wysokie spalanie

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dachu
    Rider
    • 2008
    • 724
    • Octavia II (1Z3)
    • BGU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
    tez zalezy ile grzejsz auto
    ja mam 2.0 TDI i srednie spalanie wychodzi mi okolo 7.2 litra przy tych mrozach takze nie jest zle,wiadomo rano zanim autko sie oskrobie to troszke chodzi na wolnych obrotach ia jak dojezdzam do pracy to silnik tez nie jest do konca rozgrzany lapie mi jakies 70 stopni.im zimniej tym spalanko rosnie :wink:
    Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie

obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu

Komentarz

• szachu
      Rider
      • 2009
      • 639
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zrobiłem dziś po pracy teścik. Wyjechałem trochę poza miasto, pokonana odległość to 46 km (z tego ok. 10 km to miasto, bez korków, ale spora ilość sygnalizacji i jeszcze wlekący się TIR ). Średnie spalanie to... 5,6 l\100 km. Więc chyba raczej wszystko OK. Poza miastem jechałem raczej dynamicznie do czasu, gdy przy przyspieszaniu na "4" poczułem, że zaczyna działać ASR :shock: , wtedy odpuściłem i jechałem już przepisowo.

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez szachu
        Zrobiłem dziś po pracy teścik. Wyjechałem trochę poza miasto, pokonana odległość to 46 km (z tego ok. 10 km to miasto, bez korków, ale spora ilość sygnalizacji i jeszcze wlekący się TIR ). Średnie spalanie to... 5,6 l\100 km. Więc chyba raczej wszystko OK. Poza miastem jechałem raczej dynamicznie do czasu, gdy przy przyspieszaniu na "4" poczułem, że zaczyna działać ASR :shock: , wtedy odpuściłem i jechałem już przepisowo.
        wszystko jest dobrze, daj sobie spokój, to że jeżdżąc permanentnie niedogrzanym samochodem masz większy przepał to przecież normalne.
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• szachu
          Rider
          • 2009
          • 639
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez szkoda
          wszystko jest dobrze, daj sobie spokój, to że jeżdżąc permanentnie niedogrzanym samochodem masz większy przepał to przecież normalne.
          Tyle to ja wiem. Widać jakiś przewrażliwiony jestem. Wybaczcie zawracanie głowy, ale samochodzik mam dopiero od listopada, więc na razie chucham i dmucham na niego. Za jakiś czas mi przejdzie, z poprzednim autkiem też tak miałem ops:

Komentarz

• aldam
            L&K
            • 2006
            • 1036

voltar, bez obrazy, ale w jakim mieście. Podaj średnią prędkość i spalanie wg kompa
            Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

podziękował :!:
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)