Parkometr

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • roberta
    Rider
    • 2006
    • 413
    • Superb III (3V3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

z tego co się orientuje to gdy za szybą znajdziesz mandat za nieopłacenia parkingu to wykupienie w określony czasie w parkomacie biletu anuluje mandat bynajmniej jest tak w Bytomiu i Katowicach
    pozdrawiam
    roberta

Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda

http://chomikuj.pl/Roberta9

Komentarz

• progressowy
      Rider
      • 2008
      • 453

Nie parkuje.
      Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• jama89
        L&K
        • 2008
        • 1214

Zamieszczone przez progressowy
        Nie parkuje.
        to bardzo dobrze
        Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• aro_40
          RS
          • 2007
          • 1529
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

progresowy, sorry ale to nie tak miało być. Nikomu nie zazdroszczę posiadania karty, ale swoimi wypowiedziami sprowokowałeś mnie do takiego podejścia. raz jeszcze sorka i wyrazy współczucia.

Z drugiej strony, niestety ale musisz poznawać prawo w każdym mieście wiem, jest to uciążliwe, a nawet niewykonalne (samorząd często zmienia własne regulaminy). Niestety, ale musisz się z tym pogodzić, albo będziesz dostawał od życia po d..pie Jedno co mogę Ci doradzić, to udać się tam, gdzie wydali ci kartę, aby pomogli Ci się rozeznać w gąszczu przepisów prawa drogowqego i Twoich uprawnień.
          If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• progressowy
            Rider
            • 2008
            • 453

Jednym słowem to na kazdym kroku zdzieraja z nas użytkownikow samochodów.
            Najłatwiej dowalić, a to nowy podatek w paliwie,platne parkingi itd.A to straz miejska,gminna itd
            Niedługo listonosz bedzie stał z suszarą. :roll: :lol:

Kiedys zaparkowałem W211 pod Mariotem.Mimo,ze nie byłem klientem. Po przyjsciu zauwazylem blokade na kole. Podszedl ktos z obslugi hotelu i pouczyl mnie o obowiazku zapłaty opłaty dodatkowej w wysokosci 50zł. Odmówiłem,wskazujac chec spotkania sie w sadzie oraz wezwania na miejsce Policji. Nie chcieli wezwać Policji.Jedyba opcja wg nich to zaplata 50zl(wewnetrzny regulamin). Podniosłem na lewarku auto,zdjelem koło wraz z blokada,założyłem zapas i odjechałem. Gość tylko powiedział:"polak potrafi".

Komentarz

• lugab
              Rider
              • 2007
              • 439

Zamieszczone przez progressowy
              Podniosłem na lewarku auto,zdjelem koło wraz z blokada,założyłem zapas i odjechałem. Gość tylko powiedział:"polak potrafi".
              Dobre
              Sorki za OT ale musze zapytac. Zabrałeś koło razem z blokadą? :twisted: czy po zdjęciu koła blokada zeszła?
              1.9 TDI ALH, narazie 90KM

Komentarz

• mamaj12
                RS
                • 2009
                • 1956
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez roberta
                z tego co się orientuje to gdy za szybą znajdziesz mandat za nieopłacenia parkingu to wykupienie w określony czasie w parkomacie biletu anuluje mandat bynajmniej jest tak w Bytomiu i Katowicach
                NO to chyba coś nie tak. Mandat (wezwanie) za brak opaty dostałeś o 12. Przychodzisz o 1205 i wrzucasz monetkę i masz kwit od 1205 do 1230. To jakim cudem mają Ci anulować mandat za brak opłaty o 12?
                obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• S3 CHRIS
                  Elegance
                  • 2006
                  • 979
                  • Octavia I (1U2)
                  • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez szkoda
                  Zamieszczone przez S3 CHRIS
                  Zamieszczone przez szkoda
                  Zamieszczone przez kiniors
                  I tu moje pytanie czy takie mandaty sa sciągane jakos za niezapłacenie??. Dodam ze to mój pierwszy mandat i nie mam zamiaru go zapłacić.
                  są normalnie ściągane jak każde inne.
                  a dlaczego nie chcesz zapłacić?
                  ja w katowicach dostałem 100 + 1 p :evil:
                  punkty dają?! :shock:
                  na środku skrzyżowania stałeś, czy jak?
                  nie pod bankiem blokade na koło załozyli....
                  ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• roberta
                    Rider
                    • 2006
                    • 413
                    • Superb III (3V3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez mamaj12
                    Zamieszczone przez roberta
                    NO to chyba coś nie tak. Mandat (wezwanie) za brak opaty dostałeś o 12. Przychodzisz o 1205 i wrzucasz monetkę i masz kwit od 1205 do 1230. To jakim cudem mają Ci anulować mandat za brak opłaty o 12?
                    tak jak mówisz bo nie zawsze możesz mieć drobne przy sobie
                    pozdrawiam
                    roberta

Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda

http://chomikuj.pl/Roberta9

Komentarz

• mamaj12
                      RS
                      • 2009
                      • 1956
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

roberta, jakoś ciężko mi uwierzyć w taką uprzejmość ze strony SM, ale... cuda się zdarzają.
                      Ja miałem taki przypadek, że zostawiłem kwitek z parkometru nie pod szybą, a na siedzeniu kierowcy (z pośpiechu, bo stanąłem na wąskiej uliczce i jechało już jakieś autko). Bolid to Peugeot Boxer, więc siedzenie na wysokości podszybia, więc jak najbardziej widoczne. Wracając do auta widziałem jak strażaki wkładają kwit za wycieraczkę. Jak doszliśmy do auta, wyciągnąłem wezwanie, i kwitek z parkometru i ruszyłem z SM, ale jak wyszedłem za róg to one były już w h.j daleko, więc ich olałem. Wróciliśmy z kolegami do firmy i dałem oba kwity szefunciowi, który musiał się nieźle tłumaczyć u strażaków żeby anulowali wezwanie. Bo niby kwit musi być w widocznym miejscu, co niestety w rozumieniu SM jest to podszybie, a najlepiej jak jest uchwyt na kwitki.
                      Akcje w Warszawie przy ul. Foksal.
                      Tak więc szczerze powątpiewam czy przyjęli by argumentację, że nie miałem drobnych i latałem po sklepach rozmienić i dlatego tyle zeszło.
                      obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                      wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• progressowy
                        Rider
                        • 2008
                        • 453

Dobre
                        Sorki za OT ale musze zapytac. Zabrałeś koło razem z blokadą? :twisted: czy po zdjęciu koła blokada zeszła?[/quote]

Po zdjeciu koła blokada zeszła bo była luzno(niechlujnie) założona. Rzuciłem mu na trwnik. :diabelski_usmiech [shadow=brown:b0de82c9a6][/shadow:b0de82c9a6]

Komentarz

Pracuję...