markusek, masz tu watek o drganiu silnika
[O2] 1,4 i 1,8TSI oraz 2,0TFSI do tablicy - temp. oleju
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
pytanie poznawcze: po jakim czasie wasze motorownie rozgrzewają oleum do 70 stopni :?:
rozumiem, że w wersji po FL z kompem, każdy może odczytać takie wskazanie.
jak komuś pojawiają się na kompie 3 kreski to nie znaczy, że nie ma czujnika czy coś tam (bo już się spotkałem z taką informacją :lol: ), tylko to, że wskazania pojawiają się od temperatury 50 stopni :idea:
(niestety jak ten topik przerodzi się w wojenkę dizel-bena to zamykamy )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Zamieszczone przez radik79w II FL temp. oleju jest pokazywana dopiero dla wyprodukowanych od 11.09
oczywiście pominąłem pomyłkowo 2.0TFSI a chodzi mi o wszystkie turbo benzyny, MisiekWaw napisz też jak jest w MPSiesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaoczywiście pominąłem pomyłkowo 2.0TFSI a chodzi mi o wszystkie turbo benzyny, MisiekWaw napisz też jak jest w MPSie
ale postaram się dzisiaj zapamiętać odpowiedź na Twoje pytanie włącznie z parametrami :zlosnik:
Zamieszczone przez szkodanaprawdę nikt na to nie zwraca uwagi :?: :?: :?: :!: :!: :!: :shock:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWumknęło mi :zlosnik: nie podałeś dość ważnego parametru - przy jakiej temperaturze powietrza
Zamieszczone przez MisiekWAWależ zwracam, poniżej 70 stopni jedynie muskam gaz 8)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez MisiekWAWumknęło mi :zlosnik: nie podałeś dość ważnego parametru - przy jakiej temperaturze powietrza
Mam tylko jedną uwagę - mój samochód stoi w garazu, w którym nawet w te mrozy jest temperatura minimalnie dodatnia więc nie jest przy rozruchu schłodzony do temperatury otoczenia :idea:
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez MisiekWAWależ zwracam, poniżej 70 stopni jedynie muskam gaz 8)Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWtak naprawdę to staram się obchodzić jak ze zgniłym jajem do wskaźnikowego 80
ale widzę, że to we dwóch zostaliśmy na tym łez padole, czy co
benzyniaki, co jest :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Re: 1,4 i 1,8TSI oraz 2,0TFSI do tablicy - temp. oleju
Zamieszczone przez szkodapytanie poznawcze: po jakim czasie wasze motorownie rozgrzewają oleum do 70 stopni :?:
jak komuś pojawiają się na kompie 3 kreski to nie znaczy, że nie ma czujnika czy coś tam (bo już się spotkałem z taką informacją :lol: ), tylko to, że wskazania pojawiają się od temperatury 50 stopni :idea:
(niestety jak ten topik przerodzi się w wojenkę dizel-bena to zamykamy )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzes74Ja wskazówki temp oleju nie mam ale wskaźnik płynu chłodniczego do końca pierwszej ćwiartki dochodzi po ok. 6-8 km (spokojnej jazdy), i po ok. 10 km do połowy.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
No dobra, to po kolei :szeroki_usmiech
Auto stało od piątku w garażu w którym temperatura wynosiła jak ruszałem plus 3 stopnie. Ogrzewanie ustawione na 22 stopnie, nawiew jak widać na fotkach na pierwszym biegu. Wyruszajac zresetowałem drugi licznik dzienny.
Wskazanie temperatury zewnętrznej ustabilizowało sią na:
po przejechaniu:
temp oleju według wskaźnika doszła do:
a po:
przekroczyła troszkę:
by po:
dojść do:
I na okolicach 80 stopni pozostała do końca trasy czyli łącznie 25km.
Po ponad 3 godzinach postoju w temperaturze:
znowu zresetowałem licznik przebiegu dziennego
po wyjeździe wskazanie temperatury ustabilizowało się na:
po przejechaniu:
temperatura oleju doszła do (widać że auto do końca nie ostygło):
a po:
osiągnęła:
i to też był maks, podobnie jak w drugą stronę
temperatura zewnetrzna na koniec trasy:
Jutro będzie stała 8 godzin na mrozie pod pracą, to Ci dorzucę fotek :zlosnik:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
bardzo dobre info !
ja w swojej hondzie civic turbo (co prawda nie w takich temperaturach ale około -5 do -8 stopni) mialem podobne odległosci czyli po ok 6-7 km osiagalem 65-70 stopni mialem zegary DEFI wiec raczej dokladne oczywiscie te pierwsze km przejeżdżane były bardzo delikatnie i miedzy 2000-3000 rpm12,6 ET @ 1,1 bara Street FWD
13,1 ET @ Street RWD N/A
Komentarz
-
-
:zlosnik:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ĆwiarteczkaJutro będzie stała 8 godzin na mrozie pod pracą, to ... dorzucę fotek :zlosnik:
dzisiaj rano w garażu pierwszy raz zobaczyłem ujemną temperaturę:
po wyjeździe ustabilizowała się na:
by po przejechaniu:
dojść do:
po ponad 8 godzinach postoju na świeżym powietrzu :zlosnik: przywitała mnie temperatura:
po przejechaniu:
pojawiło się:
a dopiero po:
popołudniu w samochodzie było dość zimno :zlosnik: więc ogrzewanie było początkowo ustawione na maks i nawiew na 3ci stopień :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapytanie poznawcze: po jakim czasie wasze motorownie rozgrzewają oleum do 70 stopni :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndysNiestety niezupełnie tak jest, posiadam FL-kę z kompem i nie mam wskazania temperatury oleju. Jeśli się nie mylę, wskazanie takie mają tylko właściciele Maxi-Dot`ów i to chyba nie wszyscy (był kiedyś na forum taki wątek, z którego wynikało zdaje się, że od któregoś miesiąca produkcji opcja ta jest dostępna).- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Komentarz