... Jakos musze to zabezpieczyc gdyz chcac nie chcac z asfaltu od czasu do czasu musze zjechac i na wioche gdzies czasem dojechac.... i choc uwazam juz teraz bedac "po przejsciach" juz jakis zaczep poszedl....

Komentarz

• BaPit
      Rider
      S_OCP Member
      • 2004
      • 630

Re: Tulejki dystansowe vs pancerpłyta pod silnik

Zamieszczone przez lec
      Jak jest u Was - zakladaliscie tulejki ? Jak sobie radzicie na "wiejskich" drogach np ?
      Cześć!!

Ja wybrałem wersję "pancerpłyta". Ale rozważam też kwestię tulejek, ze względu na to, że chcę wrzucić stare, trochę krótsze sprężyny. Z tyłu mam taki patent i jestem z tego bardzo zadowolony. Masz dostęp do tego asortymentu w przystępnej cenie ??

Pozdrawiam,
      Bartek
      była mocna Octa, a jest konik
      Greckie Delikatesy

Komentarz

• autorus
        Rider
        • 2004
        • 508

Ja ma pancerpłytę od nowości, tak sobie zamówiłem i powiem że jest ok. A nawet jak coś szurnie to co mnie to obchodzi. Płyta wytrzyma. 8)
        http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
        Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
        Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Pancerna plyta powoduje automatycznie obnizenie przodu o kolejne 2cm wzgledem plastiku. Dlatego kupujac nowe auto pakiet na bedroza ma w sobie plyte plus tulejki. Zakladajac juz raz rozwalona plastikowa oslone nie zalozylbym drugi raz plastikowej - tylko metalowa.
          Kazdemu kto chce kupic stara Octavie zawsze polecam zalozyc taka plyte, bo szkoda michy. U siebie narazie mam plaastik, ale byc moze to sie zmieni :twisted:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• howard7
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1120

niestety plyta laminatowa (wzmacniana w miejscu miski) ktora bedzie alternatywa dla plastiku (przyjezdzajacy na spot w wawie wiedza co mam na mysli) bedzie dopiero w polowie stycznia poniewaz mielismy problemy techniczne (spowodowane nietrzymaniem parametrow przez chemie)
            SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
            Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

howard7, Ja cos slyszalem, ale powiedz mi jedno. Czy wzmocnienie tylko w miejscu miski to dobry pomysl. Czy material na calej plycie jest wystaczajaco mocny, aby nie pekalo na mocowaniach, bo przyszorowac na naszych drogach jest bardzo latwo
              Spritmonitor.de

Komentarz

• howard7
                L&K
                S_OCP Member
                • 2005
                • 1120

calosc jest mocna a za razem dosc elastyczna (dba o to włokno kewlarowe)
                wzmocnienie jak najbardziej wydaje mi sie potrzebne (w miejscu "atakowania" przeszkody michą) nie powinno pekac (choc jak ktos sie uprze to i metal polamie)

Komentarz

• Zbyszek
                  Classic
                  • 2005
                  • 35

Kewlar - fajnie, tylko ile to wyjdzie w PLN na koniec, no tak przynajmniej orientacyjnie? Sam przytarłem spodem i chodzi mi coś mocniejszego po głowie, ale np przy ~800 to nieco wymiękam.

Komentarz

• howard7
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 1120

powinno sie zakonczyc na cenie 400-500 zł za osłone pod silnik
                    jak bedzie z bokami nie wiem jeszcze

Komentarz

Pracuję...