z tego co się orientuje to gdy za szybą znajdziesz mandat za nieopłacenia parkingu to wykupienie w określony czasie w parkomacie biletu anuluje mandat bynajmniej jest tak w Bytomiu i Katowicach
Parkometr
Zwiń
X
-
progresowy, sorry ale to nie tak miało być. Nikomu nie zazdroszczę posiadania karty, ale swoimi wypowiedziami sprowokowałeś mnie do takiego podejścia.raz jeszcze sorka i wyrazy współczucia.
Z drugiej strony, niestety ale musisz poznawać prawo w każdym mieściewiem, jest to uciążliwe, a nawet niewykonalne (samorząd często zmienia własne regulaminy). Niestety, ale musisz się z tym pogodzić, albo będziesz dostawał od życia po d..pie
Jedno co mogę Ci doradzić, to udać się tam, gdzie wydali ci kartę, aby pomogli Ci się rozeznać w gąszczu przepisów prawa drogowqego i Twoich uprawnień.
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Jednym słowem to na kazdym kroku zdzieraja z nas użytkownikow samochodów.
Najłatwiej dowalić, a to nowy podatek w paliwie,platne parkingi itd.A to straz miejska,gminna itd
Niedługo listonosz bedzie stał z suszarą. :roll: :lol:
Kiedys zaparkowałem W211 pod Mariotem.Mimo,ze nie byłem klientem. Po przyjsciu zauwazylem blokade na kole. Podszedl ktos z obslugi hotelu i pouczyl mnie o obowiazku zapłaty opłaty dodatkowej w wysokosci 50zł. Odmówiłem,wskazujac chec spotkania sie w sadzie oraz wezwania na miejsce Policji. Nie chcieli wezwać Policji.Jedyba opcja wg nich to zaplata 50zl(wewnetrzny regulamin). Podniosłem na lewarku auto,zdjelem koło wraz z blokada,założyłem zapas i odjechałem. Gość tylko powiedział:"polak potrafi".Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robertaz tego co się orientuje to gdy za szybą znajdziesz mandat za nieopłacenia parkingu to wykupienie w określony czasie w parkomacie biletu anuluje mandat bynajmniej jest tak w Bytomiu i Katowicachobecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez S3 CHRISZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez kiniorsI tu moje pytanie czy takie mandaty sa sciągane jakos za niezapłacenie??. Dodam ze to mój pierwszy mandat i nie mam zamiaru go zapłacić.
a dlaczego nie chcesz zapłacić?
na środku skrzyżowania stałeś, czy jak?ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mamaj12Zamieszczone przez robertaz tego co się orientuje to gdy za szybą znajdziesz mandat za nieopłacenia parkingu to wykupienie w określony czasie w parkomacie biletu anuluje mandat bynajmniej jest tak w Bytomiu i Katowicach
Komentarz
-
-
roberta, jakoś ciężko mi uwierzyć w taką uprzejmość ze strony SM, ale... cuda się zdarzają.
Ja miałem taki przypadek, że zostawiłem kwitek z parkometru nie pod szybą, a na siedzeniu kierowcy (z pośpiechu, bo stanąłem na wąskiej uliczce i jechało już jakieś autko). Bolid to Peugeot Boxer, więc siedzenie na wysokości podszybia, więc jak najbardziej widoczne. Wracając do auta widziałem jak strażaki wkładają kwit za wycieraczkę. Jak doszliśmy do auta, wyciągnąłem wezwanie, i kwitek z parkometru i ruszyłem z SM, ale jak wyszedłem za róg to one były już w h.j daleko, więc ich olałem. Wróciliśmy z kolegami do firmy i dałem oba kwity szefunciowi, który musiał się nieźle tłumaczyć u strażaków żeby anulowali wezwanie. Bo niby kwit musi być w widocznym miejscu, co niestety w rozumieniu SM jest to podszybie, a najlepiej jak jest uchwyt na kwitki.
Akcje w Warszawie przy ul. Foksal.
Tak więc szczerze powątpiewam czy przyjęli by argumentację, że nie miałem drobnych i latałem po sklepach rozmienić i dlatego tyle zeszło.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Dobre
Sorki za OT ale musze zapytac. Zabrałeś koło razem z blokadą? :twisted: czy po zdjęciu koła blokada zeszła?[/quote]
Po zdjeciu koła blokada zeszła bo była luzno(niechlujnie) założona. Rzuciłem mu na trwnik. :diabelski_usmiech [shadow=brown:b0de82c9a6][/shadow:b0de82c9a6]Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
Komentarz